Sommar med hjärtat i halsgropen

Klätter-Vinnie12

Soligt, somrigt och slött till tusen har det varit den här veckan. Så några större utsvävningar har jag knappast att berätta om i dag. Jo, det skulle förstås vara att ”Mini-Vinnie”, som i våra ögon fortfarande är en liten gulleplutt, kanske håller på att bli stor!

Det visade sig häromkvällen när han tydligen tyckte det var dags att krypa under grinden och på egen hand se sig om i världen. Lyckligtvis hade jag koll och såg när svansen försvann, så jag kunde slå larm direkt till husse och matte inne i huset.

 

Stug-Triton22

Nu talar vi inte riktigt samma språk! Men det räckte med att jag hämtade ut dem, och rusade mellan grinden och staketet åt det håll ”Mini-Vinnie tassat iväg, för att de precis som jag skulle få hjärtat i halsgropen.

Mammig som han är kom han lyckligtvis tillbaka med svansen i vädret, när matte visade sig utanför grinden. Men han var så uppspelt, att han bara måste busa med henne, innan han tyckte det var dags att följa med hem.

 

Sten-Bröder3

För mammig är han så det förslår, fast jag inte velat tala om det förut. När han ska äta måste matte sitta med honom och helst vill han bli handmatad av henne. Försvinner hon äter han bara upp hälften och sitter sedan och väntar.

Skulle väl inte säga någonting om det handlade om ”knaprisar”, men det är mjukmaten han ska ha serverad i tunna skivor och helst äta ur hennes hand! Så undra på att vi har svårt att tro att han är redo för veterinären och att bli lugn och snäll och go

 

Stenplatt-Artemis2

Annars har vi som sagt bara haft det skönt, medan matte svalkat oss med blöta handdukar på huvud och tassar. Sedan har vi själva sökt skuggiga platser, gärna på kalla stenplattor eller under skyddande buskar.

Där vi mellan varven med vatten läskat oss med kylskåpskall spraygrädde. Alltså precis som det ska vara, när livet leker, fåglarna kvittrar, humlorna surrar, fjärilarna fladdrar, det är sommar och den är som allra bäst.

 

Kotte-Vatten2

”Kottarna” ser vi inte mycket av i värmen. En och annan är möjligtvis fram och dricker lite vatten, men annars börjar de inte röra på sig förrän väldigt sent på kvällen.

Tur är väl det då de är väldigt känsliga, och snabbt blir uttorkade, om de hamnar i gassande sol på en gräsmatta utan möjlighet att skydda sig. Så var uppmärksam om du ser en trött ”kotte” i solen! Undsätt den med vatten och hjälp till närmaste skuggiga plats.

 

Tak-Febus22

Det är inte heller bara ”kottarna” som lever farligt i solen. Det gör också alla katter, hundar och andra djur på resande fot, som sorgligt nog både då och då och då lämnas ensamma i parkerade bilar.

Varje år tvingas medföljande djur på det här sättet mista livet, sedan de lämnats ensamma kvar i bilar som bilar blivit rena dödsfällor. Det har redan hänt en hund på en affärparkering i år, och matte har bett mig nämna det fast det hände långt härifrån.

 

Sorgmantel2

Så var rädda om er, rasta ofta och se till att både ni och djuren får tillräcklig med vätska på resande fot i värmen. Lägg gärna några kylklabbar från frysen under dynan i transportboxen och undvik att köra när solen står som högst!

Sist men inte minst! Bind heller aldrig någonsin er katt eller hund i dragkroken bakpå bilden när ni stannar för en fika! Det har hänt att det stackars djuret glömts kvar och tvingats fortsätta färden släpandes efter bilen!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Min bästa tid är när huset sover

Otte-Triton5

Morgonstund har guld i mund som det så vackert heter. Och förtrollande vackert är det ute på gården i ottan den här tiden på året. Det är jag den första att skriva under på!

Här håller jag min alldeles egen gökotta, även om göken lyser med sin frånvaro. I stället är det ”Måsen” och hans vänner, som ger liv åt föreställningen i arla morgonstund.

 

Gaphals2

Nu börjar de vita snart avlösas av de svarta, just flygfärdiga kajungarnas hesa skrikande på föräldrarna efter mat, högt uppe på taken. Fortfarande så högt upp att jag inte ser dem från marken, men om bara några dagar så…

Då och då prasslar det också till lite utanför staket, när en och annan trött ”Kotte” återvänder hem efter nattens äventyr. Kollar om det finns någon mat kvar dricker lite vatten i fågelbadet och kryper in i sin trygga boning.

 

Gräs-Kotte3

Det här är dygnets bästa timmar och guld värda för mig. Ensam ute medan huset sover och utan småbröder att ta hand om hela tiden. De här morgontimmarna behöver jag för att må bra!

Och det är något alldeles speciellt ute just när solen går upp och natt blir till dag den här tiden på året. I halvsju-snåret har jag gjort mitt pass, klättrar upp på farstukvisttaket och ber att få hoppa in genom sovrumsfönstret.

 

Bus-Bröder4

Väl inne äter jag en välförtjänt frukost innan jag drar mig tillbaka och sover bort förmiddagen. Antingen i mitt favoritkrypin eller på strykbrädan i innersta lillrummet på övervåningen.

Då börjar sömntutorna till bröder vakna till och byter av mig ute på gården. Så tomt är det nästan aldrig, och knappast längre lönt för utomjordingar att försöka ta sig in.

 

Kottte-Vinnie23_redigerad-1

”Mini-Vinnie” och ”Lill-Kotte” har börjat busa ordentligt tillsammans. De jagar faktiskt varandra numera, och det ser för hejigt ut när ”kotten” sätter fart mot katten och sätter ”Mini” på plats.

I nästa stund är de bästiar igen, och jag trodde inte att igeklottar kunde busa på det sättet. Men ”Lill-Kotte” är speciell, då han var pytteliten när han kom hit sent i fjol somras och var ensam kvar här längst.

 

Kotte-Vinnie24

Nu tassar han omkring här i trädgården om kvällarna precis som om det vore hans alldeles egen gård. Och matte och han har ett så innerlig förhållande att han gärna stoppar lilla tassen i hennes stora hand när hon kommer med matskålen.

Rart så det förslår, men över till något helt annat. Bara en månad kvar till min stora dag ”Triton-dagen” eller ”Liten Öppen Trädgård”. Som traditionen bjuder sista söndagen i juli, och då är ni varmt välkomna att hälsa på oss bröder här hemma på Elsborg!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Och veckans vinnare är…

Svans-Artemis11

Pälssvansarna är populära och många ville vara med och tävla. Det gillar vi och med arbetsmaskinens hjälp har matte och jag i dag dragit tre lyckliga vinnare.

Pixel, Sigge och Selma heter de tre, som nu har svansar att vänta på posten. De som skickat in tävlingsbidragen är Pixels matte Leena Aggestig i Taberg och Sigges husse Gunnar Häll i Gävle.

Selma bor i Sör Amsberg och vinner en svans tack vare ”morfar” Inge Persson i Yttermalung, som skickat in till tävlingen.

Grattis säger matte och jag  och hoppas ni får roligt med svansarna! Och för alla er andra hoppas vi på bättre lycka nästa gång.

För jag kommer att fortsätta lotta ut svansar flera gånger i sommar. Så häng med och håll utkik! Det kan vara din tur nästa gång!

Tassekram Triton

 

När natt blev dag och huset klart

Krans-Tri-Art7

Det kallas sommarsolståndet och betyder att årets ljusaste natt just passerat. Nu vänder det så sakteliga fast det egentligen känns som det var först i går sommaren kom.

För om midsommarhelgen började med regn och kyla så vände det som i ett slag och blev riktig sommar direkt. Så länge den nu varar…

 

Midsom-Vinnie3 

Midsommar är blomsterkransar och sena nätter för oss bröder här hemma. Det var första gången för ”Mini-Vinni”, men har klarade det galant och trivdes som fisken i vattnet!

Och den blöta kalla starten på helgen gjorde att kransarna höll sig fräscha och fina i dagarna tre. Så inget ont som inte har något gott med sig.

 

Björn13

De ljusa nätterna har vi den här midsommaren verkligen fått uppleva fullt ut. För husse och matte har varit på björnsafari varje kväll till framåt midnatt.

Då har vi snällt varit inne och vilat tills de kommit hem. Sedan har de belönat oss med ett par sagolika alldeles egna timmar ute på gården.

 

Krans-Triton1 

För både husse och matte har varit på stålande humör och väldigt uppspelta när de kommit hem. De har skogsluffat så länge och först nu fått se björnar på nära håll.

Alldeles ensamma ute i skogen stötte de en kväll på två vuxna björnar som snabbt försvann. Strax efter kom en flyfotad fjolårsunge och sedan en till som var mindre blyg!

 

Krans-Artemis2 

Fram till två och halv tre har vi varit ute och firat med våra ”kottar” och annat småvilt både högt och lågt. Till och med ”Måsen” har varit med och ”skrikit” så högt att husmössen dansat!

Och ”kottarna” som egentligen är lite enstöringar börjar bli riktigt sociala och smått förtjusta i oss bröder. Tror bestämt de vet att vi skyddar dem från faror utifrån.

 

Krans-FebVin6 

Men ansvarsfull som jag är har vi förstås inte bara roat oss hela midsommarhelgen. Vi har jobbat i trädgården också, och precis målat klart det nya större ”kottehuset” och fått det på plats.

Inbäddat i grönskan stod det på midsommarafton fyllt med den mjukaste halm och inbjöd till inflyttning. Vi väntade förstås med spänning på att få se hur det skulle tas emot av ”kottarna”!

 

Krans-Febus4 

Hela midsommardagen höll vi koll för att försöka se om det möjligtvis skulle röra sig lite i halmstråna vid ingången. Men det var alldeles lugnt och stilla hela dagen.

Fast det syntes att någon varit inne i huset under natten och dragit med sig lite halm ut på trappstenen. Och i går förmidag när solen nådde huset upptäckte vi en liten ”kottenos” i halmen.

 

Nya kottehuset5

En stund senare tassade ”Kotte” ut och försvann bakom huset för att uträtta sina behov. Efter ett besök vid vattenskålen, tittade han sig sedan omkring, innan han ljudlöst försvann in i huset igen.

Där sov han resten av dagen tills det var dags för mat, och plötsligt var det tre hungriga ”kottar” runt matskålarna. De åt och drack och njöt, och med det var lyckan var fullständig för oss husbyggare!

 

Nya kottehuset4

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

PS Sist men inte minst!!! Vinnarna i veckans pälssvanstävling drar matte och jag och presenterar namnen på här i bloggen i morgon! DS

 

Extra, extra, extra…

Midsom-Triton3

Hoppas ni alla haft en trevlig midsommar och precis som jag fortsätter att fira i dag! Nu skiner äntligen solen, och för att kunna summera hela helgen sparar jag bloggen till i morgon.

Hoppas ni väntar på mig tills dess, så lovar jag att lysa upp er måndag och sprida mitt alldeles eget solsken då. Spelar ingen roll om det  åskar, haglar eller regnar så ses vi och har det mysigt här i morgon i stället!

Tassekram sibiren Triton

 

Väldigt angeläget och lite lekfullt

Gräs-Triton13

God söndag på er allesammans! Efter några härligt lata sommardagar har det i dag mulnat på, och börjat regna, och humöret följt med termometern ner.

Inte så att jag är sur på något vis eller så. Bara lite mer allvarligt sinnad! Det har matte tagit fasta på och bett mig påminna om ett och annat väldigt angeläget just nu.

 

Gräs-Artmis13 

Det första handlar om hur viktigt det är att vi katter är försäkrade. Vi blir fler och fler som är det, men fortfarande inte alls i samma omfattning som hundarna.

Därför lever många av oss fortfarande farligt. Inte minst nu på sommaren med alla faror som lurar! Vi är ute mer och riskerar smittas av parasiter, förgiftas, få insektsstick och till och med huggormsbett.

 

Älvnäs-Bröder15 

Lyckligtvis kan dagens veterinärer hjälpa till med det mesta och rädda de flesta av sina patienter. Men det kostar, och fler oförsäkrade katter tas sorgligt nog bort av penningbrist än av sjukdom!

Sommaren är också den tiden på året då många reser och risken ökar att katten på semester kommer bort. Då är id-märkningen guld värd, samtidigt som det är jätteviktigt att du har gott om bilder på din katt!

 

Gråsparvar14 

Där lämnar jag allvaret för i dag, men måste först undra vad det är som händer i naturen. Aldrig har vi väl skådat att våra ”lillpippis” är så vrålhungriga som de varit de senaste veckorna.

Det är full fart nästan dygnet runt och en fortsatt rykande åtgång på talgbollar och solroskärnor. Fast allra populärast är förstås mattes minikassar av tomma talgbollsnät fyllda med hoprullade tunnpannkakor!

 

Fjäder-Vinnie14 

Líte lekfull måste jag förstås också få vara i dag! För vädret verka då inte spela ”Mini-Vinnie” någon större roll. Han letar fjädrar, stora som små, och tassar sedan omkring som en liten ”tuffing” med sina byten i munnen!

Lite problematisk har han det just nu med den stora berguv-fjädern han fått låna av matte. Men skam den som ger sig, och snart kan han nog stila med den också på plats mellan gaddarna!

 

Svans-Artemis11

Broder Artemis håller sig som alltid till sina älskade pälssvansar. Men dem flyger han både högt och lågt, och inga andra ”byten” verkar kunna få honom på så gott humör.

Delad glädje är dubbel glädje, och därför tänkte jag passa på att lotta ut tre nya pälssvansar. Vill du vara med och tävla om dem, mejla då gpia.persson@outlook.com under veckan så presenterar jag vinnarna nästa helg. Tills dess må så gott allesammans!

 Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie

 

Vi sniffade oss ”höga” på ”gräs”

Sommar-Artemis8

Upp-och-nervända-världen blev det i fredags när sommaren kom med buller och bång. I ett huj vaknade allt och alla till liv och var på sprudlande humör.

Broder Artemis slängde sig på rygg och såg ut att vilja ta hela världen i famn. Men så hade vi bröder också fått en hel burk torkad kattmynta att leka och förlusta oss med.

 

Nyckelpiga3 

Den tömde vi snabbt ut på gräsmattan och sniffade snart ”gräs”som bäst hela brödraskaran. Till och med jag, som annars är ansvarsfull, lät mig drogas av myntan och blev som en busig unge på nytt!

Trodde nästan jag var på lyset när jag fick se årets första nyckelpiga promenera runt på ett humleblad. En välkommen hjälpreda, som är bra på att skydda rosor och humle från elakingar.

 

Tung-Triton3

Hoppas innerligt vi får hit jättemånga prickiga pigor i år, så matte slipper gå med lilla målarpenseln och befria blommorna från löss och allt vad det nu heter. För sådant elände slipper man inte ifrån med rosor i trädgården.

Husse kan aldrig spruta något giftigt medel på vare sig humlen eller rosorna, då de är mina främsta vitaminkällor. Dessutom har vi  ju ”kottar,” pippisar, humlor och fjärilar som vi vill att ska trivas hos oss i trädgården.

 

Fjäril2 

Så fort solen skinit några timmar och värmt upp luften kom den första fjärilen och fladdrade runt huvudena på oss. ”Mini-Vinnie” blev förstås överlycklig och gjorde sitt bästa för att lyckas fånga den.

Men nässelfjärilen klarade sig, och hann smaka på lite av varje i grönskan, innan den drog vidare. Det tog nu  ”mini-brorsan” med ro och återvände till den tomma burken som fortfarande doftade kattmynta.

 

Mnta-Vinni1 

Tänk jag tror att ”Mini-Vinnie” är världens lyckligaste lilla katt. Han är så mild i sinnet, förnöjsam och nyfiken på allt, att jag blir riktigt varm i hjärtat bara av att titta på honom.

Men så är han också bara  10 månader, så allt som händer i naturen är första gången för honom. Och första gången för oss var också det som hände här den där första sommardagen.

 

Hacke3 

Plötsligt bara satt han här och åt talgbollar som bara den. En livs levande liten”Hacke”, som tydligen också han flyttat in till stan och nu håller oss sällskap dygnet runt.

Pigg och glad, men liten och tunn, och hungrig som bara den! Så talgbollarna ryker med en väldans fart, och i morse halv fem var han redan i full gång med morgonmålet.

 

Mynta-Febus3 

Så nu händer det nya saker varje dag, bara solen och värmen kommer tillbaka! i skrivande stund sitter jag och minns den där första sommardagen då vi blev höga på kattmynta hela brödraskaran.

Minns lillebror Febus som aldrig verkade få nog och rullade runt i gräset i timmar. Blir det bara sommar igen ska vi får en omgång till har matte lovat. Så nu håller vi tassarna för det och önskar alla en fin-fin vecka!

Tassekram sibiren Triton md bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Kärleksdans till sågande toner

Kotte-Febus9

Go´ kväll i stugan hälsar ”Kotte-Gubben” och tittar fram från sin alldeles egen ingång till trädgården. Ser sig omkring, och kollar med nosen att han kommit rätt, medan han inväntar den sedvanliga välkomstceremonin.

Och som vanligt hinner han knappast in förrän lillebror Febus är på plats och tar hand om honom. En lätt puss på nosen förkunnar för ”Kotte-Gubben” att kusten är klar och ”Lill-Kotte” redan på plats under farstukvisten.

 

Kotte-Febus10 

De taggiga sommargästerna var lillebror Febus stora lycka innan han fick minibror Vinnie att ta hand om. De var faktiskt det enda som kunde hålla honom hemma när han var som mest rymningstokig.

Det var riktigt synd om honom när fjolårets ”kottevänner” i höstas lämnade oss för vintervilan. I flera veckor satt han kväll efter kväll vid ”kottehålet” och väntade på att de skulle komma tillbaka.

 

Vinnie-Kotte6 

Till lillebror Febus stora lycka kom så ”Mini-Vinnie” i mitten av oktober, och han blev den bästa storebror Vinnie någonsin kunnat få! Från den stunden är de oskiljaktiga och Febus har aldrig ens tittat över staketet mer.

Lika engagerad i våra taggiga sommargäster har också ”Mini-Vinnie” blivit på bara någon vecka. Precis som Febus har han från första stund lärt sig umgås med ”kottarna” så att de känner sig trygga och uppskattar hans sällskap.

 

Vinnie-Kotte7 

Broder Artemis och jag sällar oss numera till publiken och låter småbröderna sköta ”kottarna” ensamma i år. Och den senaste veckan har våra små sommargäster bjudit på sagolik underhållning var eviga kväll.

Timme på timme har vi har suttit som tända ljus och inte bara tittat, utan lika mycket lyssnat, på deras säregna kärleksyttringar. För ”Kotte-Gubben” har outtröttligt dansat runt sin kära ”Lill-Kotte” till ”musik” av egenhändigt framförda sågande toner.

 

Kotte-kärlek23 

Allt tidigare för var dag har de börjat sitt uppträdande på gräsmattan och fortsatt till långt inpå natten. När regnet vräkt ner har de bara flyttat under farstukvisten, där vi kunnat sitta i halvmörket och lyssna på det märkliga sågljudet.

Så mycket annat har vi av förståeliga skäl inte hunnit ägna oss åt i veckan, då vi gjort dag till natt för att kunna hänga med ”kottarna” nästan dygnet runt. Och nu är de på gång igen, så jag tackar för mig och önskar er alla en jättefin första vecka i juni!

 

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 

Taggig lycka för ”Mini-Vinnie”

 

Kotte-Vinnie14

Vad är en kvartett villrådiga utställningsdomare mot ett trivsamt gäng taggiga urtidsdjur? Ingenting om du frågar oss här hemma med en lycksalig ”Mini-Vinnie” i spetsen.

Han har utan tvekan upplevt sin mest spännande vecka sedan han kom hit! För nu har ”kottarna” kollat in trädgården, och att vi bor kvar, så de äta gott kan sova tryggt här på dagarna.

 

Lill-Kotte7 

Det betyder också att de tittar fram mycket tidigare om kvällarna för att få middagsmat. Sedan smyger de omkring i buskarna och busar, gruffar och vänslas tämligen högljutt med varandra.

Till ”Mini-Vinnies” stora lycka, för när ”kottarna” är framme har han inte ögon för något annat. Han går fullkomligt upp i att ta hand om dem och försöka avstyra gruffet.

 

Kotte-Vinnie11 

Lika mjuk och go som alltid har ”Mini-Vinnie” på bara några kvällar vunnit ”kottarnas” hjärtan! De ser honom som en liten kompis, och bryr sig inte när han vill leka och hoppar på dem bakifrån.

Han är så liten och lätt att han bara nuddar dem ytterst lite, och de har taggarna mjukt tillbakalutade så att de inte sticks alls. De verkar veta att väl inne i den här trädgården finns ingenting att vara rädd för!

 

Lill-Kotte9 

Det verkar vara medfött hos ”Mini-Vinnie” hur han ska smyga sig in i allas hjärtan. På de sättet påminner han väldigt mycket om ”kottarna”, som faktiskt är ett av vårt lands äldsta och mest älskade djur.

Och visst har de små taggiga varelserna någonting alldeles speciellt, som värmer hjärtat och väcker lyckokänslor hos både husse, matte och oss katter. Vi kan sitta hela familjen och bara beundra dem om kvällarna innan de drar ut på äventyr.

 

Halm-Febus4

De tre som kommit tillbaka i år är ”Kotte” själv och de två ”småkottarna”, som kom i höstas och matte  matade upp med kattungemat. Den ena fick också medicin som var nödvändig för att den skulle klara vintern.

Nu har de kommit med sommaren till oss, fast det fortfarande är regnigt, blåsigt och kallt. De sussar sött i halmen om dagarna och känner sig trygga med lillebror Febus som då och då kollar läget under farstukvisten.

