Tredje hjärnskakningen för Mathilda

Själevad fick en kanonstart i division 1 – två segrar – men föll senast hemma mot Notviken med 2–4. Inget konstigt med det. Notviken har sju nya spelare. Man var ett topplag i fjol och vill vara det i år också.
– Men det var bättre än väntat. Vi kunde ha tagit poäng och till och med vunnit. Vi kunde mäta oss med dem i spelet ute på plan. De gjorde inget riktigt spelmål. Deras mittback nickade in tre mål efter hörna, säger Själevadstränaren Tommie Andersson.
– Visst var Notviken bra. De har rutin, erfarenhet och ett annat spel i sig. Annat tempo i backlinjen och det är ett komplett lag.

Själevad har haft stora skadebekymmer i inledningen på säsongen. En handfull tänkta startspelare saknades mot Notviken. Bland annat 15-åriga forwardstalangen Mathilda Byström som åkte på sin tredje hjärnskakning för drygt en och en halv vecka sedan. Hon fick en smäll mot huvudet i en nickduell efter 25 minuter borta mot Kiruna.
– Det var en lindrig hjärnskakning. Det är givetvis inte bra att det var hennes tredje hjärnskakning. Samtliga har inträffat i samband med fotboll. Mathilda är en orädd och tuff spelare. Lite som Hanna Ljungberg, berättar Tommie Andersson.
Mathilda provade att träna i måndags, men fick kliva av på grund av huvudvärk och yrsel.
– Hon vilar helt i dag (läs tisdag) och ska prova på onsdag igen. Mathilda har andningsproblem också, lite ansträngningsastma. Hon blir illamående och yr. Hon ska besöka en läkare i dag.

Mathilda Byström är ett frågetecken inför helgens tuffa bortamatch mot Assi. Helt klart är att Angelika Östberg (knäskadad), Johanna Abrahamsson (snart i full träning) och Anna Söderlund (fotfraktur) missar matchen. Sofia Wikner (förkyld) och Beatrice Lopez (blåsor under fötterna) är osäkra kort. Ida Eriksson har haft problem med ryggen och höften. Tommie Andersson hoppas att hon kan spela.
– Det är knivigt att säga hur det ser ut till helgen. Jag är mycket glad över att vi har tagit sex poäng på tre matcher. Vi har ett tufft program framöver. Snart ska vi också möta Sundsvall.

Själevads motståndare till helgen satsar på att vinna serien även i år. Assi lyckades inte kvala sig upp till elitettan förra säsongen. De har värvat klasspelare.
– En serbiska som gjort landskamper, en brasse med ett oerhört bra skott och som är dominant på mittfältet och en amerikansk forward, säger Tommie Andersson.

Det hade bara blivit fyra mål på fem matcher. Sedan lossnade målskyttet för Härnösand. Tre fullträffar borta mot Mariehem. Om Härnösand ska kunna blanda sig i toppstriden i division 2 Norrland krävs det tre poäng borta mot nykomlingen IFK Östersund på lördag. Det blir ingen lätt uppgift. Jämtarna spelar en teknisk och trevlig fotboll. Man dominerade ganska eftertryckligt i premiären mot Anundsjö (vinst 3-1).

Det har bara blivit ett insläppt mål för Anundsjö på de fyra senaste. Man startade serien med fem baklängesmål på de två första matcherna. Viktigt så klart att Anundsjö hittar stabiliteten och tryggheten i försvarsspelet. Det har varit lagets signum de senaste åren. Jag såg inte Anundsjös senaste match hemma mot Ånge. Rapporterna gör gällande att Anundsjö ägde matchen fullständigt och borde ha vunnit med ett par mål. På lördag har Anundsjö en ny chans att ta säsongens första seger på Olympia då nästjumbon Mariehem kommer på besök.

Precis som förra säsongen är jag säker på att norrtvåan blir lika jämn och oviss i år. Efter sex omgångar skiljer det fyra poäng mellan ettan Ånge och sexan Anundsjö.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *