Rödvinbärschutney

Förra helgen gjorde jag två sorters chutney, båda med smak av chili. Dels rabarberchutney och dels rödvinbärschutney . Båda är enkla att göra, hacka blanda och koka. Efter cirka trettio minuter är det klart. Smakar toppen till grillat, på brieost eller på söt filmjölkslimpa med en lagrad ost.

Rödvinbärschutney

300 g röda vinbär

1 dl råströsocker

1 msk äppelcidervinäger

1/2 finhackad röd chili (utan kärnor och vita hinnor)

1/4 finhackad gul lök.

Blanda alla ingredienser och låt puttra på låg värme till dess att det tjocknar. Häll sedan upp i burkar och förvara i kylskåpet.

Två sorters chutney, rabarber och rödvinbär.
Mormors filmjölkslimpa.

 

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 18-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag har ett toppenjobb, som lärare, arbetet bland eleverna är bland det bästa som finns. Jag gillar att laga mat på en höft….Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet…..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *