Matilda Byström: ”Jag är glad och stolt över Timpa-priset”

 

Hon tog i höstas emot ”Timpa-priset” på ett regnigt olympia inför 900 åskådare. Och det är inte vem som helst som får ta emot ett sådant ärofyllt pris.

-Det är klart att det är en sporre att få det, för det måste ju betyda att man har gjort någonting bra både på och utanför planen, säger den 15- åriga skyttedrottningen.

 

Matilda spelade både i Domsjö/Själevads F17 och i Domsjös damlag i division 3 den gångna säsongen. Hon fullkomligen vräkte in mål i båda lagen. För att förädla sin talang ska hon nu prova sina vingar i Själevads talanglag i division två.

 

Du är en pålitlig målskytt i fotboll. Har du alltid gjort mycket mål?

-Ja, det har jag. Det kan nog bero på att jag hatar att förlora och att jag är en riktig tjurskalle.

 

Du är lika duktig i innebandy har jag hört. Vilken idrott kommer du att satsa på?

-Det blir svårt. Men det kommer nog avgöras beroende på vilket idrottsgymnasium jag kommer in på.

 

Du går ut nian till våren. Vilka fotbollsgymnasium har du ansökt till?

-Örnsköldsvik, Umeå och Haninge.

 

Och av dessa föredrar du?

-Det är svårt att säga då jag har hört gott om alla tre. I Örnsköldsvik känner jag både tränare och spelare, samt att det är på hemmaplan. Robert (Bergström)och Tobias (Åhlander)tycker jag är riktigt härliga och kunniga ledare.

-Umeå är en elitförening som har en bra organisation och dessutom känner jag ett par spelare där.
-Haninge är ett gym som har ett samarbete med den Allsvenska föreningen Tyresö, och de har gått ut officiellt med att de ska ta elitsatsningen ett steg längre. Dessutom har Haninge gymnasium anställt min förre förbundskapten i ÅFF, Peter Olsson, som jag har en mycket bra relation med. Så vi får se, avslutar Matilda Byström.

 

Fotnot: Timpapriset är ett pris som utgörs av stipendier som delas ut till två ångermanländska fotbollstalanger, en pojke och en flicka som under året fyller 15 år, samt ett pris till en eldsjäl. Priset har instiftats av Curt ”Timpa” Swedins dödsbo. Timpa var en profil som brann för Friska Viljor, men framförallt för sporten fotboll.

Publicerat av

Jonas Lindmark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *