Sköna tre poäng för Giffarna

Kollade in en toppmatch i superettan på TV i dag. Underhållande fotboll på Norrporten Arena. GIF Sundsvall har gett sig själva en bra start, tre vinster på fyra matcher, och ”Norrlandslaget” stod för ett gediget spel mot Hammarby.

Giffarna avgjorde med två snabba mål på fasta situationer i andra halvlek (det blev 3-1 inför lite mer än 5000 åskådare). Snabbt och varierat anfallsspel under första 25 minuterna som var hemmalagets bästa. Sundsvall använde korta och långa bollar, båda kanterna användes. Tidigt mål av spjutspetsen Johan Eklund. Bollen kom lite turligt (styrdes på en Bajare) fram till långe Eklund som fanns på plats där han ska vara och tåade in 1-0. Giffarna hade ett positivt och tempostarkt passningsspel under första halvan av första. Hammarby fick sedan ordning på sitt spel. Efter 34 minuter missade assisterande domaren ett Hammarby mål. Han vinkade för offside, men när skottet kom var Erik Israelsson på rätt sida.

Bajen tappade i fart efter Sundsvalls 2-1 och 3-1. Giffarna agerade starkt i försvarsspelet och kom i några farliga omställningar.

GIF Sundsvall blir ett ett topplag i superettan. Inget snack om det. Man har flera bolltrygga spelare. Kevin Walker är inte snabb men väldigt viktig på mittfältet med sitt lugna och säkra passningsspel. Yttermittfältaren och rutinerade Daniel Sliper är snabb och lurig. Givetvis oerhört skönt för anfallaren Johan Eklund att få göra sina två första mål för säsongen. Han har en förmåga att vara på rätt plats. Som när han nästan liggande fick fram sitt långa ben och gjorde det viktiga 2-1 bara några minuter efter Hammarbys kvittering (Kennedy på straff). Eklunds andra fullträff kom efter en hörna då det uppstod stor kalabalik i straffområdet. Mittbacken Daniel Theorin med flera i Hammarby lyckades inte få undan bollen. Härnösandsfödde Theorin stod för flera fina uppspel och han ska inte lastas för något av målen.

Hammarby har som vanligt ett stort tryck på sig från en stor skara fans. Förhoppningar om att ta sig tillbaka till allsvenskan finns ju varje år. Många har tippat att Bajen och GIF Sundsvall tar de två direktplatserna till allsvenskan. Hammarby inledde med två segrar men har nu två torsk i rad.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *