Smördegsskruvar med tomatcreme och parmesan

Tilltugg av smördeg är enkelt att göra, gott att äta till favoritdrinken men framförallt lätt att variera. Möjligheterna över vad man kan stoppa på och i smördegen är i det närmaste oändliga. Oftast blir det jättegott, den här kombinationen visade sig vara en riktig fullträff.

Smördegsskruvar med tomatcreme och parmesan

1 rulle färdigkavlad smördeg

2-3 msk soltorkad tomatcreme

4-5 msk fint nyriven parmesanost

1 dl riven mozarella

1 ägg

chiliflakes, flingsalt

 

Bred ut tomatcremen jämnt över smördegsplattan. Fördela riven parmesan och mozarella över. Vik ihop degen och skär i 2 cm breda strimlor som snurras till en skruv. Vispa ett ägg och pensla skruvarna. Strö över chiliflakes och flingsalt och grädda i 225° 15-20 minuter.

 

Ett gäng ogräddade smördegsskruvar.

 

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 18-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag har ett toppenjobb, som lärare, arbetet bland eleverna är bland det bästa som finns. Jag gillar att laga mat på en höft….Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet…..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *