Vill se ”den nye Zlatan” lyckas

Det blir spännande att följa ”Mini-Zlatan”. Nu får man dessutom chansen att se John Guidetti i aktion, missade hans matcher i Holland.

Efter Zlatan har väl ingen ung svensk spelare fått mer ljus på sig. Ska vara Tomas Brolin då men mediatrycket var inte lika stort i slutet av 1980-talet och början av 1990. Var på plats på Delli Alpi-stadion i Turin 1990 när Tomas ”hoppsnurren” Brolin gjorde sitt första tävlingsmål i landslaget. Det i VM-premiären mot Brasilien (1-2). John Guidetti är lika gammal som Brolin var då, 21.

Guidetti har efter succén i Holland, 20 mål på 23 matcher för Feyenoord under säsongen 2011/2012, besvärats av sjukdomar och skador.

Att Manchester City lånat ut Guidetti ännu en gång tyder på att City har höga tankar om den Stockholmsfödde forwarden. Har alltså lite koll på John Guidetti men såg hans inhopp för sin nya klubb i lördags. Han är välväxt, verkar ha en bra teknik och kryper inte undan i närkamper. Precis som Mark Hughes aldrig gjorde. Den förre tuffe centertanken är tränare för Stoke som är i stort behov av en målskytt. Nu ska vi inte tro att Guidetti kommer att ligga på samma otroliga målsnitt som i Holland. Det är ju klasskillnader mellan ligorna. Men sex mål i Premier League blir det den här säsongen.

John Guidetti har en skön och kaxig attityd, raka rör och inget tråkigt utfyllnadssnack. Här får vi precis reda på hur det är. Ni kanske såg TV-intervjun efter PL-debuten. ”Några minuter till på plan och jag hade gjort mål”.

Han påminner om den långe i samma ålder.

Guidetti och Ibrahimovic på topp i landslaget vore häftigt att se.

Pappa Mike Guidetti har funnits nära hela tiden och tränat sin son stenhårt i många år. Såg ett bra SVT-reportage om far och son Guidetti för några år sedan. Där kunde man höra och se Johns enorma inställning och passion till fotbollen. Och att han skulle nå långt var det inget snack om.

Nu återstår det att se om han är lika bra på att spela fotboll på högsta nivå som han är att snacka. Jag hoppas och tror att han kommer att lyckas.

 

 

Publicerat av

2 reaktioner till “Vill se ”den nye Zlatan” lyckas”

  1. nya Zlatan skoja ni? detta är en tränings produkt med konstgjord attityd.
    Zlatan är rebellen killen som växt upp i hårda förhållande som alla våra proffs från 40-90 talet var alltså arbetar grabbar inte curlade medelklass barn.
    Zlatan är 1 och det är för vad han gått igenom.

    1. Vi får väl se. Vad är det för fel att träna hårt? Tror du inte Zlatan la ner mycket träning som ung… Skrev aldrig att Guidetti kommer att nå samma klass som Zlatan. Det som är intressant är att båda har samma attityd och karaktär. Vad menar du med konstgjord attityd?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *