Ribéry borde vunnit

Zlatan Ibrahimovic fick ett pris på Fifas Ballon d’Or-gala. Jag kan inte direkt påstå att jag bryr mig om sådana här spektakel. Där trötta fotbollspampar får chans att mingla med stjärnor som egentligen inte vill vara där. Att höra Leonel Messis tacktal, har utsetts till världens bäste fyra år i rad, är lika jobbigt och tröttsamt som att höra Pebben Axelsson försöka vara nån slags hockeyexpert på SVT.

Att utse världens bästa fotbollsspelare 2013 är enkelt om man ska gå efter vad de nominerade har vunnit. Fransmannen Franck Ribéry tog en trippel med Bayern München som den mest avgörande spelaren.

Nu gick priset till Real Madrids Christiano Ronaldo. Härligt att se känslorna i samband med tacktalet. Tårarna rann friskt och portugisen hade svårt att få fram några ord. Ronaldo fick ta emot det prestigefyllda priset för andra gången. Han var nominerad för sjätte gången.

Zlatan är bra. Torbjörn Nilsson var ännu bättre rent tekniskt. Ingen svensk anfallare har haft en större talang än Torbjörn Nilsson. Zlatans arroganta och själviska stil hjälpte honom att ta sig fram och utvecklas till en av världens bästa anfallare. Torbjörn Nilsson hade sämre skalle och tron på sig själv. Men under några år var han mästerlig i Blåvitt och landslaget.

Sett till spelet och alla mål var 2013 Zlatans bästa år någonsin. Naturligtvis är cykelsparksmålet mot England på Friends Arena väldigt spektakulärt. En uppfattningsförmåga som var enastående och den långe visade en grym smidighet. Klackmålet mot Italien i EM 2004 är också ett sånt mål som egentligen bara Zlatan Ibrahimovic får för sig att hitta på.

Publicerat av

Sören Häggkvist

En kommentar till “Ribéry borde vunnit”

  1. Problemet med Ribéry är; Var han ens bäst i Bayern i fjol? Lahm? Dante? Neuer? Robben? Müller? Tycker det inte ens var självklart att han var bäst i sin liga i i fjol.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *