Han fäller avgörandet i dramat

Vilken avslutning det blir på Hockeyallsvenskan 16/17! Björklöven tar emot VIK i en sista avgörande match, där Umeå-lagets enda chans att undvika kvalserien är att vinna på ordinarie tid. Den som har lagt det Hockeyallsvenska spelschemat får betecknas som ett geni, med facit i hand.

Om jag försöker tänka tillbaka på hur det var att spela den här typen av matcher så var det med skräckblandad förtjusning. Visst pratar spelarna om att se det här som en härlig utmaning, men alla vet samtidigt vad som står på spel. För en del spelare är det viktigare att VIK blir kvar i Hockeyallsvenskan, sett till livssituationen. Ta Fredrik Johansson som exempel, han har köpt hus och etablerat sig med familjen i Västerås, har två år kvar på kontraktet och ser förmodligen ingen anledning att flytta på sig. Medan en ung spelare som Lukas Zetterberg troligtvis är redo att prova sina vingar någon annanstans, om man inte säkrar kontraktet. Jag är övertygad om att matchen betyder mycket för hela gruppen, men för vissa är en lyckad utgång viktig på fler plan än bara hockeymässigt.

Jag minns också att många spelare i den här situationen gick till sig själva och blev mer fokuserade. Det var inte lika livat som vanligt. Vi målvakter var nästan ”värst” och hade ett otroligt fokus. När man pratar om rutin som något positivt så var det i den här typen av situationer det kom väl till pass. Spelarna med rutin fick ner anspänningen och kunde bjuda på sig själva, trots ett pressat läge. Jag kan tänka mig att VIKs Stefan Gråhns är ett sådant exempel. Positivt i sammanhanget är att matchen spelas redan imorgon och att anspänningen inte hinner byggas upp under en längre tid. Det blir mer rakt på sak. Det gör nog att båda lagen kan spela ut någorlunda även om det kommer vara en hel del nerver inblandade.

Mitt tips om att VIK säkrar kontraktet utan spel i en kvalserie kvarstår. Det som fäller avgörandet är som många gånger förr målvakten Henrik Lundberg. Han fick VIK-fansens pris igår, imorgon kan han tacka med en storstilad insats.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

En reaktion på ”Han fäller avgörandet i dramat”

  1. Det som avgör imorgon är det lag som inte gör otäcka obehagliga indianare i egen försvarzon,håller nerverna under kontroll,eliminerar misstagen i egen försvarszon,spelar enkelt och tar vara på målchansen som alltid kommer.
    Go for it VIK…….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *