Min egen müsli

Jag har länge tänkt göra min egen müsli men det har inte blivit av. Nu när sonen inte längre bor hemma måste jag hitta på saker att göra för att inte ha det alltför långtråkigt. Så idag blev det äntligen av. Så här i efterhand förstår jag inte att jag aldrig gjort detta förut, det blev ju så mycket godare än köpemüsli.

En annan bra sak med att göra egen müsli är att man helt enkelt tar det som finns i skafferiet och som man tycker om. Följande ingredienser fanns tillgängliga idag.

Katarinas müsli

6 dl färdig grynblandning (vete, råg, havre och korn)

3 dl dinkelflingor

2 msk nyponskalsmjöl

1 dl kokos

1/2 dl sesamfrö

1 dl hackad mandel

1 dl torkade tranbär

1 dl russin

3 msk kokosolja

2-3 msk honung

2 dl vatten

1. Värm vatten och kokosolja och rör ut honungen till dess att allt blandats.

2. Blanda de torra ingredienserna (utom mandel, russin och tranbär). Fördela på ett bakplåtspapper i en långpanna.

3. Ringla över honungsblandningen och rör om en gång.

4. Rosta i ugnen, 200° cirka 20 – 30 minuter. Rör om 3-4 gånger under tiden.

5. Låt svalna, blanda ner mandel, russin och tranbär och häll upp i en burk.

 

Nyrostad müsli.
Nu finns det god müsli till frukostyoghurten ett tag.

 

 

 

 

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 18-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag har ett toppenjobb, som lärare, arbetet bland eleverna är bland det bästa som finns. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *