DM spelades på ett pinsamt underlag

Inför DM var Sollefteå GIF rasande på ÅFF som menade att gruppindelningen var orättvis. De hävdade att de var tvungna att spela fler matcher och mot tuffare motstånd än grupperna i Örnsköldsvik. Och nog var kritiken befogad kan man tycka. Nu verkade Sollefteå ha använt  raseriet som bränsle eftersom laget gick obesegrat genom gruppspelet och får möta KB65 i semifinalen. En av de stora elefanterna, Härnösands FF, åkte därmed ur DM detta år.

Även om KB65 ser vassa ut i år- med bland annat stjärnan Marcus Norberg i laget- var det ändå en skräll att laget tog sig till semifinal. I samma grupp förlorade Gottne mot Domsjö och det gjorde att Gottnes förhoppningar om att avancera grusades. Numera är Gottne ett division 3-lag och därmed ska kraven på laget, både internt och externt, också vara därefter. Jag tror ändå Gottne IF kommer att växla upp några snäpp innan serien startar.

 Anundsjö 2 tog en triumf som vann gruppen före Arnäs och Hägglunds. På förhand trodde jag att det unga AIF-laget skulle framförallt få problem med Arnäs, men tigrarna från Högland verkade inte ha imponerat enligt rapporterna. Anundsjö hade Oskar Lindmark, Viktor Mellbin och Tobias Stenberg från a-laget. Nu är det upplagt för ett ”riktigt” derby mellan Anundsjö och Friska Viljor i den ena semifinalen. Jag tycker AIF borde gå ”all in” nu på DM, laget är ju ”bara” två matcher från inträde i Svenska Cupen. Det blir intressant att se hur klubben gör framöver.

Friska Viljor gjorde sin plikt och vann gruppen, även om Björna nosade stadslaget på målsnöret, endast ett (1) mål skiljde lagen åt.

Sammanfattningsvis blev mina tips på förhand helt misslyckade, det var bara FV som jag kunde bocka av.

Friska Viljor, Arnäs, Härnösand och Gottne var semifinallagen jag trodde på förhand.

 

______________

 

Det var ett tag sedan jag var uppe på Skyttis, men idag var jag upp och såg DM- matchen för damer mellan Hägglunds och KB65. Jag hade faktiskt svårt att fokusera på själva matchen när jag hela tiden satt och skakade på huvudet åt hur illa den här kommunen behandlar fotbollen. Original-mattan ligger fortfarande kvar efter snart 10 år då konstgräsplanen anlades. Enligt rekommendationer skall man byta matta mycket tidigare än så. Den är mest sliten i mitten av planen där spelarna har sprungit som mest, där får man knappt foten under bollen och det gör att spelet liknar mest grusspel. Straffsparkarna i helgen avgjordes på straffpunkten som inte var lappad. Ja, så illa är det. Skaderisken borde ju också öka dramatiskt med en sån sliten matta. Som den ser ut nu är det genant att bjuda in lag utifrån för att spela träningsmatcher på den.

För att visa att mattan är oacceptabel borde Friska Viljor (som tränar och spelar på Skyttis konstgräs året om) spela på naturgräset på den övre planen. Jag påpekade det också till den sportsligt ansvarige Andreas Fahlgren men han svarade: ” Ja, jag önskar vi kunde det, men det kostar nästan lika mycket att spela på naturgräset på övre planen.”

I mina öron låter det helt absurt, att en naturgräsplan kostar nästan lika mycket att hyra som en konstgräsplan(med värme). Själevads IK har sedan två år tillbaka gått tillbaka till naturgräset på IP från och med maj månad, nu i efterhand var det ett klokt val av Själevad.

För att hjälpa FV i denna rävsax tycker jag kommunen har två val:

Antingen byter de ut befintlig konstgräsmatta på Skyttis, eller låter de FV spela gratis på naturgräset på övre planen.

Nog om det. Matchen då?

Ja, Hägglunds gjorde nog allt förutom mål. Emellanåt var det spel mot ett mål. Ramträffar, skott från distans och frilägen, men Gullängets stolthet kunde inte få in bollen. KB:s försvar var en tät mur och målvakten Emma Sträng längst bak var en fantom mellan stolparna. I andra halvlek byttes Marie Meshe (syster till Destin Meshe) in. Hennes irrationella spel firade stora triumfer på högerkanten, dock utan resultat. Jag blev imponerad av Hägglunds hörnor, nu minns jag inte namnen på spelarna som slog dem, men hörnorna kan vara ett vasst anfallsvapen i serien, som tränare Magnus Sundqvist bör utnyttja.

Senare på dagen kunde Hägglunds dock öppna ketchupflaskan då MG83 slogs tillbaka med hela 6-0.

Om mina ”herr-tips” gick åt fanders gick det desto bättre för mina ”dam-tips”. Detta var mina semifinallag på förhand: Härnösands SK, Bik SK och Modo FF. Nu blev det så att Hägglunds och Bik SK ska spela en match om sista semifinalplatsen innan 30 mars. Vinner Bik SK den matchen, ja då gick alla mina tips in. Brukar det inte vara så om sportbetting? Om man vet mindre om lagen brukar man få fler antal rätt…

Till sist: En stor eloge till fotbolly.se som bjöd fotbollsintresserade på snabb målservice från spelorterna Örnsköldsvik och Härnösand- båda dagarna.

Publicerat av

12 reaktioner till “DM spelades på ett pinsamt underlag”

 1. Sluta klaga på allt kavla upp armarna pojk.
  Om du öppnar ögonen ser du vi har bra förutsättningar men för lite seriösa spelare. Klaga på Playstation och curlanda föräldrar och svågerpolitik.
  Då utvecklas fotbollen!

  1. Kom upp på Skyttis så kommer du inte säga att fotbollen har bra förutsättningar.

 2. Den har bra kom till Alby se? Eller andra länder.
  Förr bet vi hop nu gnäller vi. Så skapas inte en Wassberg!

 3. Den ÄR bra förrutsättningarna men kan bli ännu bättre men främst måste vi lösa inställningen från våra talanger och ibland hemmet dom kommer från!!!

 4. Pah jag tippade också men råka ha 3 rätt….
  Gottne var besvikelsen…
  Jinxa nej! Ha koll ja!
  Man kan ej bara tippa man ska räkna in faktorer.
  ÅFF har ju byggt upp DM så FV ska kunna komma så långt som möjligt och snart kommer deras afrikanska nyförvärv men det räcker ej mot AIF som har slugast program. HFF har en del beskymmer rätta upp det kommer ta tid och vara riskabelt.
  Arnäs är ok div 3-4 gäng likaså KB men där tar det slut. AIF är enda elitlaget och med 3 bra a lags spelare blir det svenska cupen.

  1. Var du så snabb att hinna se dem? 😉 Skämt och sido. Jag tog bort dem för att inte de skulle stjäla uppmärksamhet från själva konstgräsproblematiken. Jag tycker att det duger med att skriva att det kostar NÄSTAN lika mycket att hyra övre planen. Att skriva kronor och ören är irrelevant i sammanhanget. Av erfarenhet vet jag att det finns vissa personer som tar fram det stora förstoringsglaset i mina texter och försöker hitta minsta lilla fel. Har jag rätt?

   1. Jag är frågande vars Du läst om jag vil ha exakta priser????????????????????
    Fakta fel behövs inget förstorningsglas
    sedan konstaterar Jag du har hittat rätt som Grönsaks å frukthandlare de tar Skämt å sido

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *