Domsjö inleder samarbete

Domsjös damlag har slutit ett avtal med ungdomsklubben BK Örnen. Avtalet innebär att spelare från BK Örnens F17-lag har tillåtelse spela med Domsjös damlag i division 3, dock enbart i seriespel. I DM-matcher krävs en registrerad spelarövergång.

-Det här samarbetet känns jäkligt bra måste jag säga. Detta kommer att gynna Domsjö och BK Örnen på sikt. Dessutom har jag och Tomas Grundström (BK Örnens tränare för F17) samma syn på fotboll och det tror jag är en stor fördel vid den här typen av samarbete, säger Domsjös tränare Mikael Strandberg (bilden) till 90 minuter.

__________

 

Sandviks IK, nykomlingar i division 2, har värvat en hel trio spelare från Alviks IK. Det handlar om Fredrik Larsson, Viktor Edström och Pontus Olofsson, samtliga 21 år. Fredrik Larsson blev utsedd till Alviks bäste spelare ifjol och Pontus Olofsson gjorde 8 mål som yttermittfältare i division 3 år 2012, enligt Sandviks hemsida. Skärgårdsklubben blir nog en obehaglig motståndare för många lag i serien.

 

__________

 

På lördag kl 14 spelar Sandviken mot Allsvenska Mjällby i Svenska Cupen hemma på Jernvallen. För 79 kr kan ni se matchen live på Sandvikens hemsida. Det blir ett bra tillfälle för de andra division 2-lagen att studera sin seriekonkurrent från Gästrikland. För utan tvekan måste Sandviken spela med sitt absolut bästa lag för att försöka hålla siffrorna nere.

__________

 

Ryssland, Moldavien, Österrike, Montenegro och Lichtenstein är Sveriges motståndare i EM-kvalet. Jag skrev på twitter att det är en ”relativt lätt grupp”. Men nu när jag sovit på saken måste jag revidera den åsikten. Det är en gynnsam grupp, men en ”walk in the park” blir det inte.

Ryssland tror jag vinner gruppen, sen kommer andraplatsen stå mellan Österrike och Sverige. Ett stalltips är att Sverige hamnar på tredje plats och får ta sig till EM via play off, och där kan ju vad som helst hända. I slutändan blir det här en rysare som vanligt.

Ettan och tvåan samt bästa trean går direkt till EM, medan övriga treor gör upp i play off.

 

__________

 

Arnäs damer säger upp sin plats i division 3 Ångermanland, enligt fotbolly.se. Ännu  ett damlag som lägger ned verksamheten. För ett tag sen lade Moliden ned sitt damlag och nu försvinner med största sannolikhet också division 4. Med blott tre lag blir det svårt att bilda en serie.

 

__________

 

Nordicbet har släppt oddsen i division 2 Norrland.

Sandvikens IF  2,90
Anundsjö IF  3,50
Piteå IF  4.00
Bodens BK  9,00
Selånger FK  10,00
Hudiksvalls FF  12,00
Ånge IF  16,00
Härnösands FF  18,00
Mariehem SK  28,00
Söderhamns FF  28,00
IFK Östersund  40,00
Morön BK  50,00
Sandviks IK  50,00
Tegs SK  50,00

Oddsen är löpande som kan ändras från dag till dag. Rankingen känns logisk förutom att Boden och Piteå borde byta plats. Att Boden för närvarande står i 9 gånger pengarna är ett rejält bjudodds. Spela nu innan oddset sjunker…

 

 

 

 

 

Publicerat av

Jonas Lindmark

4 reaktioner till “Domsjö inleder samarbete”

 1. Sluttabellen:
  Bodens BK
  Anundsjö IF
  Sandvikens IF
  Selånger FK
  Piteå IF
  Härnösands FF
  Hudiksvalls FF
  Mariehem SK
  Söderhamns FF
  IFK Östersund
  Ånge IF
  Sandviks IK
  Tegs SK
  Morön BK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *