Rutinerad duo slutar

Själevads IK står inför en generationsväxling. Men damansvarige Mats Nytorp är inte orolig. Enligt Nytorp finns det en handfull spelare från andralaget (spelade i division 2 den gångna säsongen) som kan vara mogna att ta steget upp till division 1-laget.

Mats Nytorp berättar att få aviserat att de kliver av. Två gamla kämpar är dock högst osäkra. Två spelare som betytt otroligt mycket för klubben under mängder av säsonger. Yttermittfältaren Veronica ”Vera” Lundholm, fin teknik och skicklig passningsspelare, sa visserligen innan förra säsongen också att hon skulle sluta. Så Mats Nytorp hoppas fortfarande på ett positivt besked från Vera. ”Men hon har väl i princip sagt att hon slutar på den här nivån”, sa Nytorp till ”90 minuter” i dag. Veronica tränar i alla fall med laget nu.

Anfallaren Josefin ”Larsa” Larsson, 37 seriemål (inga straffmål) de två senaste säsongerna, kommer inte att spela under våren. ”Spelar hon blir det i höst”, säger Mats Nytorp. Josefin Larsson kommer givetvis att lämna ett stort tomrum efter sig. Hennes inställning och fina attityd har betytt mycket för de yngre spelarna.

Mats Nytorp är optimistisk när det gäller Tommie Andersson som tränade Själevad 2013. Diskussioner pågår. Andersson brukar dröja med besked. ”Vi hoppas på små förändringar på tränarsidan”, säger Nytorp. Klart är att fjolårets assisterande tränare Tobias Ålander lämnar Själevad på grund av tidsbrist. Ålander är som bekant tränare på fotbollsgymnasiet i Örnsköldsvik.

Själevad har varit igång med träningen sedan i början av december. Damlaget och talanglagstrupperna kör i Bosch Rexroth arenan. Upplägget innan nyår består av sex träningspass där ett internt cupspel utgör kärnan. Magdalena Åstrand och Sanna Frostevall, två gamla storspelare i klubben, leder träningarna.

/Sören Häggkvist

 

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *