Kista- en stjärnfylld galax

Hur skulle du reagera om en gammal United- hjälte traskar in i ditt omklädningsrum efter en träning? Det var precis det som hände efter en av Kista Galaxys träningar. Och, nä, detta är ingen vanlig div 4-klubb.

                               

 

Kista Galaxy, beläget vid Stockholms nordvästra förorter, bildades bland annat av förre Spanien- och Italienproffset  Henok Goitom, numera i AIK, i januari 2011. Syftet med föreningen var att spelarna skulle utveckla ett mer sydeuropeiskt sätt att spela. Med teknik och passningar framför den typiska svenska ”kraftfotbollen”. Föreningen har vunnit serien varje år sedan starten. Och nästa säsong, 2014, huserar laget i division 4. Klubbens motto lyder: ”Alone a star, together a galaxy”. Det mest spektakulära med klubben är att två av lagets tränare heter Henok Goitom och Bojan Djordjic. Numera spelar duon i AIK respektive Brommapojkarna efter att ha varit utomlands i en handfull proffsklubbar.

Förre Anundsjöspelaren Jakob Lindmark, som pluggar i Stockholm, har tränat med laget ett par gånger.

Vilken kvalité håller Kista Galaxy?

-Det är bra div 4-klass på dem. De föredrar att spela med många och korta passningar inom laget- bollinnehavet är viktigt. De släpper bollen tidigt och ofta till varann.

Fick du träffa lagets tränare, Bojan och Henok?

-Ja, det gjorde jag. Både Bojan och Henok är riktigt trevliga killar, de vill ge nåt tillbaka till förorten eftersom de har växt upp där.

-Jag fick ett mess av Henok Goitom efter träningen och han skrev att jag hade fina och snabba fötter, och han ville se mer av mig. Sedan dess har vi pratat i telefon några gånger också.

Vad konkret fick du lära dig?

-De är noga med smådetaljer: Hur du slår en passning på rätt sätt och hur du ska stå på fotbollsplanen. Vilken vinkel som skapar mest nytta. Det märks att de är fostrade i europeiska toppklubbar.

 Har du för avsikt att spela med klubben 2014 eller tränar du bara med dem nu under en kortare period?

-Jag tror inte att jag kommer representera klubben under 2014. Detta pågår nog bara under en kortare period. Men man vet ju aldrig…

Tack och lycka till med fotbollen!

-Tack själv.

 

Till sist: Vilken United- profil var det nu som Bojan tog med sig in i lagets omklädningsrum? Jo, det var den gamle målspottaren Andy Cole.

Vill ni veta mer om klubben? Gå in på klubbens hemsida:   www.kistagalaxy.se

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *