Gästkrönika: Veronica Lundholm, Själevads IK

Damfotbollen lokalt i trakterna har sett ljusare dagar, utifrån att klubblag lagts ner eller dragit sig ur seriespel samt det få antal lag som satsar högre upp i seriesystemet. Ur det onda kommer det emellertid inte sällan något gott och i det avseendet har Själevads IK gynnats genom att fått äran att välkomna lovande nyförvärv.

 

Något nytt, något fått, något gammalt och något.. fortfarande grönvitt. 2014 års

Veronica Lundholm skriver en gästkrönika idag. Själevad har seriepremiär mot Alviks IK den 26 April.

upplaga av Själevads damlag innehåller sedvanligt alla delar, i såväl spelartrupp som ledarstab. Viktigt på ledarfronten att få behålla Tommie Andersson och Magdalena Åstrand och intressant att få en vitaminkick i form av ny assisterande tränare Sanna Frostevall som kan med bidra med nya perspektiv. Vidare är den nödvändiga generationsväxlingen ett faktum, med allt vad det innebär; extra hunger och geist i laget, talang som utvecklas till stjärnfaktor, gamla traditioner som byts mot nya, och framhävd humor som erinrar en om att det skiljer ett decennium på vissa av spelarna. Det är kul i alla fall nästan jämt.

 

Lördagen den 26 april gästar förra årets tabelltvåa Alviks IK ett Själevad som inför seriepremiären ingalunda har ett självskrivet favoritskap att axla. Laget inleder seriespelet med en stor portion ödmjukhet och med inställningen att hårt jobb lönar sig. I ett för tränare och spelare spännande uppdrag som strax sparkas igång, återstår det att se vad försäsongens lärdomar kan frambringa vad gäller disciplin, offensiv beslutsamhet, och att följa en röd tråd. Utmaningen tillika förbättringsområdet från säsongen ifjol är att hitta en högre lägstanivå, lyckas vi med det genererar det förhoppningsvis i fler välförtjänta poäng.  
Det vore roligt att emellanåt få ge det där lilla extra som kan betraktas som fotbollsgodis, där spelglädjen både känns inom laget och som når ända fram till fötterna för tillämpning. För att ta det ett steg längre dagdrömmer jag nu högt om att Själevads få, men trogna, och även blivande supportrar ger det där lilla extra för att pusha på. Om det tar sig uttryck i att bära upp en t-shirt med ett Tommie-tryck, ropa egenskrivna hejarramsor om målvaktens eminens (alltså inte av typen ”åååååhsoopa!” som dessutom är upptagen), tatuering av SIK- loggan i pannan, eller i lagom exhibitionistiskt stuk – dra en klassisk streakrunda vid mittcirkeln tidigt i första halvlek. Garanterad inspirationskälla och triggerfaktor.

 

Ifall att dessa av någon anledning skulle dröja eller utebli litar vi tills vidare på våra egna förmågor den 26 april.

 

Önska oss lycka till!
/ Veronica Lundholm – Själevads IK
Bild: Själevads hemsida.

Publicerat av

Jonas Lindmark

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *