Gästkrönika: Jimmie Gustavsson, Härnösands FF

Nu står vi äntligen här. En dag kvar till seriepremiären i division 2 norrland. Vi inleder med hemmapremiär mot Boden. Vi vet att Boden hade en helt enastående höstsäsong i fjol med knappt några förluster och blir därför en utmärkt värdemätare på vart vi befinner oss i vår

Den snart 23-årige mittfältaren skriver en gästkrönika på bloggen. Härnösand har seriepremiär mot Boden hemma på Högslätten idag.

form. Är vi så starka, snabba och vältränade som vi känner oss? Kommer vårt spel att vara tillräckligt bra för att vi ska kunna vara med och slåss om en topplacering? Hur kommer det nya tränarbytet påverka vår prestation? Detta är några av de frågor som kommer att besvaras inom en snar framtid.

Trots att seriepremiären närmar sig känns det mer naturligt att, för stunden, titta tillbaka på de senaste månaderna och att bli förbryllad över hur snabbt tiden har gått. Det känns som det var igår vi började vår försäsongsträning med vår fystränare Ulf. Hårda styrkepass och intervaller som lämnade blodsmak kvar i munnen är fortfarande färsk i minnet. Att dessutom slås av tanken på att det var hela fem månader sedan jag provtränade med Elfsborgs U21 -lag och Norrby IF är overkligt. En vistelse som för övrigt var otroligt givande där jag både fick se och känna på vad det är som krävs för att ta nästa kliv inom fotbollen.

Med mina nya erfarenheter och efter hård träning känns seriepremiären sjukt spännande. Den allra största frågan inför denna säsong var nog hur laget skulle utvecklas efter att vår tränare Niklas slutat. Han som hjälpte oss förra säsongen till en tredjeplats i tabellen trots att vi hade en otroligt tunn trupp. Hur skulle någon kunna fylla hans skor? Efter hans avhopp stod det klart att Patrik skulle ta över tränarrollen, en ledare med en helt annan karaktär än den vi är van vid. Den brutala träning som lämnar blodsmak i munnen har fått ge plats för mer taktik och strategi, vilket känns väldigt nytt för oss men samtidigt bra.

Vårt lag känns starkare än ifjol och vi har förstärkt med ett par riktigt duktiga spelare, även om vi även tappat några på vägen. Vi har verkligen haft en tuff försäsong vilket kan bero på att vi drabbats av väldigt mycket skador och sjukdomar. Under vissa perioder har upp till tio spelare varit borta samtidigt men det är bättre att ”göra undan” alla skador och sjukdomar under försäsongen, peppar peppar…

Jag tror som sagt att det kan bli en jämnare serie i år, så att komma på tredje plats igen hade varit en väldigt stark insats av oss. Vi har trots allt ett relativt ungt lag i år med många tekniska spelare. Jag tror därför vi kan bli roliga att titta på. Då vi gärna spelar mycket efter marken och kryddar flitigt med tekniska nummer. Fast kämpar vi bara tillsammans kan inget stoppa oss!

 

/Jimmie Gustavsson, Härnösands FF

Publicerat av

Jonas Lindmark

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *