Inget spel som skrämmer

Seriekollegorna med ambitionen att ligga i toppen av norrtvåan hade inte blivit skrämda om de varit på Skyttis i lördags. Anundsjö och Härnösand visade lite kvaliteter i spelet som håller för att det ska bli några poäng i premiären till helgen. HFF har Boden hemma på lördag. Norrbottningarna, som gick rent under höstomgången förra säsongen, vill gärna ta steget tillbaka till division 1. Anundsjö ställs mot ett intressant lag på söndag. IFK Östersund som spelade i trean i fjol, gick upp efter framgång i kvalet.

Både HFF och Anundsjö hoppas kunna vara med i toppen även i år. Bägge lagen har varit topp 4 de senaste säsongerna. Anundsjö har nog flest röster på sig när det gäller seriesegern. Bredbynklubben har två raka andraplatser.

Jag vet att det är skillnad på träningsmatcher och tävlingsmatcher. Men nog hade Robert Bergström och Patrik Jonsson, huvudtränarna för Anundsjö respektive Härnösand, velat sett en bättre prestation av sina lag i lördags (1-0 till Anundsjö). Mest långt spel från båda lagen och lite struktur. Men kanske ville man inte gå in i närkamper för att riskera skador inför seriepremiären.

Enligt Anundsjös sportchef Bruno Nilsson är Ahmad Khreis klubbens bästa värvning någonsin. Anfallaren som tidigare gjort många mål i Selånger, ej i ettan i fjol, såg stel och kantig ut mot HFF. Han var flera meter efter i varje situation. Robert Bergström berättade att Khreis ligger efter med träningen. Han har varit skadad. Anundsjötränaren hoppas säkert att Joel Åman hinner bli frisk från sin fotskada.

Publicerat av

Sören Häggkvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *