Härnösands tränare: ”Vi siktar på Svenska Cupen”

Lördagen den 15 mars avgörs gruppspelet i DM för herrar. Regerande distriktsmästare är Härnösands FF och målsättningen är solklar.

– Det skulle vara roligt att vinna DM, säger lagets tränare Patrik Jonsson (bilden) till fotbollsbloggen.

 

Härnösands FF satte staden på kartan när de drog vinstlotten och fick möta Helsingborgs IF på Högslätten i den andra omgången av Svenska Cupen förra året. Det blev förlust med 4-0 mot det Allsvenska laget, men det gjorde mindre när hela 2400 personer kom för att titta på matchen. Eftersom Ångermanland inte har något lag i Allsvenskan eller Superettan är DM-vinst det enda sättet att nå Svenska Cupen.

-Vi siktar på att vinna DM och därför måste vi spela med det bästa laget. Det skulle vara kul att gå långt i Svenska Cupen precis som HFF gjorde förra året. Men framförallt ser jag det här som bra träningsmatcher och kunna ta steg framåt i både anfallsspelet och i försvarsspelet, säger Patrik Jonsson.

Seriekollegan Anundsjö IF låter andralaget (Anundsjö 2) spela DM i år.

-Jag har inga synpunkter på hur andra föreningar gör i DM. Man får laborera med sina spelare hur man vill. Men jag tror faktiskt division 4-lagen tycker det är ganska kul att få möta ett bra divsion 2-lag.

Säsongsinledningen för Härnösands FF har annars mest handlat om skador och sjukdomar som nådde sin kulmen förra helgen då man var tvungen att låna spelare från division 2-kollegan Ånge IK.

-Nu har vi fått tillbaka några spelare, men fortfarande har vi spelare vi inte kan använda.

Patrik Jonsson är nöjd med sin nya klubb hittills och ser fram emot säsongen.

-Har vi bara alla friska och skadefria är jag nöjd med den trupp vi har, potentialen är hög. Men det är en tuff serie där många lag verkar satsa hårt. Ett av målen den här säsongen måste vara att få igång målproduktionen från förra året där HFF gjorde för lite mål. Defensiven kan man inte klaga på, avslutar Härnösands nye tränare Patrik ”Tretjak” Jonsson.

Publicerat av

6 reaktioner till “Härnösands tränare: ”Vi siktar på Svenska Cupen””

  1. Experten Jonas Lindmark Din och Min ordförståelse skiljer sig det beror väl på att Du har hela alfabetet från A till Ö men jag saknar IQ
    de senaste säsongerna betyder för mig 2013-2012
    skulle du kunna redogöra för mig som saknar några bokstäver hur DM i fotboll Ångermanland slutade dessa år

    LYCKA TILL

  2. DM var det. Kvar 1-2 i serien. HFF har bättre trupp esset Fredde på G och andra bra nyförvärv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *