Man kan se fotboll på många olika sätt

Utan en enda träningsmatch i bagaget gick Skorpeds damlag ut till seriespelet med målsättningen att ”vi kör bara på så får vi se hur det går”.

Resultatet?

Laget toppar just nu division 3 norra. Visserligen har det bara spelats två omgångar – men ändå – det är hur häftigt som helst.

Skorpeds nästa match är torsdag kl 19:00 mot KB/Nätra/Sidensjö. Missa inte den!

 

_____________________

 

I divsion 5 har Domsjö IF fått en kanonstart på seriespelet med två raka segrar och 6-0 i målskillnad. Just nu går den entusiastiske tränaren Vidan Naskov på vatten. Spelar de blå-svarta division 4-fotboll igen nästa år? Ja, det är inte helt orealistiskt.

Förra säsongen gjorde ju Domsjö slakt i sexan och vann med hela 14(!) poäng över tvåan Molidens IK.

 

_____________________

 

Björna IF, i division 4, föll mot Friska Viljor 2 i fredags med 1-2 på Domsjö IP. Var det här början på en formsvacka för topptippade Björna Bombers? Nä, det tror jag inte. Man ska komma ihåg att FV 2 kan ställa ett riktigt starkt lag på benen – den hårda konkurrensen i a-laget möjliggör det. Och efter en titt på laguppställningen kan man konstatera att stadslaget hade flera spelare mot Björna som håller bra divsion 3-klass.

Men nu till det negativa: Att försöka få ett korrekt matchreferat från matchen genom att läsa lagens hemsidor är tämligen meningslöst.

 

Det här kan man bland annat läsa på Björnas hemsida:

”I den tredje raka bortamatchen kom första förlusten då Friska Viljor 2 vann med 2-1. Bakom siffrorna döljer sig, vågar vi nog påstå, säsongens praktskandal. Här brukar inte domarna kritiseras men i detta fall är det omöjligt. Friska Viljor gör två mål på sina tre chanser. Man får hjälp av domarna vid båda.”

 

Björna avslutar sin matchanalys med:

”I övrigt sett till denna match kan man lugnt konstatera att i kvällens läge måste varit dem två sämsta lagen i serien. Bedrövligt passningsspel och inga som helst linjer i någonting.”

 

 

Och här är några rader från FVs matchanalys:

”Jag tror att alla som såg matchen fann den mycket underhållande och värd hela entrepengen.

Efter en lite trevande start så började chanserna att avlösa varandra.

Framförallt var det Chan som hade 3-4 kanonlägen efter mycket bra prestationer, den bästa avslutades med en riktig kanon i ribban!

Även Björna hade ett bra skott i duktige Emils högra stolpe, men inget mål  efter 45 spelade minuter. FV vann dock halvleken klart på poäng!”

 

 

Kramfors Alliansen tappade många etablerade spelare inför den här säsongen, men hittills har inte spelarförlusterna påverkat laget på ett negativt sätt. Alliansen har 9 poäng och full pott än så länge. Marcus Jössund har klivit fram ordentligt och leder skytteligan i fyran tillsammans med Älgarnas Ishak Bedjaoui (6 mål vardera).

 

Arnäs IF har också gått rent i serien, men det är kanske inte lika överraskande. Framförallt ser offensiven stark ut, med förre FV- spelaren Mikael Sellin som lagets vasse målskytt.

 

Jag vidhåller mitt tips om att Björna vinner divsion 4.

Men vid nästa förlust framöver borde de vänta med att skriva matchanalysen någon dag så att den värsta besvikelsen hinner lägga sig…

 

 

 

Publicerat av

Jonas Lindmark

4 reaktioner till “Man kan se fotboll på många olika sätt”

 1. Sen var det detta med utropstecken i texten. Man har enligt all vett, etikett och praxis tillåtelse att använda kanske 2-3 utropstecken per 100 000 ord. Detta är fastställt i Genevekonvensionen med rötter från Magna Charta. Uppfylls man att oemotståndlig lust att trycka in ett halvdussin i ett matchreferat är man helt enkelt för uppspelt. Man bör andas genom näsan 5-10 minuter och lyssna en stund på Leonard Cohen, därefter skriva om sin text.
  Nu skriver du förresten igen om alla etablerade spelare KA tappade under sommaren. Vilka menar du egentligen? Britterna försvann under pågående säsong ifjol och sen var det några enstaka som hoppade in och gjorde ett fåtal matcher mot slutet av säsongen som inte spelar nu. Utöver dessa kommer jag att tänka på 2 spelare som försvunnit, som båda startade en hel del matcher men som också satt en del på bänken. Tillkommit har istället bland annat fyramålsskytten i senaste matchen.

  1. Hur menar du? Räkna igen. Jag tycker varken FV eller Björna använder för många utropstecken i sina matchanalyser.

   De kramfors har tappat tänker jag närmast på Jamie Steel, Peter Westin, Jonas Svanberg, Stefan Bylund och Tobias Stenberg. Men jag vet inte exakt hur många matcher var och en noterades för i divsion 3 ifjol. Det vet du nog bättre än mig.

 2. Äsch. Det där med utropstecknen var pga FV´s referat. Och det var inte riktigt så att jag röd i ansiktet satt och hamrade på tangenterna när jag skrev det. Försök till nån sorts humor via text kräver ibland bättre formuleringsgörmåga än vad jag har.

  Jämfört med ifjol var det 9/11 av startelvan i förra KA matchen som var mer eller mindre ordinarie ifjol. Då var ändå Ptashnyk småskadad och satt på bänken. Jag tror hellre det är att truppen är lite smal än någon sorts massflykt av etablerade spelare som kommer förhindra Kramfors att vinna serien i år. Om dom nu blir förhindrade vill säga. Hittills har det ju sett lysande ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *