Härnösands nya högerback är ett fynd

När jag betygsatte lagens hemsidor tidigare i vår skrev jag bland annat så här om Härnösands: ”Med tanke på att Härnösands stolthet är ett etablerat topplag i tvåan är hemsidan förvånansvärt undermålig. Senaste nyheten är skriven i mitten av november. Det enda positiva är bildarkivet. Jag räknar med att hemsidan uppgraderas framåt vårkanten.”.

 

Nu står vi här med fyra dagar kvar till seriepremiären i division 2 norrland och egentligen har ingen förbättring skett på hemsidan. För utomstående – vi som inte ser spelarna dagligen- har svårt att lära sig namnen på spelarna när informationen om laget är så knapphändig. Jo, jag vet att fotbollsintresset i Härnösand (näst sämsta publiksnittet i serien i fjol med 137) är starkt begränsat, men intresset blir ju inte större av att föreningen har en hemsida av division 6-klass och helt struntar i sociala medier. Nog sagt om det.

 

Anundsjö och Härnösand möttes i en träningsmatch i helgen som slutade med AIF-vinst, 1-0, efter ett straffmål av Toby Davis. Matchen präglades av många enkla misstag som gjorde att tempot blev lidande. Det var som om lagen tog ut varandra.

Inför matchen hade jag höga förväntningar på HFFs fruktade forwardsduo Nick Scharkowski och Robin Bergman. Men det blixtrade aldrig riktigt kring dem, förutom i början av matchen då Robin plötsligt kom helt ren med Dejan, men Anundsjömålvakten räddade till hörna.

Anundsjös försvarare (främst innerbackarna Modou Saine och Anders Dahlbäck) spelade rejält och tufft i ryggen på dem, så de aldrig fick chansen att vända upp och spela rättvända. Och det är nog en nyckel om man ska plocka bort duktiga forwards.  Även om varken Nick eller Robin dominerade på något sätt så glimtade de till emellanåt och visade hur skickliga spelare de är. Frågan är när Härnösandsfotbollen senast hade en lika kraftfull och stark forward som Nick Scharkowski?

Två spelare som imponerade ännu mer på mig än nyss nämnda forwardsduo var innermittfältaren Christoffer Simensen och högerbacken Claudio Caetano. Simensen har en lugn, avslappnad spelstil med en funktionell teknik. Hans crossbollar ut mot kanterna med sin känsliga högerfot var det hög klass på. I andra halvlek spelade han vänsteryttermittfältare och det tycker jag är fel position för honom. Nu vet jag inte vilken som är hans ”rätta” position, men jag tycker han är given som innermittfältare i seriepremiären.  

Claudio Caetano provspelade för Härnsösand så sent som för några veckor sedan. Han imponerade så stort på lagledningen att han spelade till sig ett kontrakt. Man kan onekligen säga att Härnösand har gjort ett kap här. På bästa Dani Alves- manér flyger han fram längs högerkanten och skapar stor oreda hos motståndarförsvaret. I första halvlek mot Anundsjö trodde jag först han var högerforward innan jag såg honom ta den långa hemlöpningen till sin högerbacksposition. Kul att se såna ytterbackar!

 

______________________________

 

Gezim Ahmeti är klar för Gottne och tanken är väl att han ska ersätta lagets bäste spelare

Kan Gezim Ahmeti, här i Molidens IK, frälsa Gottne i division 3?

förra säsongen – Jimmy Holmgren. Om Gezim kommer upp i sin normala kapacitet efter några års frånvaro från fotbollen kommer han att vara en stor tillgång i klubben. Starkt av Gottne att så snabbt värva en ny spelare efter Holmgrens flytt till Sundsvall.

 Gottne har kanske inte värvat flest och bäst spelare inför sin historiska division 3-säsong, istället har de värvat spelare med rätt karaktär.

Klubben har de senaste säsongerna visat på en enorm målmedvetenhet med hårda träningar och det gör att laget inte står och faller med enskilda spelare. De har ett starkt kollektiv med vältränade spelare som också är mentalt starka. Man kan kalla det för en ”Roger Dannberg- mentalitet”.

Jag gav cred till Gottnes hemsida tidigare i år och jag kan ännu en gång varmt rekommendera gottneif.com.

Publicerat av

Jonas Lindmark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *