Positiva signaler från Anundsjö

Skulle velat varit i fotbollshallen i Örnsköldsvik under onsdagskvällen. Men ett mästerskap i Ryssland hindrade mig. Anundsjö satte hela 16 mål mot Björna. Jag vet att det skiljer två divisioner mellan lagen och att spelytan är mindre. Men att göra 16 mål på 80 minuter tyder på att Anundsjö är på rätt väg. En säsong som förhoppningsvis blir den sista i division 2 på länge.

Redan under debutsäsongen i norrtvåan visade Joel Åman att det är en anfallare med ett brett register. Den långe Åman hörde till en av Anundsjös bästa spelare sett över hela fjolåret. Och han verkar gå mot en ännu bättre säsong. Tränaren Robert Bergström, som är inne på sitt femte år i Bredbynklubben, var nästan lyrisk efter matchen mot Björna. Han sa att det inte finns något stopp i Åmans utveckling. Killen är född 1993, samma år som Anundsjös nyförvärv Christoffer Milde. Joel Åman har pangat in nio mål på årets två inledande matcher, fyra mot KB 65 och fem mot Björna. Båda lagen hör hemma i division 4.

Ska man lita på Robert Bergström var det mycket i Anundsjös spel som gladde mot Björna. Han har haft bra trupper att jobba med tidigare säsonger. Men årets trupp är kvalitetsmässigt den bästa. Det kommer att vara tuff konkurrens på varje position. Dejan Dimoski har varit den självklare målvaktsettan under tio år. Men i år får kanske Dejan kliva åt sidan för den nästan två meter långe Leonid Groza från Moldavien. Groza stod för division 3-laget Höga Kusten Fotboll i fjol. Han tränade med Anundsjö i slutet av förra säsongen.

Vi har varit inne på det tidigare att Anundsjö ska ändra sitt spelsätt. På söndag ska Bergström och övriga tränare snacka med spelarna om den nya spelmodellen. Vi får se det ”nya” Anundsjö i säsongens första match på fullstor plan som spelas mot Sollefteå GIF på Skyttis 1 mars.

Björna har tre nyförvärv från Anundsjö. Håkan Holmgren är en av dem. Han var en av norrtvåans bästa mittbackar för några år sedan. Fjolårets tabelltvåa har goda chanser att vinna fyran. För tränaren Björn Moström finns inget annat.

Publicerat av

Sören Häggkvist

6 reaktioner till “Positiva signaler från Anundsjö”

  1. Tror stenhårt på Anundsjö i år. De har alltid varit kända för att ha en bra bredd i laget. Nu känns det som de tagit det till en nivå till. Spännande värvningar med utvecklingsbara spelare.

    Vill dessutom passa på att tacka för en otroligt bra blogg/twittersida. Saknade din fotbollsblogg väldigt mycket när du slutade skriva där. Men denna är det än mer fart och åsikter i.

    Fantastiskt bra jobb 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *