Avvikelsen som är svår att förstå

Företeelsen är mest utbredd i Afrika, men finns också i andra delar av världen. Den finns i de flesta idrotter och har, så vitt jag vet, funnits i alla tider. Den senaste tiden har jag försökt komma på varför den överhuvudtaget existerar, men jag har inte kommit på någon vettig förklaring. Inte ens google kan ge mig någon som helst ledtråd. Vad jag syftar på? Jo, regeln som tillåter utländska tränare/ledare i landslagen. Ett fotbollslandslag (eller någon annan idrott) ska ju visa upp det bästa det har att erbjuda från sin nation. Om samtliga spelare måste vara medborgare i landet, varför gäller det inte ledarstaben? Okej, jag kan förstå när sporten var ny och började sprida sig över världen och kontinenterna att det behövdes tränare och instruktörer som förmedlade kunskapen vidare (Somalias bandylandslag tex). Men när vi skriver år 2014 är fotbollen redan etablerad i alla länder i världen och utbildningsmaterial om fotboll går att få tag på överallt. Som regelverket ser ut idag borde det inte få heta LANDSLAG, för det stämmer inte.

 

Om det finns någon som kan besvara denna knepiga fråga ber jag den maila, twittra eller kommentera till 90 minuter.

 

God kväll!

Publicerat av

Jonas Lindmark

4 reaktioner till “Avvikelsen som är svår att förstå”

  1. skaffa dig ngt stämningshöjande å sätt dig ner tänk på ngt annat
    man skall inte begripa allt

    MED VÄNLIG TANKE

  2. din historia om landslag är låg Jag summerar SVERIGES 4 OS å VM medaljer
    på 40.-50 talet borde de lämnas tillbaka eller har du ngt annat på G

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *