Spännande DM-semifinaler väntar

Under den här veckan spelas semifinalerna i DM för både herrar och damer. Så här ser DM-schemat ut:

Onsdag

Friska Viljor – Anundsjö 18:00, Skyttis, Örnsköldsvik.

Bik SK – Själevad 19:00, Högslätten, Härnösand.

Fredag

Modo FF- Härnösands SK, 19:30, Skyttis.

Lördag

KB65- Sollefteå GIF,11:00, Skyttis.

 

Det skiljer endast en division mellan lagen i samtliga semifinaler och det borde innebära täta och spännande drabbningar.

På onsdag(i morgon) är det lite av årets match på Skyttis när Bredbynklubben gästar de gul-svarta. Friska Viljor vann sin senaste match (Umedalen, 5-2) och går in i derbyt med stärkt självförtroende. 21-årige Chan Baroline hade för övrigt en lyckad dag med 2 mål och 3 framspelningar mot Umeålaget.

Anundsjö kommer närmast från en stark oavgjord match mot Umeå FC, men dock finns det mörka moln på AIF- himlen. Anundsjö har varit skadedrabbat ett tag nu och frågan är vilka spelare som finns tillgängliga i morgon. Jag tror inte AIFs tränare vill chansa med halvskadade spelare i en DM-semifinal. Då sparas de nog till seriespelet istället.

Det blir en match mellan en av seriefavoriterna i division 3 och en av seriefavoriterna i division 2, och extra kittlande är derbyt förstås för de spelare som har spelat i båda klubbarna.

 

Själevad går in i semifinalen mot Bik med två matcher mot pojklag bakom sig. Och jag tror Själevadspelarna har lärt sig mycket av de mötena. Som jag skrivit tidigare tycker jag klubben gör helt rätt som träningsmatchar mot pojklag istället för mot underlägsna damlag.

Bik SK kommer inte sälja sig billigt mot ”storasyrran” från Örnsköldsvik. Laget har matchat flitigt på slutet och kommer närmast från en 4-0-förlust mot divsion 1-laget Selånger.

Men ändock: en 5-1-vinst i DM-kvartsfinalen mot Hägglunds och en oavgjord dessförinnan mot Ope inger respekt.

 

Med tanke på att KB65 har värvat 4-5 spelare av bra divsion 4-klass, inklusive Marcus Norberg, har laget blandat och gett hittills på säsongen. Framförallt har det gått troll i målskyttet. KB65 har inte gjort mer än 2 mål i någon av de fyra träningsmatcher som laget spelat på Skyttis i år. Senaste matchen blev förlust mot Arnäs med 3-2 efter mål av Jesper Persson och Emil Ullsten.

Sollefteås resultat under försäsongen imponerar. 2-2 mot Anundsjö, vinnare i en stenhård grupp i DM och nu senast ”bara” förlust mot Selånger med 1-0. Enda missräkningen var mot Gottne(förlust 1-0), men enligt rapporterna borde Sollefteå vunnit med ett par bollar.

Jag tror Sollefteås flyt fortsätter och att laget går till DM-final.

 

Modo FF, som är jättefavorit att vinna division 3 norra i år möter Härnösands SK på fredagkväll. Laget från Hörnett har fått ett stort antal spelare och ledare från det nedlagda damlaget Molidens IK. Om lagets stjärna Beatrice Boström har en lyckad kväll kan hon ensam skjuta Modo till en DM-final.

Härnösand har imponerat i träningsmatcherna och är även en av huvudkandidaterna till att vinna division 2 mellersta norrland i år.

Något fredagsmys kommer det inte vara mellan lagen, trots att matchen kommer att spelas på en fredag.

Så här säger Modos tränare Niklas Lundberg inför semifinalen till 90-minuter:

– Vi möter ett tilltänkt topplag i division 2 så vi har inget att förlora. Härnösand har all press på sig och vi har sagt att de ska få slita för att vinna mot oss.

-Vi har en del sjukdomar och skador, men jag känner ändå att vi har en stark trupp att ställa på benen till matchen.

Kommer Beatrice Boström att spela på fredag?

– Ja, hon är med, säger Niklas Lundberg.

Publicerat av

Jonas Lindmark

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *