"Det dukade bordet"

Andreas Appelgren har samlat sina styrkor kring det dukade bordet. Det var emellertid lite rörigt vid bordet, någon tallrik fattades, enstaka gafflar likaså. Maten stod framme men behövde både kryddas och värmas, potatisen kändes på sin höjd halvkokt. Efter en del bestyr tror jag dock att Appelgren och Rosén iordningställt allt som behövs inför kvällens omstart.

Det finns inga garantier att det kommer att slå väl ut me timingen vad gäller tränarskiftet känns väldigt väldigt rätt. Alla negativa tongångar har förbytts till förväntan. Det råder inget tvivel om att hockeyintresset är jäkligt stort. Jag anar en vag optimism både bland spelare och fans. Hoppet har tänts vid och kring det dukade bordet skulle man kunna säga. Folk snackar och bryr sig. Engagemanget har vaknat och folk tror på laget igen, för första gången sedan november.

En seger ikväll, med lite fler mål än vad som varit brukligt tidigare under säsongen, skulle innebära en rejäl boost för laget. Det har inte handlat om spelarnas bristfälliga kvalitéer, sådana finns. Laget är visserligen inte utan svagheter, men i mina ögon klart starkast i en serie som inte är av alltför hög klass.

Att ha den bästa truppen innebär inte per automatik att man ska leda serien men det borde ha hindrat den ofantligt långa formsvackan som började mdd 1-6 mot AIK

Tränarskiftet var en nödvändighet för både fans och publik känner jag och det kom i rätt läge. Att starta om hemma mot Leksand är en ypperlig möjlighet att vända blad och börjar på ett nytt kapitel. Det lär inte räcka för topp-två men möjligheterna till en bra playoff-vår finns ändå. Med nya röster i båset, mindre skador och med förnyat självförtroende!

Publicerat av

Henric Nilsson

3 reaktioner på ”"Det dukade bordet"”

  1. Hur tänkte man när man tog in tränare som redan misslyckats denna säsong? I dagens nättidning kan man även läsa att F. Johansson känner sig lugn och tycker allt är stabilt. Däri ligger nog problematiken. Tar man i spelarleden detta på allvar?

  2. Filander var döden för VIK helt rätt att byta tränare!!!
    Sen att Borgman spelar med huvudet under armen är inte Andreas fel.(hur kan SHL lag titta efter en sån spelare) Borgman borde skämmas för sina lagkamrater att han saboterade en mycket bra hockeymatch av VIK .Jag håller med dig Henric.
    PS. Filander kan träna juniorer i Strängnäs där kommer hans kunskap till nytta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *