Last

Alla har vi våra olika laster. Jag och min sambo har pizza på fredagar som våran återkommande och gemensamma last vecka efter vecka. Eftersom vi är rätt många i familjen då blir det ju några pizzor😅

Jag är så glad att det är pizza som är våran last och ingenting annat

Fokusera rätt

Det ligger så mycket i dessa ord:

Två helt skilda val av livsvägar utifrån samma uppväxtvillkor. Mycket, mycket intressant tycker jag!

Tvilling 1: ”jag dricker så mycket och struntar i att sköta mig för så gjorde min pappa då jag växte upp”

Tvilling 2: ”jag dricker inte alls alkohol för det gjorde min pappa alldeles för mycket då jag växte upp”

Med det sagt, man väljer sin väg i livet helt själv och det finns inte så många andra att skylla på än just sig själv om det går tokigt. Den dagen man kan se det och därefter erkänna både för sig själv och för andra i sin närhet som faktist också direkt blir drabbade av dåliga och destruktiva val i livet, ja då tror jag att det finns ett hopp om att komma på rätt spår igen. Såklart kan det vara mer eller mindre lätt eller svårt, det är nog inte någon som inte förstår det, men vill man få hjälp till förändring så finns den hjälpen helt klart att tillgå!! Vi lever ju dessutom i ett land med så otroligt många möjligheter.

För övrigt längtar jag nu tillbaka till vinterlandskapet som dök upp så fint i förrgår. Nu verkar det totalt ha förstörts och ersättas av regn och rusk, fast jag säger som jag brukar och följer mitt livsmotto: ”Efter regn så kommer löptid sol någon gång tillslut”

Älskade unge❤️

En liten stund var Lilla E ledsen då hon insåg att brorsan o syrran fått åka till farmor o farfar för pyssel ikväll,

men snabbt övergick det till bus och mys tillsammans med mig äSom en liten extra bonus så kom största systee förbi en stund och största bror sover hos oss. Ja, ledsamheten övergick rätt snabbt som sagt

Underbara lilla unge, älskar att få vara tillsammans med dig ❤️

Vit Jul

Jag älskar Åres starka kampanj av Vit jul.

Sök upp och kolla in filmen, jag kunde tyvärr inte länka in den här men texten är ju också stark och bra bara den i sig:

”Blir du precis som vi berörd av barnens svar och vill vara med och göra julen till barnens högtid?

Skippa alkoholen i jul, skriv under för en vit jul på www.vitjul.se och dela filmen för att inspirera andra!

Under alla år vi jobbat med Vit jul-kampanjen dyker samma motargument upp igen och igen; att barn inte märker skillnad om vuxna dricker några glas vid julbordet – att man som vuxen har full koll ändå. Vi har bemött argumenten gång på gång men i år frågade vi barnen istället.

Och deras svar gör oss än mer målmedvetna: det är dags att göra julen till barnens högtid.

Vardagsmorsa ❤️

”-William, din mamma väntar på dig”. Det är inte helt ovanligt att det låter så, nej kanske mer vanligt numer faktist om jag tänker efter. Detta hände tidigare i eftermiddag då jag hämtade mina bonusbarn på fritids. Jag, min 3-åring och min bonusdotter stod redo vid dörren för att få avsluta en rätt lång dag. Vi väntade alltså på fina storebror. Han kom tillslut och mötte mig med ett leende. Hans ögon mötte mina och han log med hela sitt ansikte, det gjorde jag med. Numer då en mening med ”mamma” istället för mitt namn Annelie eller Bubblan nämns så brukar vi söka varandras blick och samstämt le. Det hat blivit min och barnens grej, ja någonting fint och bara oss emellan. Det har mest blivit en grej mellan 9-åringen och mig och det för att han är rätt stor för att lägga ihop de mesta. Han har blivit så stor och har därför bättre koll och han väljer helt enkelt utifrån alla sina tidigare erfarenheter hur hans liv och struktur ska se ut. Han är helt enkelt stor nog att förstå och klok är han också. 💙.

När vi kommer för oss själva efter en sådan ”mamma” situation har uppstått så pratar vi alltid om det. Jag är så noga med att allt är på mina bonusbarns villkor och det har jag alltid varit! I bilen påväg hem pratade vi återigen om vilken slags mamma jag är och William var snabb med att hitta på alla möjliga namn. VM var det vi fastnade för mest denna gång. VM är förkortningen av Vardagsmamma och det namnet kunde ju inte passa bättre en dag som idag då ”våran” pappa dragit iväg till Malmö för ett par dagars jobb.

VM är nu lite trött, så sov så gott Hehe)

Foton, så mycket mer än ett motiv ⭐️

Tänk vad det är fantastiskt med foton. Fotot i sig är ju en grej men tänk vad ett foto representerar så mycket. Tänk så många historier ett foto berättar. Foton på personer i min telefon delar jag för det mesta (om inte alltid) en story tillsammans med. För mig är det själva händelsen och just upplevelsen i sig som betyder någonting. När det handhar om alla mina barn (ja jag kallar familjens alla fem barn numer för mina) så är det definitivt upplevelsen och inte själva motivet på fotot som betyder någonting när jag tittar tillbaka på det.

Jag är så glad att jag fotar så mycket från framförallt alla äventyr och projekt vi hittar på tillsammans med barnen. Minnen om hur roligt vi haft det i själva förberedelsen påminner jag mig alltid om få jag ser de härliga bilderna av slutresultatet. Jag glömmer aldrig den fina sommardagen då jag och min bonusdotter gjorde henne i ordning för DollyStyle konsert nere på Sundsvalls torg. En poserande och förväntansfull Polly franske min rosa bil är själva fotot i min telefon och som jag delat på mina sociala medier, men för mig blir det samtidigt en påminnelse om så mycket mer. Nämligen hur otroligt mysigt och roligt vi två hade det tillsammans den fina sommardagen i juli månad.

Min chef är med i en bok

Alltså ännu en bok som jag ska ta mig an och börja läsa mycket snart är boken där min chef är en av huvudpersonerna.

Boken heter ” Mod att leda med värderingar” och författarinnan är Lisa-Maria Norlin.

Jag bad de två att signera den och när jag fick tillbaka den så var det två så väldigt fina hälsningar i den. Detta gör mig så otroligt glad. Allt positivt som jag får tillbaka driver mig till att göra ännu fler bra och goda saker. Så är det helt klart !

TACK ⭐️✨⭐️

Värdefull hjälp

www.freppomedia.se

Alltså denna hjälp som jag fått och fortfarande får med Framtidsgalan är ovärderlig och för mig oersättlig.

Det är så mycket med tid och engagemang som Fredrik, ägare av Freppo Media, som han lagt ner och fortfarande lägger ner att jag blir alldeles rörd!

Att det finns så engagerade människor och som gör jobbet för ”sakens skull ” gör mig så otroligt stolt och glad.

Ja, han stöttar Framtidsgalan helt och hållet med sin tid och sin kraft .

I år hade jag så fullt upp med saker bakom och runt om kring att jag inte hann se mycket av

2017 års Framtidsgala.

Jag har hört att det blev lyckat och tack vare Freppo Media och hans filmteam som fanns på plats (två personer till) så kommer jag också snart att kunna få njuta av årets show⭐️⭐️⭐️

Bokleverans

Igår fick jag en leverans av böcker till min arbetsplats. Det var böcker som jag hade beställt ifrån en av mina absoluta ”favo” skribenter. Till vardags så arbetar Katarina Vikström på Sundsvalls Tidning och gär reportage samt skriver krönikor på ett helt magiskt vis. Det är just krönikor som hon samlat ihop och resultatet är nu dessa två böcker.

När jag öppnade böckernas pärmar så hade jag dessutom fått ett par personliga hälsningar. Det gjorde mig extra glad såklart ⭐️✨⭐️