Gästkrönika: Maja Sundqvist, Hägglunds IoFK

Det har nu gått mer än en månad sedan vi i Hägglunds damlag satte oss på flyget mot Ayia Napa, Cypern för en veckas träningsläger. Spända och förväntansfulla var vi redan från början då vi fick  besked om att vi skulle boka en resa till Cypern. Hela fjolåret jobbade vi hårt på olika arbetsuppdrag för att få in pengar till kassan för att sedan hitta på nåt kul. Ideér om att åka på träningsläger började bollas fram och tillbaka men som låg lite på is beroende på om vi skulle ha råd eller inte. Men sen togs ett beslut där vi  bestämde oss för att boka och det här blev en av mina roligaste och mest minnesvärda upplevelser hittills.

 

Den 1/3 satte vi oss på flyget laddade och förväntansfulla inför en veckas fotboll på ett varmt Cypern. Det kändes så bra att få lämna kalla Sverige för ett tag och även att få lägga underställsbyxorna och konstgräset åt sidan för att istället få känna på vad Cypern hade att erbjuda. När vi kom fram till hotellet blev vi varmt välkomnade till en utsökt middags buffé. Spänd var man inför kommande morgondag då det faktist skulle hända, att vi skulle få utföra våran första träning på Cypern.

Totalt tränade vi 10 träningspass varav 8 var fotbollsträning, ett löppass och ett fyspass.

Hägglunds Maja Sundqvist skriver en gästkrönika i fotbollsbloggen.

 

Sist men inte minst fick vi även chansen att möta dom ryska mästarinnorna ”FK VDV Ryazan” i en träningsmatch. Trots ett mindre bra resultat på 0-13 så var det inga sura miner från vårt håll. För att få spela en sådan match var mer än en ära för vi såg det bara som något lärorikt som vi fick med oss i verktygslådan. Dom hade ett skickligt passningsspel och trots deras höga tempo så hängde vi med bra.

 

Till varje träning hade vi en privat chaufför vid namn Jeff som alltid skjutsade oss med buss till och från fotbollsplanen. Vi spelade på en av dom elva fotbollsplanerna som fanns där och det var även landslagsturnering samtidigt som vi var där och Nya Zeeland, Sydkorea, ryska herrlag, Schweiziska landslaget var där och tränade samtidigt som oss.  Att få spela på äkta naturgräs var så fantastisk underbart, att bara få spela fotboll på det underlag som fötterna och bollen känner sig mest hemma på var obeskrivligt härligt . Att sitta och skriva om våran resa gör att man inte kan undgå ett leende på läpparna det går inte heller att förklara hur bra vi verkligen hade det med ord, för det är nåt man måste ha upplevt för att förstå.

 

Jag har fått med mig så mycket fina minnen från den här resan både från fotbollsplanen och utanför. Vi har haft det så otroligt roligt tillsammans och inte nog med det så har vårt lag blivit en mer sammansvetsat trupp, som man ser som sin familj i nuläget, tränare som spelare.
Teambuilding, bad, träning, dricka vatten, vätskeersättning, skratt och värme är en beskrivning i stora drag på våran resa. Att få åka iväg såhär och spela fotboll i ett annat land anser jag är ett måste så länge man spelar fotboll. Bara känslan att få spendera tid med laget på ett annat ställe, i ett annat land och i ett annat klimat var otroligt härligt och den positiva energin kände man i luften och det för mig, var harmoni.

 

Nu när vi är tillbaka på svensk mark och brännan har flagnat bort så är vi mer än laddade att tampas i div.2 Norra Norrland syd där vi får möta lag från Örnsköldsvik upp till Skellefteå och vi fokuserar även på att göra en bra säsong i div.3 norra. Träningslägret har gett oss fina möjligheter att träna på vårt grundspel och i år tror jag på damsidan att det kommer att vara Hägglunds IoFK:s år, för vi har kämpat från botten och kommit otroligt långt på vägen tack vare våra tränare och föräldrar samt andra människor som har stöttat och trott på oss.

Hoppas på bra publikstöd i sommar.

Allt gott!  #7 Maja Sundqvist

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *