Det här känns modernt, Själevad

Enligt Själevads hemsida är nu den nya tränarkonstellationen klar för Själevads IK. Tommie Andersson fortsätter som huvudtränare och de två som assisterar blir de förra allsvenska profilerna Magdalena Åstrand och Sanna Frostevall. Magdalena kommer att lägga fokus på målvakterna medan Sanna tar hand om försvarsspelet. För de som följt denna blogg vet att jag har efterlyst kvinnliga tränare och att vi nu går från noll till två kvinnliga tränare i Ångermanland är ett stort och viktigt trendbrott. Även om tjejerna ”bara” blir assisterande tränare investerar klubben för framtiden- på sikt tror jag både Sanna och Magdalena är potentiella huvudtränare. Samtidigt tror jag inte att klubben valt dem för att de är kvinnor, utan för att de har kompetensen som Själevad efterfrågar. Att de är kvinnor får ses som en bonus.

En man, två kvinnor, sex ögon. Det moderna ledarskapet finns i Själevad.

 

_____

 

Om man inte har öronen på skaft och tungan rätt i mun i årets divison 2 Norrland kan det få ödesdigra konsekvenser. Viktigt: Sandvik är från Holmsund utanför Umeå och Sandviken är utanför Gävle i Gästrikland. Detta gäller inte minst för de tränare som ska dra matchgenomgångar.

”Hör upp killar! Idag ska vi möta Sandvik…en….Öhhh…”

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *