Gästkrönika: Nicklas Fahlén, Gottne IF

Lite mindre än åtta månader har gått sedan det blev klart att Gottne IF för

Nu har turen kommit till Gottnes Nicklas Fahlén att skriva en gästkrönika. Här jublar han ikapp med lagkamraten Tobias Staaf.

första gången någonsin skulle spela i division tre. Vi har avklarat försäsongen och träningsmatcherna för att nu få kliva in på Skyttis och spela en, för klubben, historisk premiäromgång.

 

Det är kul att tillhöra Gottne IF just nu. Saker händer hela tiden runt föreningen och det började redan förra sommaren när vi satte dem sista pusselbitarna för att förstora Haraldsängen. Det pågår även ett läktarbygge som kommer att höja upplevelsen ytterligare för den som i sommar väljer att åka till Gottne för att kika på det grönaste laget i Ångermanland.

 

Truppen är näst intill intakt sedan serien blev färdigspelad förutom en förlust som kom för några veckor sedan. Jimmy Holmgren tog farväl till laget när pendlandet blir i det närmaste inhuman med hans nya jobb. Ingen klandrar honom och jag personligen tar hatten av och tackar för den här tiden han otroligt nog orkat pendla till träning och match. Jag lärde känna Jimmy först i Domsjö och har bara gott att säga om honom både som spelare och person.

Om man ser till prestationerna och resultaten på försäsongen kan man kanske tro att det är en förening med stukat självförtroende som går in i seriestarten på söndag.
Spelet har haltat, truppen har präglats av skador och sjukdomar samt att det blev klart sent att en av fjolårets nyckelspelare lämnar.
Detta till trots vill jag sticka ut hakan och säga att om någon gjort bedömningen att klubben kommer få det svårt att klara kontraktet har den inte sett så mycket som den tycker sig tro.

Att tackla den här typen av situationer är det här lagets styrka. Man kan fråga vilken spelare som helst om vad som är det bästa med att spela i Gottne IF och svaret kommer att handla om sammanhållningen i laget. Efter att ha ramlat på målsnöret i sista omgången och sedan misslyckats i kvalet 2012 så kunde man tro att laget skulle rasa samman. Ett sådant misslyckande generar ofta att spelare tappar motivation och slutar. Det blir en dominoeffekt där det till slut bara är ett par spelare kvar från året innan. Jag bevittnade det själv i Domsjö när vi kvalade till division 3 för några år sedan och det ledde till att a-lagsverksamheten startade om i sexan. I Gottne är det annorlunda.
När jag kritade på för den här klubben var det inte en enda spelare som beklagade sig över misslyckandet utan det var bara revansch som gällde.
Det slutade med att vi kunde säkra seriesegern med tre omgångar kvar att spela.
Hårt jobb och att aldrig ge upp är något som genomsyrar hela föreningen men personifieras av bröderna Lindahl och Mats Falck och det smittar av sig på hela gruppen.

Hittar vi en balans mellan det hårda jobb och hjärta som finns i den här föreningen tillsammans med den individuella kvaliteten som tagits in på senare år kommer vi kunna slå alla lag i den här serien.

Så vill ni se ett lag där kollektivet framhäver individualisterna så råder jag er att ta en biltur ut till Haraldsängen i sommar. Men först ut, Lycksele IF på Skyttis den 27 april 15:00.

 

Eldsjälar gör skillnad.
Till sist skulle jag vilja ta chansen och slå ett slag för alla eldsjälar där ute i alla föreningar. Jag tror många tar för givet att klubben man växt upp med alltid kommer att finnas där och ser inte det stora lasset som dras i bakgrunden för att verksamheten överhuvudtaget ska gå runt. Karakteristiska eldsjälar som Lasse och Erik Nordin, om man som jag är uppvuxen i Domsjö går det inte att uppskatta dem tillräckligt för vad de förtjänar.
Gottne IF ska spela i trean sommaren 2014 men utan det jobb som Mats Falck och Jens Lindahl lagt ner på sin fritid så är det inte ens säkert att dem hade haft ett fotbollslag alls.
Om vi som spelare vill bidra till att lokalfotbollen ska leva vidare tror jag det är viktigt att vi hjälper till så mycket vi kan vid sidan av planen även om det är något så litet som att fylla vattenflaskorna eller ta in material och bollar efter träning. Det kan låta som en liten sak men bidrar många kan det ge energi nog för just din eldsjäl att driva verksamheten långt efter att du lagt skorna på hyllan.

 

/Nicklas Fahlén

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *