Därför ska ni se Anundsjös och Härnösands hemmamatcher i år

Olympia

 

 1. Atmosfären på Olympia.

Att gå på division 2-fotboll på Olympia är en behaglig resa för själen. För Anundsjöborna är det en lika viktig mötesplats för social samvaro som för fotbollens skull. Ett samtal över en kopp kaffe medan matchen pågår i bakgrunden är halva nöjet för många. Här samlas alla typer av människor: pensionärer, män, kvinnor, ungdomar och barn. De flesta åker hemåt med högre livskvalité och ett leende på läpparna.

 

2. Anundsjös längtan efter division 1.

 Förutom division 1-säsongen 2006 har AIF spelat i division 2 norrland sedan år 2004. Efter att ha etablerat sig som ett stabilt topplag under Roberts ledning suktar både spelare och ledare efter större utmaningar. Det finns en stor risk att många spelare och ledare lämnar klubben om inte Anundsjö tar steget upp i år. Kvarstår motivationen om man inte går upp?

 

 3. Anundsjöklacken.

 Den familjära och trevliga supportergruppen Anundsjöklacken är den tolfte spelaren i hemmalaget. Med sina underfundiga hejaramsor kan de få vilken motståndare som helst att darra på manschetten.

 

 4. Dejan Dimoski.

 Under de senaste tio åren har spelare kommit och gått, men Dejan Dimoski har bestått. Och lika länge har han varit lagets viktigaste spelare, så även i år. Men han är inte bara en skicklig målvakt – han är också en underhållare av yttersta klass. Hemma på Olympia bjuder han ofta på en dragning som siste gubbe eller slår en högriskpassning till publikens stora förtjusning. En kille med glimten i ögat både på och utanför planen.

 

5. Simon Gustavson.

 Kärnkraftverket från Gottne är lika svårvält som en gammal gran från Kubbemyra. Seriens bästa defensiva mittfältare bär på en viktig nyckel i lagets försvarsspel och han är dessutom stor publikfavorit på Olympia med sin fräna spelstil.

 

Högslätten

 

1. Klubbens satsning.

 Jag gillar Härnösands osvenska stil de senaste åren. Framförallt till media har klubben inte hymlat om vad klubben vill. De vill vara Ångermanlands bästa lag. De vill vinna divsion 2. Punkt slut. Ärligt och rakt.

 

2. Nye tränaren Patrik Jonsson.

Efter att Härnösand slutat trea i serien för andra året i rad kunde tränaren Niclas Hälldahl lämna över stafettpinnen till Patrik Jonsson i höstas med gott samvete. Niclas är kanske en tränare som har fokus på fysiken och konditionen medan Patrik står för taktiken och strategin. Det blir intressant att se hur spelarna hanterar det här tränarbytet. Kan HFF rentav vinna divsion 2 om Patrik sätter sitt lagbygge rätt?

 

3. Härnösand behöver en ledande idrottsklubb.

 Handboll, bandy och hockey i all ära, men staden skulle behöva en ledande idrottsklubb som sätter orten på Sverigekartan. Ungefär vad fotbollen gör med Bredbyn och hockeyn gör med Örnsköldsvik.

 

4. William Amamoo.

 Med sina 195 cm har han en spänst och räckvidd som gör honom svårpasserad. Om det stämmer som han själv säger – att han bara har visat 50 % av sin kapacitet än så länge i Härnösand – vågar jag nog påstå att han är seriens bästa målvakt. Han är dessutom rena barnet för att vara burväktare (29 år).

 

5. Nick Scharkowski.

 Den här urstarke forwarden har jag skrivit om i många texter på bloggen. Men man kan inte skriva för mycket om den här spelaren. Om man ser Härnösands matcher är han nog värd hela entrépengen. Rättvänd med bollen vid fötterna är han oerhört svår att stoppa. Seriens bästa forward? Det återstår att se.

 

 

Så här en dag innan seriepremiären har jag bara en sak till att säga:

 

Må bästa lag vinna serien!

Publicerat av

Jonas Lindmark

3 reaktioner till “Därför ska ni se Anundsjös och Härnösands hemmamatcher i år”

 1. Jag tror inte ett dugg på Anundsjö.
  För liten trupp, för lite yngre spelare från bygden som kan styra laget in i framtiden, halvskador på nyckelspelare redan nu.. kan leda till viktiga poängtapp i början av serien, en tränare som skulle bytts ut ifjol efter en missad serieseger, kanske redan året innan dess.
  Kanske blir detta en tändvätska..

  Detta är ett otroligt viktigt år för AIF, sista chansen för Bergström. Annars kan spelarna söka sig därifrån.
  Hoppas jag har fel! För AIF är ett lag som behövs på denna nivå eller högre upp.

  Härnösand har en mycket intressant trupp och det ska bli kul att se vad som händer med laget efter att de fått spelat 4-5 seriematcher ihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *