Klokt beslut av ÅFF

Nu har det blivit som den här fotbollsbloggen tidigare i år vädjade. Division 4 damer tas bort och lagen flyttas upp i  divison 3 som delas upp i två grupper: västra/södra och norra. Lagen möter varann tre gånger och matcherna uppgår då till 15. Det tycker jag är rimligt antal matcher på den lägsta nivån i seriesystemet. Resorna inom respektive division 3-grupp är också skonsamma, även om västra/södra-gruppen får lite längre resor. Sammantaget har Ångermanlands FF löst det här på ett mycket bra sätt. När damlagen droppade av som värst var det nog en och annan på distriktsförbundet som blev (mer)gråhårig.

 

På den lägsta nivån på herrsidan, division 6, finns just nu 12 lag. Ännu finns inget beslut huruvida det blir en rak serie eller om sexan delas upp i två grupper. Men jag tycker att 22 matcher i divsion 6 är på tok för mycket. Lagen på den här nivån är vana att spela 12-16 seriematcher per säsong och att då utöka med 8-10 matcher finns en överhängande risk att vissa a-lag lägger ned verksamheten. Lagen har varken motivation eller spelartrupp för att kunna genomföra 22 matcher.

 

Efter alla strukna damlag de senaste månaderna kan vi glädjas åt att Junseles herrlag har anmält sig till divison 6. Det är av stor betydelse för hela västra Ångermanland att Junsele IF behåller en plats i seriesystemet efter att klubben sa upp sig i division 3 mellersta norrland tidigare i år.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *