Sollefteås mittback tränar med Ghanas lagkapten

Sollefteås nye mittback Christian Kpobi, 26, är hemma i Ghana och får bästa möjliga träning.

På bilden ser ni Kpobi (grön väst) träna med Ghanas lagkapten John Mensah på ett träningscenter i huvudstaden Accra. Mensah är Kpobis förebild. Tidigt på tisdagsmorgonen innan solen gått upp körde de ett stenhårt tvåtimmarspass med en meriterad tränare. Mensah lärde Kpobi några tekniker eftersom de spelar på samma position.

John Mensah, 31, var lyckosam i franska Rennes innan han kom till Lyon sommaren 2008. I Lyon skördade han inte samma goda insatser och skador var ett stort problem. Blev utlånad till Sunderland i två säsonger. Återvände till Lyon inför säsongen 2011/2012 och har varit mycket skadebenägen. Har smeknamnet ”Rock of Gibraltar”. Mensah har gjort 73 landskamper för Ghana och var med i VM 2010.

Division 3-laget Sollefteå Gif värvade Christian Kpobi från konkurrenten Frånö. Mittbacken Kpobi var en av Frånös bästa spelare förra säsongen.


 

Publicerat av

En kommentar till “Sollefteås mittback tränar med Ghanas lagkapten”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *