Granskning: De har bästa hemsidan

Lagens trupper börjar sätta sig, ledarstaberna är snart fastställda och jag förutsätter att de webbansvariga är klar med hemsidorna. Om inte, är det för sent nu. Här betygsätter 90-minuter hemsidorna för de bästa ångermanländska fotbollslagen. Två giganter är klasser bättre än övriga: Gottne och Friska Viljor. Enväldig och kompromisslös domare är herr Lindmark. Betygsskalan är 1-5 och eventuella överklaganden sker via kommentarer här på bloggen. Håll till godo!

 Damer div 1 Norrland

 

Själevads IK

Kommentar: Själevads hemsida är som en norrlänning: trygg och pålitlig utan utsvävningar. Positivt är att sajten innehåller seriösa inför match-rapporter och matchanalyser. Klubben finns på Facebook och Twitter. Innehållet i nyhetsflödet kan förbättras. Jag saknar rapporter om vilka spelare som stannar, vilka som försvinner och hur ledarstaben ser ut. Allt är knäpptyst. Det drar ned betyget.

Betyg: 3.

Adress: www.laget.se/SJALEVAD

 

Damer div 2 Mellersta Norrland

 

Bik SK

Kommentar: När man möter förstasidan får man positiva vibbar: Snygga actionbilder och sponsorer som rullar. Hemsidan fyller också sin funktion med bra nyhetsflöde och massor med bilder. Avsaknaden av officiella bilder på truppen drar ned betyget.

Betyg: 2.

Adress: www.laget.se/BIKSKDAM

 

Härnösands SK

Kommentar: Detta är en slätstruken historia som man inte stannar länge på. Det är lika roligt här som i väntrummet hos tandläkaren. Ljusglimtarna är nyhetsflödet och bilderna.

Betyg: 2.

Adress: http://www.laget.se/HARNOSANDSSK

 

Långsele AIF

Kommentar: Långseles damer förtjänar bättre än så här. Till och med i gästboken klagas det att det är stillestånd på hemsidan. Senaste nyheten är skriven för 9 månader sedan…

Betyg: 1.

Adress: www4.idrottonline.se/LangseleAIF-Fotboll/Arbetsrumslista/Damlagen/

 

Remsle UIF

Kommentar: Trots mängder av snygga bilder når inte hemsidan upp till astronomiska höjder. Det saknas helt information om spelarna och senaste nyheten är skriven för 1,5 år sedan.

Betyg: 1.

Adress: www4.idrottonline.se/RemsleUIFFF-Fotboll/DIV2Dam/

 

Herrar Div 2 Norrland

 

Härnösands FF

Kommentar: Med tanke på att Härnösands stolthet är ett etablerat topplag i tvåan är hemsidan förvånansvärt undermålig. Senaste nyheten är skriven i mitten av November. Det enda positiva är bildarkivet. Jag räknar med att hemsidan uppgraderas framåt vårkanten.

Betyg: 1.

Adress: www3.idrottonline.se/HarnosandsFF-Fotboll/Foreningen/Lagsidor/Div2/

 

Anundsjö IF

Kommentar: Här har det hänt saker. Klubben har fått en helt ny hemsida som administreras av Pontus Andersson. Nyheterna på hemsidan skickar han också ut via Twitter. Bra! Positivt är också att spelartruppen är uppdaterad. Mindre bra är den inaktuella lagbilden som man möts av på förstasidan, avsaknaden av statistik och den sparsamma informationen om varje spelare. Jag vill veta mer om dem. Sidan är förmodligen under uppbyggnad ännu.

Betyg: 3.

Adress: www.laget.se/anundsjoif

 

Herrar div 3 Mellersta Norrland

 

Friska Viljor

Kommentar: Om jag inte är helt ute och cyklar var FV det fotbollslag som var först ut med en egen hemsida. Det märks- föreningen har rutin på webben. Sidan har förbättrats år för år. Med en snygg laguppställning i matchreferaten, stort nyhetsflöde, krönikor, uppdaterad spelartrupp, och med sociala medier (Facebook och Instagram) håller hemsidan en hög nivå. Databasen är imponerande. Alla tävlingsmatcher som FV spelat sedan 1999 finns tillgängliga.

Betyg: 5.

Adress: www.friskaviljor.se

 

Frånö SK

Kommentar: Det är tur att fotbollslaget är bättre än hemsidan. Förstasidan är konstigt nog  prydd med en tv-spelsmålvakt som slänger sig. Med tanke på att den senaste nyheten är skriven strax efter sista seriematchen är den här hemsidan endast aktiv under sommarhalvåret. En liten skräll är att klubben finns på Facebook.

Betyg: 1.

Adress: www3.idrottonline.se/FranoSK-Fotboll/Lagsidor/Herrlaget/

 

Gottne IF

Kommentar: Så här ska en slipsten dras! Med stort nyhetsflöde, videos/ bilder, Facebook, statistik, uppdaterad spelartrupp och knivskarpa matchanalyser av firma Lindahl/ Elfving är en briljant hemsida ett faktum. Hemsidan håller hög div 2-klass. Återstår att se om laget gör detsamma på fotbollsplanen.

Betyg: 5.

Adress: www.gottneif.com/

 

Höga Kusten

Kommentar: Nä, det här är ingen sida man drömmer om. Senaste nyheten är skriven för sju månader sedan. Det enda läsvärda är ”Larsas Lastbil” av en ärrad pensionerad fotbollsspelare.

Betyg: 1.

Adress: www.laget.se/HogaKusten

 

Sollefteå GIF

Kommentar: Med ett bra nyhetsflöde och med en aktuell spelartrupp är Giffarnas sida inte alls så tokig. Men att bilden på förstasidan ser ut som tidigt 90-tal och att klubben nobbar sociala medier drar ned betyget.

Betyg: 2.

Adress: www.laget.se/SGIFDIV3H

 

 

 

Publicerat av

11 reaktioner till “Granskning: De har bästa hemsidan”

 1. Vår hemsidan förtjänar egentligen en 1:a. Men den är under uppbyggnad och spännande saker kommer att hända. Dock finns Sollefteå GIF på Twitter också.

 2. Vad förväntar Du av lags hemsidor från fotbollens bakgård??
  citat: ”du borde veta hut”
  Du har åsikter om allt Tränare spelbrist få ledare Elitlag vad begär du
  Till sist OSTEN ÄR BARA GRATIS I RÅTTFÄLLAN

  1. Ett tips: Läs under rubriken så ser du om det är jag eller Sören som skriver inlägget. Bara för att man är ett division 3-lag är det ingen bra förklaring till att hemsidan är kass. Kolla på FV och Gottne. Båda klubbarna är långt ner i seriesystemet och är amatörklubbar på alla sätt och vis, både ekonomiskt och sportsligt, men de har fantastiska hemsidor. Så det går att ha göra en bra hemsida för liten peng bara man prioriterar.

 3. ja. och skulle tro 90 min skulle sakna det!? Om man vill synas.
  Vad tror du själv för inom 3 månader har du/ni en ändå 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *