Ta bort division 4 damer

När jag läser på fotbolly om serieförslaget för distriktsserierna blir jag bekymrad. Driver ÅFF med oss? Division 4 damer innehåller endast fyra(!) deltagande lag denna säsong. Det blir som en turnering med ett enda långt gruppspel. Att fyra lag möter varandra 4-5 gånger under en säsong kommer att kväva inspirationen. Jag har svårt att ta en serie på allvar med dessa förutsättningar. Det känns mer som korpen och sjumanna. Mitt förslag är att slopa helt division 4 och flytta upp lagen till division 3. Dela sedan in i två grupper om sju och åtta lag i vardera grupp( norra och södra). Lagen möter sedan varandra tre gånger och totalt antal matcher blir då 21 respektive 18. Vinnarna i söder- och norrgruppen möts i en final om vem som får en kvalbiljett till division 2. Jag tror motivationen  skulle öka hos damlagen med dessa nya förutsättningar.

 

En annan fråga inom damfotbollen som har dykt upp hos mig är det här med Molidens IK. Nu kan jag inte regelverket utan och innan så jag ska vara varsam med motorsågen. Men jag ställer mig frågande till vilken serie Moliden tillhör. Vad jag har förstått har laget lagt ner verksamheten för att sedan återuppta damfotbollen. Måste inte laget då börja om från början i division 4? Molidens herrar lade ju ner laget för några år sedan och fick börja om i divison 6. Vad är skillnaden?

För övrigt önskar jag en trevlig helg i  den isande kylan.

/Jonas

 

Publicerat av

4 reaktioner till “Ta bort division 4 damer”

 1. Jonas, saxat från Moliden IKs hemsida (vet ej om efterkonstruktion eller ej):
  ”….vi har INTE lagt ner verksamheten som det tidigare sagts i olika forum. Vår målsättning nu iom att det ej blir spel i div 2 (för höga kostnader för MIK idagsläget) är att få ihop ett slagkraftigt lag i div 3 istället och göra sejouren i 3an kortvarig….”
  http://www.laget.se/MOLIDENDAM2/News/3345783/Damlaget-2014

 2. Lite lustigt för Assi drog sig ur div 2 Norrland och dom fick också börja om i div 3, jag har förstått det som om man drar sig ur så får man börja om i lägsta serie, eller hur är det?

  1. Ja, jag håller med dig Mats. Det ska finnas två val att välja mellan. Antingen lägger man ned laget eller så börjar man om från början. För herrar i div 6 och för damer i div 4.

 3. det känns som mycket är luddigt Ta Junsele som tackade nej till div 2 då blev Strömsberg tvångs förflyttad ca 180 mil till en borta match Å hör och häpna den händelsen kommer att upprepas
  Å vilket lag tar ev. Junseles plats i trean???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *