Analys träningsmatcher, div 2 Norrland

Några av Anundsjös och Härnösands seriekonkurrenter i division 2 Norrland har träningsspelat under fredag och lördag. Februari månad för svenska lag brukar annars innebära skador, sjukdomar och en prövotid för startelvan. Därför ska man ta träningsmatchernas resultat med en nypa salt under den här perioden. 

 

Piteå- Ånge 2-0 (1-0).

Målen: Anton From, Robert Lidström.

 

Piteå förlorade förra helgen mot div 3-laget Bergnäset i Arcushallen. Laget fick upprättelse direkt genom att vinna mot Ånge med 2-0 i Nordichallen på fredagskvällen.Vinsten var dessutom i underkant. Piteå har etablerat sig som ett riktigt stabilt och svårspelat divison 2-lag de senaste åren. Jag tror laget är fullt kapabelt till att hamna på den övre halvan i år, speciellt om nyförvärvet Johan Isaksson lyckas ”trappa upp” efter förra årets säsong i division 4. På tre träningsmatcher har Ånge endast mäktat med en pinne, men det ska sägas att laget har mött riktigt bra lag också. Selånger (1-1), Hudiksvall (1-3) spelade Ånge mot i Norrlandscupen. Laget från västra Medelpad är ett ganska svårbedömt lag hittills.

 

Selånger- Piteå 2-2 (0-1).

Målen: Okända.

 

Matchen i Nordichallen slutade oavgjort efter en jämn och välspelad match. Efter nedflyttningen till div 2 har Selånger tappat många viktiga kuggar, däribland Christoffer Milde till Anundsjö. Jag tror Sundsvallslaget får kriga stenhårt för att undvika de kritiska strecken i tabellen.

 

Sandviken- Gamla Upsala SK 3-0 (2-0).

Målen: Seth Rudolph 2, Björn Berglund.

 

1-0 mot Vasalund (div1), 6-0 mot Kvarnsveden (div 2) och 3-0  mot Gusk( div 2). Tränare Anders Boman lär inte ligga sömnlös om nätterna just nu. Sandviken börjar alltmer kännas som den hetaste kandidaten till att vinna division 2 Norrland.  Matchen mot Gamla Upsala var annars en snörik och svårspelad historia på Jernvallen.

 

Kemi Kings (finska div 1)- Bodens BK 0-2

Målen: Dacian Dacin, Haris Devic.

 

Boden har bevarat sin fina höstform och vunnit tre av fyra matcher i år. Enda förlusten kom mot ett starkt lag från Allfinskan, RoPS. Ett riktigt styrkebesked var lördagens vinst borta mot Kemi. Efter ett felfritt försvarsspel och med bud på fler mål framåt kunde tränare Ivan Nordqvist lämna Finland med ett leende på läpparna. Ett bra Bodenlag fortsätter dessutom en intensiv jakt på fler nyförvärv.

 

Foto: Bodens hemsida.

Publicerat av

Jonas Lindmark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *