Härligt att se Gottnes framåtanda

Utan att tveka kastade Martin Sjöblom sig med huvudet före in i en duell med målvakten. Då ledde Gottne med 4-1 med tio minuter kvar. Det visar på karaktär. Nu har ”Sjöbba” alltid varit en spelare med stark vilja. En spelare av hans sort älskar tränaren Andreas Elfving. Han vill ha karaktärsspelare. De som levererar sitt yttersta i VARJE match och som aldrig viker ner sig – oavsett motstånd, och som går in stenhårt i närkamperna och inte tvekar att klippa någon över knäna om det krävs. 

Sjöblom, som blivit 32 år, har varit en sådan spelare i Modo, Själevad, Domsjö och Friska Viljor tidigare. Martin Sjöbloms rutin och inställning kommer att betyda mycket för Gottne i deras första säsong någonsin i division 3. Sjöblom har erfarenhet av spel i division 2 när han var klädd i Friska Viljors dräkt.

Förra säsongen gjorde Sjöblom 29 (7 på straff) av Gottnes 89 mål i division 4. Han vann skytteligan överlägset. Sjöblom blev dock mållös i division 3-premiären mot Lycksele. Bradley Pegg visade en grym effektivitet inne i boxen, fyra mål, och engelsmannen är en av många offensiva krafter i detta Gottne. Det som var så roligt att se på Skyttis i dag var Gottnes härliga offensiv. Man anfaller med mängder av spelare och man kom till oerhört många avslut. Nu ska det påpekas att Lycksele var tamt och man kommer få det jobbigt att klara nytt kontrakt. Men Gottnes insats ska inte förringas. Att vinna en premiär med 6-1 ger givetvis laget extra energi framöver. Nu blir det intressant att se hur Gottne tar sig an bortamatchen mot Brunflo nästa helg.

Nye engelsmannen Sam Westray, kom till Gottne genom den engelska LFE-utbildningen (League Football Education), är en spelare som Gottne kommer att få stor nytta av. Sam arbetade hårt på det centrala mittfältet. Det tillsammans med rutinerade Mats Falck, allt i allo i klubben, och han var säkert väldigt stolt denna soliga eftermiddag på Skyttis.

Andreas Elfving berättade efter matchen att klubben har ännu ett nyförvärv kom gång. En kenyansk försvarare som ska ha ett brett register. Att bredda och förstärka backlinjen är klokt. Det skulle ge Elfving fler alternativ.

Det har varit en grym helg för distriktet. Alla lag vann! Anundsjö och Härnösand tog sina första segrar i norrtvåan, Själevad inledde division 1 med vinst, och samtliga tre division 3-lag vann i premiären. Gottne, Sollefteå och Frånö. Mötet mellan Friska Viljor och Höga Kusten har flyttats fram på grund av att Höga Kusten inte kunde erbjuda en plan.

 

 

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *