Våga utmana och vara mer kreativa

Bollkontroll, aviga rörelser, blixtrar till med sin snabbhet och rycker förbi motståndarna. Avslutar själv eller slår ett inlägg. Följsamheten, fantasin och tekniken gör spelaren till ett ständigt offensivt hot.

Jag har alltid varig svag för kreativa yttermittfältare och framför allt vänsteryttrar. De som vågar göra något med bollen och underhåller publiken. Det är ju inte lika riskabelt att tappa boll på en kant.

John Robertson var en av mina första favoritspelare i den positionen. Under flera år trollade han på Nottingham Forests vänsterkant. Den lille knubbige vänsteryttern låg bakom enda målet i Europacupfinalen mot Malmö FF 1979 som Trevor Francis nickade in.

Kommer att tänka på Tommy Holmgren. Mannen från Gällivare hade en underbar vänsterfot. Tommy Holmgren var en unik spelartyp inom svensk fotboll. En av de bollskickligaste och mest tekniska spelare Sverige har haft. Holmgren var glimrande i IFK Göteborg och landslaget under 1980-talet.

Det finns för lite av sådana spelartyper i ångermanländsk fotboll. Jag såg en på Skyttis i söndags. Friska Viljors Erik Olofsson med Domsjö som moderklubb. Nu var det kanske inte en av Olofssons bästa matcher. Han syntes mest i andra halvlek. Gjorde ett vackert mål från sin vänsterkant.

Publicerat av

Sören Häggkvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *