Lossnar målskyttet i år, HFF?

Om Anundsjö andas optimism just nu är läget lite mer osäkert i Härnösand. Efter Alen Zoluvic och Peter Johanssons ”nej tack” står nu de offensiva frågetecknen som spön i backen.

Nä, nu ska jag inte överdriva Härnösands situation, klubben har  faktiskt värvat fina anfallare inför denna säsong. Jag återkommer till det längre ner. Mittfältstrion Johan Ödmark, Adam Kalenga och Jimmie Gustavsson väntar på svar från division 1-klubbar efter provspel hos IFK Luleå respektive Norrby. Sportchefen Göran Dahlberg ber nog till högre makter för att dessa spelare stannar, framför allt med tanke på att klubben hade stora problem med offensiven ifjol.

HFF mäktade endast med att göra 33 mål förra säsongen och lagets bäste målskytt, Fredrik Nilsson, slutade på 6 fullträffar. Det håller inte i år om man har tänkt att brottas med topplagen. Viktigt att klubben gjorde klart med klasspelaren Nick Scharkowski nyligen. 21-åringen är en het kandidat till att ta hem skytteligasegern i serien, speciellt i år då han är med från början av seriespelet. Nick kan vara, tillsammans med forwardsförvärven Robin Bergman(från Kubikenborg) och Iljas Ahmedov(från Bollstanäs) nyckeln till HFF:s bristfälliga målskytte. Det blev för övrigt en dragkamp om Robin Bergman mellan några klubbar innan till sist Härnösand signade honom. 23-åringen blev delad skytteligavinnare i division 3 Mellersta Norrland ifjol. 

Härnösandsklubben har på senare år en vana för att värva guldkorn från utlandet, därför blir jag inte förvånad om HFF lämnar truppdörren öppen fram till Mars, April månad. Likt AIF har Härnösand sitt starkaste kort i defensiven med målvaktsstjärnan William Amamoo som sista utpost.

 

Härnösands nyckelspelare 2014: : William Amamoo, Adam Kalenga och Nick Scharkowski.

 

Till sist: Även om det inte direkt strömmar folk till HFF:s hemmamatcher(137 i snitt ifjol) så känns det trevligt att en klubb från södra distriktet gör en rejäl fotbollssatsning. Både HFF och AIF bröstar upp sig och vill vara den ledande föreningen i distriktet. Det är en win-win- situation för hela Ångermanland. När vi summerar säsongen 2014 finns det stor chans att både Anundsjö och Härnösand slutar topp-3 ännu en gång. Hur som helst kommer det att bli en hysteriskt rolig division 2-säsong. Var så säkra. Jag längtar redan.

 

Bilder: Härnösands hemsida, allehanda/arkiv.

 

 

 

Publicerat av

Jonas Lindmark

6 reaktioner till “Lossnar målskyttet i år, HFF?”

 1. Iljas Ahmedov har tackat nej till HFF, vill ej spela ytter. Fick erbjudande annan div 2 klubb. Amanamoo i Cypern. Adam klar div 1. Att Nick vinner skytteligan e fantasi 4 kassar 11 matcher sist. Det blir botten strid. Lycka till iaf! Och Libsport har sagt nej tack till Niklas fasoner.

  1. Din information spretar åt olika håll. Men om jag förstår dig rätt menar du att: Kalenga är klar för div 1? Iljas Ahmedov INTE ska spela i HFF? Amanamoo är i Cypern. För att göra vad? Bada eller hitta en ny fotbollsklubb?
   Har du säkra källor på ovanstående?

   1. du är journalist? gräv? eller gör som nya journalisterna bli vän med tränare. det är ju mysigt!?

   2. för övrigt är Khreis pg till Vasalund. se på twitter… ni borde kanske skaffa twitter konto vad vet jag?

 2. Amanamoo kommer vara ett namn som sticker ut men i negativ klang.
  Det knackar redan med resor till cypern och annat lustigt beteende.
  Historiken talar alltid sanning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *