Superlördagen är här

Nya matcher – nya möjligheter. Många kanske tycker jag tar vatten över huvudet när jag försöker tippa resultaten i sju fotbollsmatcher. Och, ja, det är nästintill omöjligt att sätta resultatet i så många matcher utan garderingar. Men syftet är att få upp intresset och snacket kring division 2 norrland – om jag sätter en och annan match är mer en bonus. Ni väljer ju själv om ni tar rygg eller inte…

 

Morön- Teg                         1-4

 

Teg tog poäng mot ett starkt Söderhamn senast och höll sånär på att vinna hemma mot AIF tidigare i vår. Teg har erfarna spelare i Timothy McNeil, Herman Nilsson och Jan Jonsson. Det här blir en säker Teg-vinst.

 

Boden -Selånger                  2-0

 

Det här ska Boden vinna. Selånger gjorde en blek insats senast mot AIF, men det ska dock sägas att SFK hade en handfull spelare borta mot Anundsjö.

 

Mariehem – Härnösand        1-2 

Är Härnösands chans på serieseger borta nu? Ja, förmodligen. Men den här matchen ska HFF ha stor chans på.  Det blir dock inte lätt. Härnösand har än så länge underpresterat.

 

Piteå – IFK Östersund          1-1

 

Den här drabbningen skulle jag gärna vilja se. Två spelskickliga lag som nosar på toppstriden. Piteå var bättre än HFF senast och borde vunnit. IFK förlorade knappt mot SIF.

 

Söderhamn – Sandvik           3-1

 

Jag dömde ut Sandvik senast. Självklart passade laget på då att vinna mot självaste Boden. Vad ska vi nu tro om Sandvik? Jag vet faktiskt inte, men jag vet att Söderhamn är fortsatt obesegrat och knep en poäng senast i derbyt mot Hudik. Normalt ska Söderhamn vinna detta.

 

Anundsjö – Ånge                  3-2

 

Tungviktsmöte på Olympias naturgräs mellan seriens formstarkaste lag. Trots att Anundsjös trupp är i spillror har laget tre raka segrar. Imponerande! Skador stör dock fortfarande laget. AIF måste se upp med skytteligaledaren Oskar Nordlund(6 mål). Frågan är vilket lag som vinner på att Olympias matta inte är i toppskick. Rapporter säger att Ånge präglas av en hård, tuff, brittisk spelstil. Något inom mig säger att Anundsjös Simon Gustavson kommer att trivas här…

 

Sandviken – Hudiksvall

(Måndag)              2-0

 

Sandviken tog en viktig och tung seger senast mot IFK Östersund, även om man fick sälja sig dyrt. Har det vänt nu för Gästrike-laget? Hudiksvall går fortsatt stabilt, men här blir det förlust för HuFF.

 

______________________________

 

Varför kallar jag detta superlördagen?

Jo, för att det spelas en toppmatch i trean (Timrå- FV), ett derby i trean (Sollefteå- Gottne), en toppmatch i tvåan (Anundsjö- Ånge) och lägg till att Själevad och Härnösand har viktiga matcher. Här följer mina tankar om dessa:

 

Sollefteå- Gottne

 

Det här är ett intressant derby på många sätt. Kan Sollefteå ladda om efter dm-vinsten mot Friska Viljor? Kan Gottne visa att fem mål insläppta bara var en engångsföreteelse och att laget nu får ordning på defensiven? Tror ni poplaget Gottne har gått och längtat efter första derbyt i divison 3 mellersta norrland? Svar: Ja! En stor utmaning för tränare Elfving blir därför att hålla rätt energinivå inför derbyt. Det finns annars en risk att Gottnespelarna blir övertaggade och springer runt som yra höns och drar på sig både gula och röda kort. Gottne har många vinnarskallar, men ibland kokar det över och blir då en belastning för laget istället för en tillgång. ”Håll huvet kallt” borde vara Elfvings direktiv inför matchen. Om Gottne lyckas spela lugnt och metodiskt kan de skaka storebror Sollefteå – för nykomlingen har många duktiga spelare.

 

Själevad- Notviken

 

Själevad har överraskat alla hittills, inklusive sig själv. Full pott efter två matcher för det här skadedrabbade laget är något som ledarstaben bara kunde drömma om. Inför matchen mot Notviken har skadeläget inte förbättrats. Det är en handfull spelare som är indisponibel på ett eller annat sätt. Om laget vinner idag , ja, då kan man nästan räkna med att Själevad blir ett topplag i division 1 – ännu ett år.

Har Moa Eriksson (bäste målskytt med två mål) fortfarande torrt krut i bössan?

 

IFK Timrå – Friska Viljor

 

IFK Timrå har inlett säsongen på bästa tänkbara sätt. 6-0 i målskillnad – samtidigt som lagets fixstjärna Jonas Wallerstedt leder interna skytteligan med tre mål. Det här blir nåt att bita i för de gul-svarta. FV måste upp flera klasser om man ska ha chans här. Friska Viljor borde ha en jämnare trupp än Timrå.

 

Anundsjö – Ånge (se ovan)

 

Mariehem – Härnösand (se ovan)

 

 

Publicerat av

Jonas Lindmark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *