”Jag vet ingenting om Sollefteå”

Brunflo FK är en mindre förortsklubb två mil sydost om Östersund, längs E14. Klubben är inne på sin tredje säsong i divsion 3, en nivå som Brunflo spelade ett par gånger på 90-talet

Brunflo möter Sollefteå på hemmaarenan Åkreäng IP lördag 14:00.

också.

 

Bloggen 90 minuter tog ett snack med lagets huvudtränare Örjan Sjödin.

 

Vilken är Brunflos målsättning den här säsongen?

-Eftersom laget har ”ömsat skinn” en hel del sedan ifjol håller vi som bäst på att spela ihop laget. När tränaren Adam Mattiasson gick till IFK Östersund i december förra året tog jag över som ny huvudtränare.

-Vi har samarbete med IFK Östersund. De har en jättestor trupp och tanken var att vi skulle få spelare av dem redan i januari, men så blev det inte, utan de kom till oss i början av april istället. Så därför har försäsongen varit lite kaosartad för oss. Laget är lite spretigt just nu.

Vilka spelare sticker ut lite extra i Brunflo?

-Anfallaren Ismael Zerroug Strömstedt. Han tillhörde IFK Östersund ifjol, men blev utlånad till Brunflo på hösten. IFK har många duktiga offensiva spelare och det gjorde att Ismael inte fick plats hos IFK. Han valde mellan att bli bänkspelare i division 2 eller vara etablerad i Brunflo och han valde det senare inför det här året. Men det är möjligt att han blir aktuell för IFK Östersund efter uppehållet, det får vi se.

-Sen har vi en duktig spelare i Ragip Deliu från Kosovo. Han blev först värvad till Östersunds FK, men han platsade inte där, och eftersom han inte är EU-spelare skulle det bli rätt dyrt för IFK om han skulle gå dit, så därför blev han utlånad till oss istället. Det är en intressant spelare, även om han kanske inte riktigt har anpassat sig till det svenska spelsystemet ännu.

Vilket lag tror du vinner divsion 3 mellersta norrland?

– Det kommer att stå mellan Friska Viljor, IFK Timrå och Sollefteå. Först trodde jag stenhårt på Timrå, men de fick ju ganska rejält med stryk mot Friska. Dessutom spelade vi mot Timrå i premiären, och de var inte så bra som jag trodde på förhand.

Hur såg IFK Timrås Jonas Wallerstedt ut?

Jo, han är i bra form skulle jag säga. Han är inte överdrivet snabb eller så, men det mesta av Timrås spel kretsar kring honom. Han är ju fantastiskt bra på huvudet – som han alltid har varit.

I den andra omgången mötte ni nykomlingen Gottne IF. Vad tyckte du om det laget?

 – Jag tyckte de spelade bra i början av matchen, de tog kommandot första halvtimmen. Framförallt hade vi problem med en stor, stark mörkhyad spelare som de hade på topp.

Mohammed Chawila?

Ja precis, så kanske han hette.

– Men det som fällde Gottne var utvisningen som de fick emot sig och två snabba mål av oss direkt efter det, och där avgjordes matchen kan man säga. Det kändes som deras spelare var lite övertända. Men jag tror de kommer ta sina poäng, de har en bra chans att hänga kvar i trean, absolut. Men generellt är det jättesvårt att tippa division 3 mellersta norrland, det kan gå nästan hur som helst.

Hur går tankarna inför matchen mot Sollefteå på lördag?

– Vi är knappast favoriter i alla fall. Sollefteå har ju gjort rent hus hittills, så det blir tufft. Men som det ser ut nu blir det på naturgräset hemma i Brunflo.

Känner du till någon spelare i Sollefteå?

-Nej, det gör jag inte.

Lycka till på lördag då!

-Tack för det!

Publicerat av

Jonas Lindmark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *