Själevads härliga premiär

Inget ögongodis. Men vad gör det. Det blev tre poäng i premiären i division 1 Norrland. Det var inte många som trodde att Själevad skulle vinna mot Alvik. I Själevads trupp på 15 spelare var hela sju debutanter i division 1.

Båda lagen hade ofta svårt att få till ett fungerande spel på Skyttis i dag. Men Själevad krigade oerhört bra och man agerade tajt när det behövdes i andra halvlek. Det var härligt att se en spelare som Beatrice Lopec, 16 år, som gick stenhårt in i närkamperna. Hon har aldrig spelat på den här nivån förut. Beatrice höll till på den viktiga positionen defensiv mittfältare. En roll som rutinerade Johanna Engwall skulle ha haft men hon valde att sluta bara nån vecka innan premiären. Det gjorde även hennes lillasyster Josefine.

Själevad har aldrig ställt upp med ett yngre lag. Av de 15 spelarna mot Alvik var nästan alla mellan 15-20 år. Två stack ut, 28-åriga målvakten Annelie Sjöroos och 30-åriga yttermittfältaren Veronica Lundholm. Två spelare som kommer att betyda väldigt mycket för Själevad den här säsongen.

18-åriga mittbacken Gabrielle Wågström är lagkapten. Hon är även duktig i hockey och vann SM-guld med Modos juniorlag den gångna säsongen. Hon har en egenskap i fotboll som inte många damspelare kan skryta med. Gabrielle har ruskigt långa inkast. Det är ett farligt anfallsvapen om man har duktiga huvudspelare. Tycker att Själevad ska försöka utnyttja Wågströms styrka mer.

Forwarden Mathilda Byström gjorde mål direkt i debuten i division 1! Hon är bara 15 år. Hon visade sin explosivitet i löpningarna några gånger. Tränaren Tommie Andersson valde att bara köra med en anfallare eftersom han inte hade några andra alternativ. På grund av att flera mittfältare inte var tillgängliga fick Moa Eriksson spela på det centrala mittfältet. Moa är forward annars. Hon klarade av sin roll på mittfältet mycket bra. Det tillsammans med tvillingsyrran Ida som dock fick lämna konstgräset i början av andra halvlek (fick känningar i knäet som hon opererade förra året). Men enligt Tommie Andersson är det inget allvarligt.

Tidningarna i Norrbotten har tippat Själevad sist. Det är mycket kvar av säsongen. Men visst kommer den här segern att betyda mycket för det unga Själevad. Man besegrade trots allt Alvik som många tror kommer att ligga i toppen av serien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *