Mellan sprutor och skogslunk

Sandlåd-Triton2

Sommaren dröjer sig kvar, men hösten knackar på dörren. Lillpippis sista kull sitter på rad på staketet och väntar på mat medan sommarblommorna sjunger på sista versen.

Jag trivs som fisken i vattnet med svalare dagar och mörka spännande kvällar. Fast matte, som är soldyrkare, rynkar på näsan och har redan testat långkalsingarna.

 

Sparvkö4

För oss bröder betyder den närmaste tiden vaccination mot kattpest och kattsnuva. ”Mini-Vinnie” som ska på utställning är först ut, och har tid hos sin veterinär Anna nu på tisdag.

Ni vet väl att det är jätteviktigt att vaccinera sig, mot framför allt mot kattpest, även för innekatter-. Men nästan lika viktigt är att inte övervaccinera, som vissa veterinärer fortfarande gärna gör.

 

Mur-Vinnie2

Vart tredje år mot kattpest och de två åren däremellan bara mot kattsnuva är de regler som gäller för ett säkert skydd i dag! Men det lär vara på väg ett vaccin mot snuva som också ska räcka i tre år.

Måste erkänna att jag som storebror blir riktigt mallig när jag smygtyttar på ”Mini-Vinnie”! Han har verkligen växt till sig sedan han var till veterinären, och blev lugn och snäll och go, i början av juni.

 

Bark-Artemis7

Min älskade skog är också som trivsammast att vara i nu när vi går mot höst. Så jag ser med spänning fram emot de närmaste månadernas motionsturer med husse och matte.

Enda smolket i glädjebägaren är att det från och med den här helgen lättas på kravet att hålla hundar kopplade i marker med vilt. Kan var bra att veta för alla som liksom jag stortrivs ute i skogen.

 

Staket-Febbe2

Här hemma är det annars Febus som stjäl mesta uppmärksamheten. Han är i topptrim igen, formligen flyger fram och tränar som bäst för Katt-OS i staketklättring.

Upp och ner, gång på gång, dagarna i ända. Uppe på nocken ligger han sedan och stilar tills matte kommer ut och ber honom med sin allra mjukaste stämma att klättra ner.

Tro mig eller ej, då lyder han och tassar fram till henne för att få beröm. Och det får han så klart, den lille skojaren som vet precis hur en slipsten ska dras!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Spolningen gjorde susen!

 

Brunn-Febus1_redigerad-1

Nu är lillebror Febus pigg och glad och full av härligt bus igen! Annat var det på midsommarafton då han plötsligt fick fnatt och inte gick att känna igen.

Rusade runt som en stolletok, och slickade sig som en galning, innan han sprang och gömde sig. Antingen långt in i buskarna på gården eller under någon av sängarna på övervåningen.

 

Analsäck12

Under helgen blev det bättre, men inte bra. Veterinären misstänkte direkt att det var analsäckarna som spökade. Så han fick en akuttid och säckarna tömda för hand.

Det lättade på trycket, och problemet verkade ur världen. Men efter några veckor började symtomen visa sig igen, och Febus har nu varit tillbaka till veterinär Per för en mer omfattande behandling.

 

Analsäck10

Den här gången gick veterinären in med ett smalt instrument och spolade analsäckarna rena med en speciell vätska. Därefter sprutades det in en både smärtstillande och antiinflammatorisk salva.

Febus hade fått lugnande och sov under behandlingen. Salvan fick ligga kvar och verka så länge som möjligt, då han sannolikt skulle känna att veterinären varit och ”rotat” där inne.

 

Analsäck11 

Vid spolningen visade det sig att öppningen till analsäcken på höger sida var igensatt och nästan omöjlig för veterinären att komma in i. Det lyckades dock till slut och behandlingen kunde slutföras.

Sannolikt var det stoppet där som orsakade obehaget för Febus, som nu verkar vara kvitt problemet där bak.  Hoppas det får fortsätta så, och att han slipper tillbaka till veterinären på ett tag.

 

Mattram-Febus5

Vill berätta det här, då många bloggvänner hörde av sig efter midsommar och kände igen Febus symtom på sina katter. De trodde dock att bara hundar kunde drabbas av analsäcksproblem.

Och visst det är, enligt veterinär Per, mycket vanligare hos hundar. Men det förekommer även bland katter, och då som det verkar framför allt bland storvuxna raser.

Så tveka inte att rådfråga veterinär om din katt börjar rusa runt, rycka i pälsen, slicka sig frenetiskt och åka kana på baken. Mycket talar då för att det är analsäckarna som spökar och att katten kan behöva hjälp att tömma dem!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Det bästa som hänt oss!

 

Sioux13

En söndag kväll i början av augusti för två år sedan tog husse och matte i all hemlighet bilen och for till Älvnäs utanför Hedemora. Där väntade den här lille skrikhalsen, som var tre veckor ung och inte större än att han rymdes i husses hand!

 Sioux10veckor18B

Från början hette han Sioux och var en liten ”indian”, men blev snart så rund och go att han fick smeknamnet ”Kubiken”. Fast matte tyckte han var en liten Ferdinand, och som en sådan kom han hem till oss ett par månader senare.

 Gose-Bröder4A

Älskad av alla från första stund kände husse att han var en liten Vinnie, precis som den lille jättesöte ATG-hästen på tv. För båda var pyttesmå, födda på landet och hade ensamma lämnat föräldrar och syskon för att söka lyckan i stora staden.

 Väsk-Vinnie4

”Mini-Vinnie” fick det bli, och som den ljuvligaste lilla varelse världen skådat blev han förstås hela familjens ögonsten! Mesta tiden sov eller myste han i sin lilla ”flug-väska” när han inte åt, lekte eller gick på lådan, som han skötte perfekt från första stund.

 

Katt-Vinnie3D

Första advent gjorde det lilla kärleksknytet från Älvnäs debut som dragplåster på Djurens Dag tillsammans med storebror Febus. Där tog han alla med storm och jättemånga ville stoppa ner honom i sina fickor och ta honom med sig hem.

 Ljugar-Bröder13A

Det satte storebror Febus förstås stopp för och såg till att minstingen kom tryggt hem igen. Och det mesta ”Mini-Vinnie” lärt sig kan han tacka storebror Febus för! De håller ihop som ler och långhalm och ingen kan ta miste på att de har samma pappa.

 Vinnie-Kotte6L

Tillsammans har de utforskat trädgården och bland det första ”Mini-Vinnie” fick lära sig vara att ta hand om ”Kotte” när han kom till påsk den första våren han var med. Helt klart var Febus en god lärare, som på ett lekfullt sätt lärt sin lillebror det mesta.

 

Kotte-Mi-Vi8

Inte minst att klättra i träd och hoppa upp på allt som går att hoppa upp på både inom- och utomhus. Ju högre desto bättre är deras melodi, och ”Mini-Vinnie” tränar som bäst för att nå samma svindlande höjder som storebror Febus.

 

Träd-Vinnie6

Nu väntar en spännande höst med massor av bus, och så ska ”Mini-Vinnie” vara med när Dalälvskatten första helgen i oktober arrangerar stor kattutställning på Lugnet i Falun. Så det är bara att börja hålla tassar och tummar för honom redan nu!

 

Allvar-Vinnie1

På den vägen fortsätter vi när världens goaste ”Mini-Vinnie” nu fyllt två år och är det bästa som hänt oss alla här hemma. Ville minnas en stund och berätta ,då han fortfarande är lite blyg och tassade in och gömde sig under sin favoritpall i övre hallen när vi firade förra helgen!

Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 

Vilken härlig trädgårdsdag!

 

Rosen-Tritte2

Tusen tack alla bloggvänner från när och fjärran, som kom och firade årets Triton-dag, med ”Liten Öppen Trädgård” här hemma hos oss på Elsborg!

Hela gänget4

Och fira fick vi verkligen göra hela dagen i strålande sol ända tills frampå kvällskvisten när de flesta redan sagt tack och adjö!

Lena - Tritte2

Ända från Karlskoga och Dala- Järna kom nya och gamla kattvänner i år, plus förstås från Borlänge, Säter och Falun med omnejd.

Kicki o Triton2

Jag trivdes som förstås som fisken i vattnet och kände mig som en kung på tronen mellan kramandet och pusskalasen.

Ebo-Febbe8

Småbröderna kommer till min glädje också alltmer och vill vara med och fira min alldeles egen dag i trädgården här hemma på Elsborg.

Ebo-Febbe9

Febus var på goshumör och charmade många med sina cirkustalager, både som höjdhoppare bland lillpippis och balanskonstnär på staketnocken.

Fisken-Arte2

Artemis bjöd för dagen in besökarna till att hälsa på honom  och inspektera skrivarstugan. Den  vaktade han troget åt mig och fick en lustig fisk att roa sig med.

Hela-gänget5

”Mini-Vinnie” däremot hälsar och säger förlåt, då han även i år blev lite för blyg och smet in när det blev för livat och för mycket trivsamt folk i trädgården.

Gunnel-Tritte2

Gullplutten kommer säkert igen nästa år, när han växt till sig lite mer, och tills dess får jag stjäla så många fler pussar från våra vänner!

AnaMaria-Tritte2

I höst fyller jag hela sju år! Samtidigt var det nu sjätte året i rad som jag bjöd in till och firade ”Liten Öppen Trädgård” med mina bloggvänner.

Alex-Artemis3

För flera av besökarna har det här, som de kallar Triton-dagen, blivit tradition sista söndagen i juli och några av besökarna har faktiskt varit med från start.

Lena - Febbe2

Självklart lovar jag att om hälsan står mig bi och allt är går sin gilla gång. Då blir det en ”Liten Öppen Trädgård” här hemma även nästa år!

Damtrio

Med den här finalbilden tackar jag för mig och ber om överseende med att bloggen kommer först idag. Men ska sanningen fram så svävade jag på moln på natten efter firandet och sov sedan som en stock hela dagen i går! 

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Nu räknar jag dagarna…

Mattram-Triton1

God söndag alla soldyrkare! Nu har trädgården repat sig efter det eviga regnandet och lockar fjärilar i massor så gott som dygnet runt!

Stora prålande på dagarna och små gråbruna om kvällar och nätter. Smiter in i mörkret gör de också och får blomkrukorna att rasa i golvet.

 

Mattram-Arte2 

Vi bara älskar att vara ute nästan hela tiden. Just nu finns inget härligare än att ligga i skuggan och lyssna på det sövande surret från allsköns humlor och bin i vildvinet på uthustaket.

Det är vårt sätt att samla kraft till nattens fjärilsjakt, som fortsätter ända fram på morgontimmarna. Först ute i trädgården och sedan inomhus när husse och matte äntligen somnat.

 

Strå-Febbe1

Men som sagt, annars vilar vi mest i värmen och laddar batterierna till nästa helg. Hoppas många av oss ses då i ”Liten Öppen Trädgård, som jag håller för sjätte året och som blivit tradition.

Välkomna alla ni som har tid och möjlighet, och snälla mejla en anmälan till matte som ordnar med fika till alla som hört av sig. Adressen till henne är som vanligt gpia.persson@outlook.com

 

Skåp-Vinnie3

Flera nya och gamla bloggvänner har redan hört av sig, och nu är det bara en vecka kvar till sista söndagen i juli. Då hoppas vi få fira i strålande sol, som vi gjort i fyra av de fem åren.

Och skulle vädergudarna svika, så flyttar vi väl in en stund i väntan på bättre tider. Det gjorde vi i fjol, och det var inga problem. För finns det hjärterum så finns det stjärterum!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Febus – en räddare i nöden!

Mispel-Febus13B

Tacka vet jag Febus!!! Det är han som underhållit oss i veckan och räddar bloggen i dag. För visst är det spännande att följa honom uppe i häggmispelns topp.

Medan vi gamlingar legat med magen i vädret, och suckat över regnet, har han visat upp sig på hög höjd för hela grannskapet. Beundrad till tusen av ”Mini-Vinnie”.

 

Trappa-Vinnie5

Han sitter på farstukvisträcket och följer varje tass Febus tar där upp l luften. Precis på samma sätt som han gjort på  hyllorna uppe vid taket inne i uthuset.

Nu har han klarat av dem och det syns tydligt vad som blir nästa överraskning han kommer att bjuda oss på. ”Mini-Vinnie” siktar mot häggmispelns topp, men är inte riktigt redo än.

 

Mispel-Febus24B 

Febus är snabb som en vessla, vig som en apa och rör sig lätt som en fjäder! Klättrar upp och ner, framlänges och baklänges, och vänder sig lätt som en plätt på de smalaste grenarna.

”Mini-Vinnie” håller sig fortfarande på marken, och det är vi förstås glada för. Men det liksom lyser i ögonen på honom och står inte på förrän han sätter hjärtat i halsgropen på matte.

 

Gräset-Vinnie3

Broder Artemis och jag är mer jordnära och har vårt eget lilla sätt att gör livet mer spännande. Vi lägger oss på rygg, tittar bakåt och ser plötsligt allting med nya ögon.

Upp-och-ner-vända världen kallar vi det och hoppas slippa bli blöta om nosen. För sol måste vi ha nu om blommorna ska hinna repa sig till ”Liten Öppen Trädgård” sista söndagen i juli!

 

Vänd-Triton2

Då är ni hjärtligt välkomna hit till mig och mina bröder, för att träffas och mysa, prata katt och blommor, väder och vind! Ja allt som känns angeläget och trivsamt och så njuta i solen förstås.

Hoppas du vill vara med!!! Och känner du för det mejla då en liten anmälan till matte på adressen gpia.persson@outlook.com så vi kan beräkna fika på ett ungefär.

 

Vänd-Artemis6

 Tills dess har vi vår lille ”Kotte” att beskydda och glädjas åt här hemma. Han väcker varma känslor hos oss alla, och matte har berättat för oss om sitt allra första möte en ”kotte”.

Hon var bara liten då och var med sin mamma och plockade vinbär bakom ladugården hos mormor. Där ute blev hon lämnad en kort stund, och satt skräckslagen, utan att få fram ett ljud, när hennes mamma kom tillbaka.

 

Hus-Kotte5

Från under busken hade en igelkott smugit fram och satt alldeles framför matte. Hon fick veta att den inte var farlig, och säkert ännu räddare än hon, och så var den kärleken gjord!

Sist men inte minst. Så här go ser vår lille ”Kotte” här hemma ut, när han tittar ut från sitt eget lilla gröna hus och undrar om det möjligtvis är dags för middag snart. Och det är det så klart!

Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Bara tre veckor kvar…

Blom-Tritte7

Det sägs att alla goda ting är tre, och för mig handlar det gamla talesättet förstås om tre guldklimpar! Mina tre småbröder, som är mitt allt och mina bästa vänner.

Rätt så stora nu men i mina ögon fortfarande små ”tultisar” i behov av en trygg storebror. Och det trots att de busar och jagar mig uppför trappan när jag kommer in.

 

Bädd-Artemis3

Det tar jag nu med ro, precis som min bästebror Artemis. Han tar alla chanser som ges att hitta ett mysställe, som här alla kuddar och överkast på vädring ute på farstukvisten.

Och på tal om tre, så är det i dag är precis tre veckor till sista söndagen i juli. Min alldeles egen dag, som jag förstås även i år kommer att fira med Liten Öppen Trädgård.

 

Postlåde-Vinnie4

Då go-vänner är ni välkomna hit hela eftermiddagen. Jag återkommer förstås till det i bloggen, men redan nu kan ni som vill vara med anmäla er till matte på den vanliga adressen gpia.persson@outlook.com

Efter fyra års strålande sol tvingade fjolårets ösregn oss att flytta in under tak. Men nu har det regnat så mycket att jag vågar hoppas det inte kommer att finnas något regn kvar på ”Triton-dagen”!

 

Taket-Febbe7

Regnet är inte bara blött och trist utan också väldigt gynnsamt för fästingarna. När solen sedan tittar fram är de på hugget, och årets första elaking plockade matte häromdagen bort på Febus.

Den hade bitit sig fast på höger sida av hakan, och Febus var jättesnäll när den skulle tas bort. Så det var inga problem för matte att få loss den levande utan att något blev kvar.

 

Mat-Kotte4

Husse håller gräset kort så vi har nästan inga fästingar i trädgården. Men ni som har, och behöver skydd, vill jag tipsa om att det finns flera bra giftfria alternativ på apoteken i dag.

Inte ens ”Kotte” verkar vara speciellt utsatt, och ser matte något på honom tar hon bort det! Han sträcker alltid fram huvudet när hon kommer, för att bli kliad bakom lilla örat, så det är inga problem.

Den senaste veckan har han knappast varit av gården, men efter i natt är han fortfarande borta. Så nu börjar vår eviga väntan på att han ska komma hem igen!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 

 

Rovfågeln var analkörtlar!

 

 

Pall-Febbe3

Det var troligtvis ingen rovfågel som skrämde lillebror Febus och orsakade hans rädsla under midsommarhelgen. I stället verkar det ha varit något helt annat!!!

För han blev visserligen lugnare och gladare men kändes ändå inte riktigt bra. Så när matte avmaskat honom, och serverat ett uppskattat varmt bad, ringde hon veterinären.

 

Ros-Bröder1

Sköterskan på Vettris misstänkte direkt att det var analkörtlarna som spökade. Ett stopp kan göra väldigt ont och får den, som råkar ut för det, att liksom springa undan smärtan.

Eftersom Febus blivit bättre hade stoppet sannolikt hävts lite men inte nog. Så sköterskan trollade fram en akuttid  och hjälpte honom tömma körtlarna där bak.

 

Kärleks-Bröder1

Det gjorde susen och Febus kom hem som en ny katt! Både han och ”Mini-Vinnie” var lika lyckliga, och ska sanningen fram körde de sitt nattrace ända fram till klockan två på natten.

Febus var till och med så busig att han försökte sätta på ”Mini-Vinnie”. Men det fick han kärleksfullt sota för när minstingen kom loss och de fortsatte busa sig genom halva natten.

 

Gräset-Triton5

Annars har veckan pendlat mellan strålande sol och hällande regn. Jag har plötsligt upptäckt hur härligt det är att bara ligga och rulla sig på gräsmattan när solen väl tittar fram.

Nu har det tyvärr inte varit så långa stunder mellan regnskurarna. Så småbröderna har mer eller mindre parkerat sig på takhyllorna och legat där på span medan de löst all världens problem.

 

Hyll-Bröder3

Husse och matte har förstås varit borta då och då om kvällarna på viltsafari i favoritskogen. Ledsamt nog med magert resultat på slutet, men annat är det här ute på allmänningen.

Häromdagen när matte och jag tassade ut på promenad gjorde vi båda stora ögon. För i solen på parkeringen vid husses bil satt en ensam liten harpalt och tittade nyfiket på oss.

 

Harpalt7

Husse hade sett den dagen innan, men jag trodde aldrig att jag skulle få se en harpalt i verkligheten mitt i staden. Tror nästan den flyttat hit ner för att slippa bli tagen av uvarna uppe i gruvan.

Men bäst av allt är förstås att matte i går morse upptäckte att lyktan vid stora ”kottehuset” var kullvält. Den lilla gömda skålen med knaprisar var också tom vattenskålen använd.

 

Halm-Kotte3

Knappt hann matte ut förrän halmen i huset började röra på sig, och snart tittade vår alldeles egen ”Kotte” ut. Jättehungrig och mattegosig efter nästan två veckor på hemliga äventyr.

Därefter tassade han bakom huset, för att uträtta sin behov, innan han smög tillbaka in i halmhuset och lade sig att sova! Och sov sött gjorde han hela dagen ända till fram på kvällskvisten.

Då åt han middag, inspekterade gården och var fortfarande kvar när vi tassade in och kröp till kojs. ”Kotte” är hemma igen, regnet har övergått i sol och juli månad kunde inte ha börjat bättre!

Tassekram Tritom med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Firandet började ju så bra…

 

Kransen-Triton15

Allt började så bra och vi firade hela midsommarafton i strålande sol ute i trädgården. Folk kom och gick medan vi stolt tassade omkring med vår kransar!

Det låter som en saga, men… Blomster runt halsen har blivit tradition och för oss bröder det största och mest spännande med hela midsommarhelgen!

 

Kransen-Febus9

I kvällningen åkte husse och matte en sväng med storkikaren upp till Falu gruva för att kolla på uvungarna. De håller precis på att lära sig flyga och lär se för härliga ut.

Det kändes att temperaturen hade stigit rejält under dagen. Så vi bröder passade då på att ta igen oss på favorithyllorna, i det svala uthuset, för att vara ”fit for fight” till natten.

 

 

Kransen-Artemis8

Husse och matte var snart hemma igen och såg att vi låg och myste precis som när de for. Vad som hände sedan är det ingen som vet, annat än att Febus var först ute på gården.

På en sekund förbyttes midsommarfriden för hans del till ett midsommarinferno. Han rusade runt som en galning, som om han försökte fly undan någonting uppifrån.

 

Kransen-Vinnie3 

Han var helt okontaktbar, och det gick inte att få stopp på honom. Ut och in och upp och ner ”flög” han tills han tog slut och flåsande gömde sig i buskarna.

Sedan slickade han sig i ren panik överallt, utan att matte kunde hitta minsta orsak. Inte annat än att möjligtvis en rovfågel dykt ner och försökt ta honom bakifrån.

 

Kransen-Febus15

Nu börjar han äntligen lugna ner sig, även om han fortfarande är skraj för att vara ute ensam och håller koll uppåt. Vi försöker lugna honom så gott det går, men det är inte det lättaste.

De räcker med att ”Måsen”, som är hans gamla kompis, visar sig på taket. Då duckar han, flyr in direkt och gömmer sig längst in under dubbelsängen i sovrummet.

 

Kransen-Artemis5

Medan ni fortsätter titta på våra bilder från midsommarfirandet, när det var som bäst, passar jag på att dra tre lyckliga vinnare av pälssvansar. Alla tre duktiga på att räkna igelkottens taggar!

Jag har godkänt alla svar mellan 3000 och 8000 och säger grattis till Pia Ek, Kolbäck, Anna Eklund, Sollentuna och Anneli Wallin, Mora! Vinsterna kommer med posten de närmaste dagarna.

 

Kransen-Vinnie5

Med det tackar jag för mig och önskar er alla en härlig sommarvecka! Här hemma handlar det för ”Mini-Vinnie”, och alla oss andra, mest att ta hand om bästebror Febus så han blir trygg och glad igen.

Han har ju som ni alla vet alltid varit mer än lovligt äventyrlig. Men han är också den som blir mest rädd, när det går snett och händer något hemskt, som när han råkade ut för uvöverfallet i våras.

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

I helgen hände det…

 

Hyll-Vinnie6

I går hände det som ingen av oss någonsin trodde att skulle hända! Husse kom överraskad in och hämtade ut matte för att visa henne något spännande i uthuset.
Och där uppe på högsta hyllan uppe vid taket tronade världens lyckligaste ”Mini-Vinnie”! Han som aldrig ens hoppat upp på lägsta sovhyllan utan att ta husses verktygspall till hjälp.

 

Pann-Sparv1

I tre skutt hade han helt på egen tass, nått det efterlängtade målet! Ett mål han sett bröderna avverka hundratals gånger från sin sovplats mitt emot.
Men han har som alltid tagit allt i sin egen takt och aldrig ens försökt sig på att nå några högre höjder. Inte förrän han visste att han skulle klara av det och kunna sitta och kolla på lillpippis därifrån!

 

Topp-Vinnie15

Resten av dagen klättrade ”Mini-Vinnie upp och ner säkert ett dussin gånger. Balanserade på hyllorna och testade alla tänkbara mysställen i takhöjd som han sett oss bröder ligga på.
Fortsatt högtflygande planer hade han också idag i dag mellan regnskurarna ute på gården. I toppen på klätterklematisen sträckte han ut sig i sin fulla längd för att kunna kolla trafiken på Gruvgatan!

 

Busis-Artemis3

Artemis  var i stället på bästa lek- och bushumör efter gårdagens eviga regnande. Han flög fram över gården och studsade som en som en boll på jakt efter små bevingade flygfän.
Söndagspannkaka vankades förstås också, även om vi bara fick titta på medan pippisarna smorde kråset. Mamma Kaja stoppade in så mycket det bara gick för att få med sig hem till ungarna.

 

Pann-Kaja14

Vi fick förstås fina fisken när pippis fått sitt och Febus lekt klart med sin gummitutt på snöre bland funkiorna. Och så här inför midsommar känner jag att det är dags för en liten fråga att grubbla på den närmaste veckan.
Hur många taggar har en fullvuxen igelkott? Det är frågan jag vill ha svar på, och svaret skickar du till matte och mig på adress gpia.persson@outlook.com Tre pälssvansar står på spel!

 

Funk-Febus4

Frågan är klurig och kräver förstås matematik av den högre skolan. Men jag nöjer mig  med ett väldigt ungefärligt svar, då taggarna varierar med igelkottens storlek och ålder.
Med det önskar vi alla här hemma er alla där ute en fin vecka och trevlig midsommar tills vi hörs och ses igen i slutet av helgen!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”