#AllaTillSkyttis

Efter Modos publiksuccé i Fjällräven Center i SM-finalen mot Linköping under kampanjen #AllaTillLyan på twitter skapar jag nu en liknande kampanj, om än en mer skämtsam sådan #AllaTillSkyttis. Imorgon spelas det nämligen två intressanta träningsmatcher på konstgräset på Skyttis. Först ut kl 13:00 är det Själevads damlag som tar sig an BK Örnen/Domsjö pojkar födda -99/00. Efter att matchen mot Höga Kusten blev inställd var Själevad tvungen att hitta en ny motståndare med kort varsel. Och eftersom inget annat damlag i kommunen kan ge Själevad en ordentlig match blev det en fight mot 14-15-åriga pojkar. Jag tycker det är bra att klubben väljer den här motståndaren där vi kan förmoda en jämn match, istället för en match mot ett divison 3-lag där SIK kanske hade vunnit med tvåsiffrigt.

_______________

 

Kl 15.00 startar Anundsjö IF-Umeå FC. Det blir en synnerligen intressant match eftersom lagen möttes i Umeå för två veckor sedan. UFC vann det mötet med 4-1 efter att Umeå-laget fick en pangstart med två mål redan efter tre minuter.

Inför matchen imorgon saknas bland andra Oskar Westberg och Martin Dimoski som annars är givna i startelvan.

Det här kan vara enda chansen att se ett division 1-lag i Örnsköldsviks kommun den här säsongen, därför hoppas jag att många kommer upp på Skyttis för att titta på matchen.

Jag pratade med Oskar Westberg efter AIF:s förra match mot Umeå, hans omdöme på Umeå var att de var tunga att möta och att de hade ”ett grymt bra kantspel”.

Min erfarenhet efter att ha mött några lag i Allsvenskan och Superettan är att en stor skillnad är just kantspelet. Det känns som elitlagen har två expresslok på kanterna som är nästan omöjliga att stoppa hur man än försöker.

Imorgon klockan 13:00 går vi som sagt man ur huse. #AllaTillSkyttis /Vi ses!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *