Avsnitt 36 – gästavsnitt: Linus Hallenius (del två)

I avsnitt 36 av GIF-podden får Petter Öhrling och Oskar Lund besök av GIF Sundsvalls anfallsstjärna Linus Hallenius. Intervjun är uppdelad i två delar och det här är den andra.

Hallenius berättar här om sin relation till media, varför han ibland uppfattats som svår att jobba med, det turbulenta slutet på tiden i Helsingborg och hur han ser på att eventuellt testa lyckan ute i Europa igen. Dessutom har han en uppmaning till såväl media som invånarna i Sundsvall.

Detta och mycket, mycket mer får du i veckans avsnitt.

Du når oss på #GIFpodden

Avsnitt 36 – gästavsnitt: Linus Hallenius (del ett)

I avsnitt 36 av GIF-podden får Petter Öhrling och Oskar Lund besök av GIF Sundsvalls anfallsstjärna Linus Hallenius. Intervjun är uppdelad i två delar och det här är den första.

Hallenius ger sin syn på förändringen från 3–5–2 till 3–4–3 och berättar om hur det sa ”klick” med nuvarande tränaren Joel Cedergren, om den ansträngda relationen till dåvarande GIF-tränaren David Wilson, om hur han petades när han inte förlängde kontraktet med Giffarna och så småningom lämnade för Hammarby 2009, om drömmålet mot Syrianska som skickade honom till Fifa-galan där han träffade Barcelonas Andrés Iniesta, om debuten i italienska Serie A och hur han tvingades byta om i en skrubb efter att det skurit sig med sportchefen i Genoa.

Detta och mycket, mycket mer får du i veckans avsnitt.

Du når oss på #GIFpodden

Avsnitt 35 – GIF:s egen Schmeichel

I avsnitt 35 av GIF-podden pratar Petter Öhrling och Oskar Lund om den positiva atmosfären kring Giffarna just nu, om inte Carlos Moros Gracia borde få fortsatt förtroende på det centrala mittfältet och huruvida Eric Larsson är en man för landslagets januariturné. Fredrik Sundfors jämförs med Peter Schmeichel och Petter listar de bästa och sämsta allsvenska arenorna han besökt.

Du når oss på #GIFpodden

Avsnitt 34 – gästavsnitt: Joel Cedergren

I avsnitt 34 av GIF-podden får Petter Öhrling och Oskar Lund besök av GIF Sundsvalls huvudtränare Joel Cedergren.

Cedergren får svara på lyssnarnas frågor, berättar om tröjdragningar och fula knep, hur han tänkte döpa sin son till ”Zizou” efter Zinedine Zidane, om sitt provspel i Kina, om supportrarnas Swish-kampanj och om hur han träffade sin brasilianska fru.

Dessutom lovar han att göra… ja, vadå om Giffarna klarar sig kvar i Allsvenskan?

Detta och mycket, mycket mer får du i veckans avsnitt.

Du når oss på #GIFpodden

Avsnitt 33 – ”Hello? This is Bala”

I avsnitt 33 av GIF-podden hyllar vi den imponerande vändningen hemma mot Örebro och Petter Öhrling får smeknamnet ”The Newspaper Guy”. Vi pratar om fotbollskulturen i Sundsvall, ödesmånaden september och en intern metod som GIF har använt för att vända den negativa trenden. Och framför allt ringer vi Bala Garba – som svarar och intervjuas.

Du når oss på #GIFpodden

Avsnitt 32 – Calling Garba II

I avsnitt 32 av GIF-podden pratas det bland annat om den tunga förlusten hemma mot Kalmar, vi tittar tillbaka på när GIF Sundsvall erbjöd privatpersoner chansen att köpa andelar på spelare, Oskar Lund redovisar sin läxa som gick ut på att lyfta positiva saker med årets säsong – och dessutom görs ett nytt försök att ringa Bala Garba.

Du når oss på #GIFpodden

Avsnitt 31 – Veteranens korta sms: ”GIF åker ur”

I avsnitt 31 av GIF-podden gör experten Andreas Lidén, som har följt Giffarna i 20 år, efterlängtad debut och ger sin syn på årets säsong.

Tillsammans med Petter Öhrling pratas det om GIF Sundsvalls enorma ineffektivitet, filmningar och om inte Noah Sonko Sundberg borde få chansen som en joker i anfallet. Vi tar också en närmare titt på spelschemat och ödesveckorna som väntar.

Dessutom: Mångårige sportchefen på Sundsvalls Tidning, Roland Engström, tycker till i ett sms bestående av tre ord.

Du når oss på #GIFpodden

Avsnitt 30 – ”Tomas Brolin – tagen på bar gärning”

I avsnitt 30 av GIF-podden diskuterar Oskar Lund och Petter Öhrling varför GIF Sundsvall har svårt att locka publik, om det inte är dags att bänka Kristinn Freyr Sigurdsson, de gräver i arkivet och hittar en artikel om en festande Tomas Brolin, dessutom propagerar de för att Sebastian Rajalakso borde in i startelvan mot Häcken.

Du når oss på #GIFpodden

Avsnitt 29 – Mental härdsmälta

I avsnitt 29 av GIF-podden gör Lukas Sahlin comeback i studion – bara minuter efter att också ha gjort comeback på fotbollsplanen i division fem. Petter Öhrling vet ingenting om matchen och undrar ifall Lukas var ”vettskrämd, paralyserad, passiv, trög och trubbig”. Lagkamraten Oskar Lund berättar och bjuder på poesi.

Men framför allt pratas det GIF Sundsvall! Bland annat upphämtningen på Örjans vall och uddamålsförlusten mot Malmö, bottenkonkurrenter som rustar inför hösten, David Bataneros första matcher i Allsvenskan och huruvida det råder derbyfeber i stan inför helgen.

Du når oss på #GIFpodden

Avsnitt 28 – gästavsnitt: William Eskelinen

I avsnitt 28 av GIF-podden får Petter och Oskar besök av GIF Sundsvalls målvaktstalang William Eskelinen som de har fått höra ska vara en skön prick.

Eskelinen pratar om hur det är att vara son till en allsvensk skyttekung, hur det är att konkurrera med klubbikonen Tommy Naurin, när han höll en lektion om kalla kriget för lagkamraterna och hur han var en hårsmån ifrån att ta en plats i det svenska U17-landslag som vann VM-brons 2013. Han passar dessutom på att konfrontera Oskar Lund för något han sagt i en tidigare podd.

Du når oss på #GIFpodden