 

Lill-Kotte10 

Vi vet att det är samma ”småkottar” som i höstas, då de är väldigt speciella i maten. Alla andra ”kottar” som varit här har älskat kattmat på burk och nystekt tunnpannkaka, medan de här två bara äter uppblötta ”knaprisar” från veterinären.

De vill gärna ha dem serverade en efter en direkt ur mattes hand, men äter annars i små glasskålar. Rent färskt vatten är också ett måste, om du har turen att få påhälsning av en liten ”kotte” frampå kvällskvisten.

Och sist men inte minst glöm aldrig att igelkotten är fridlyst. Det betyder att den ska visas hänsyn och inte får förföljas, flyttas eller dödas!!! Den kommer och går som den vill, och just därför är det lycka att ha en ”kotte” eller till och med flera i trädgården!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 

Premiären ändade i ”kattastrof”

Bur-Vinnie18

Det började bra men slutade i ”kattastrof” när ”Mini-Vinnie ” i helgen visade upp sig som junior på sitt livs första kattutställning! Domaren vägrade nämligen godkänna hans färg, som är unik och gör honom till den han är.

I stamtavlan står att han är svart golden shaded, precis som sin mamma, men det tyckte domaren inte alls. Så det blev ett herrans rabalder, med spring mellan olika domare, då ingen vågade avgöra hans färg.

 

Bur-Vinnie19 

Det slutade med att ”Mini-Vinnie” föll på färgen och domaren rekommenderade DNA-test för att få klara besked. Problemet är tydligen att han är både silvrig och guldig, och den färgen finns inte i domarnas bruksanvisning.

Jag som storebror tycker förstås DNA-test låter lite väl häftigt att ta till för att bestämma färgen på min minstebror. Dessutom ändrar han fortfarande färg hela tiden, så det får nog bero till fram på höstkanten.

 

Domar-Vinnie5 

För oss är ”Mini-Vinnie i alla fall det finaste som finns, och bortsett från färgen fick han idel lovord även av domaren. Det började med att han inför publik berömde hans vackra gröna ögon och talade om att han gillade hans härliga kropp.

På bedömningssedeln står excellent på allt från topp till tå, om det inte varit för det där med färgen! En färg som många i publiken älskade och ville titta närmare på efter ”Mini-Vinnies” utflykt under armen på domaren.

 

Domar-Vinnie4 

Tur att jag inte var med för då hade jag nog satt stopp för tokigheterna. Ställa till ett sådant väldans rabalder för en färgklick var väl ändå i överkant. Det var ju ”Mini-Vinnies” första utställning och allting!

Men han hängde snällt med mellan domarna, som rynkade pannan och gnuggade sig i ansiktet i sina försök att komma på någon vettig färg åt honom. Men det misslyckades trots allas ansträngningar och slutade med med tipset om DNA-test.

 

Wille-Vinni3

Nu brydde sig ”Mini-Vinnie” mindre om det här med färgen och att han inte fick någon rosett. Matte adopterade i stället en liten tigerunge, för en slant till Gävle katthem, som minne åt honom från premiärutställningen.

Tur i oturen hade han också och fick en jättesöt liten Doriz från Sandviken som burgranne hela dagen. Hon tog sitt första cert i konkurrens som hette duga, och matte och ”Mini-Vinnie” fick vara med och gratta den rara sötnosen!

 

Doriz1 

Speciellt roligt var det förstås eftersom det visade sig att Doriz och hennes matte följde min blogg och liksom hade hängt med ”Mini-Vinnie” på nätet sedan han var liten. De hade till och med vunnit en av mina utlottade pälssvansar!

Det var ett tag sedan nu, och det kanske är dags att lotta ut några fler. Matte träffade faktiskt snälla Sussie från MeKatt på utställningen, och hon lovade ställa upp! Så jag lär kunna lotta ut några pälsmjuka vårsvansar att leka med inom kort.

 

Bur-Vinnie20 

”Mini-Vinnie” tog lyckligtvis utställningsrabaldret med ro, och som den ”cooling” han enligt domaren var, passade han på att ta sig en ”tuppis” i buren. Lika söt som alltid, inlindad i svansen och med den rosa nosen rakt upp.

Och han behövde sannerligen passa på att sova ut lite inför kvällens äventyr hemma på gården. Där har han hittat något nytt och spännande som fångar hans intresse, men det håller jag för mig själv och sparar till nästa vecka!

 

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”