”Vi har en vassare offensiv i år”

För tre år sedan vann Arnäs divsion 5 och de två senaste säsongerna har laget varit ett bottenlag i divsion 4. Inför den här säsongen har klubben tagit flera kliv framåt – både vad gäller organisationen och spelartruppen. Här berättar huvudtränaren Peter Westin om sin breda spelartrupp, vad han tycker om divsion 3 och vilka som kommer att kriga om seriesegern i divsion 4.

 

Tre matcher – tre vinster. Vad säger du om det, Peter Westin?

 

– Det har gått riktigt bra måste jag säga, vi är helnöjda.

 

Vilken är målsättningen?

 

Målsättningen vi har kommit överens om inom laget är att hamna bland de fem bästa, vi har ju kommit på en tionde plats de senaste två åren.

 

I ett tidigare blogginlägg skrev jag att ”Arnäs har en organisation som en divsion 2-klubb.” Vad konkret kan du säga om organisationen kring A-laget? Vilka personer har tillkommit?

 

– Nytt för i år är att Peter Sundberg är en resurs inom fysdelen, sen har vi Kevin Spires som fungerar som hjälptränare och Åke Johansson som målvaktstränare.

 

Det låter som att det är en väldigt gedigen organisation för att vara en division 4-klubb?

 

– Ja, det kan jag hålla med om. Vi är många personer som brinner för den här sporten, och framförallt är det skönt för mig som tränare att ha en stor grupp omkring sig. Då är det lättare att kunna fokusera på själva fotbollen.

 

Ni har ett bra lag och har gått rent hittills i fyran. Om ni skulle gå och vinna division 4 och gå upp i division 3. Hur ser du på det?

 

-(Lång tystnad)…Ja du…Självklart är det kul att vinna en serie. Men ska jag vara ärlig så personligen lockar inte division 3 så mycket mer än vad division 4 gör. Det känns inte som ett jättemål för Arnäs att spela i trean. Fyran har ju ungefär samma status idag som trean – det finns många bra division 4-lag i kommunen, intresset och snacket kring fyran är ganska stort, dessutom skulle vi inte få fler sponsorer om vi går upp i division 3. Men å andra sidan är det givetvis kul att försöka spela så högt upp som möjligt, det ska man inte sticka under stolen med. Men som sagt, vi har ingen uttalad målsättning att spela i division 3.

 

Vilka har varit de tre bästa spelarna så här långt i Arnäs?

 

Man kan säga så här att vi har stärkt upp det offensiva spelet från ifjol med spelare som Mikael Sellin från FV, Jens Westin från Gottne och Jonas Edblom från Junsele/Gottne. Försvarsmässigt har vi ett riktigt bra mittbackspar i Anders Borg och Nicklas Sjökvist samt nye målvakten från England, Andrew Mills. Men jag har svårt att utse tre spelare som sticker ut så här tidigt på säsongen, säger Peter Westin och fortsätter:

– De flesta divsion 4-lag har ju oftast en sämre yttermittfältare eller ytterback, nästan som en utfyllnad kan man säga. Men med det här laget känner jag inte så. Vi har en väldigt bred och jämn trupp som gör att vi nästan kan sätta in vilken spelare som helst under matcherna utan att laget blir sämre. En annan sak som måste vara unikt för att vara en klubb i fyran är att vi nästan alltid är fyra målvakter på träningarna, säger Peter Westin.

 

Att ha en bred trupp hör ju inte till vanligheterna i division 4.

 

Nä, precis, så är det. Jag försöker därför lufta hela truppen under matcherna i den mån det går. Visst, om matchen står och väger spelar jag  med de bästa för dagen, men som matcherna sett ut hittills i år har alla på bänken fått minst 15 minuters speltid. Men det kommer tuffare matcher framöver mot topplagen, vi har ju inte mött de bästa lagen ännu.

 

Men Friska Viljor 2 var väl ett tufft motstånd?

 

– Absolut, de har ett bra lag. Men jag tror ändå inte de är lika bra som exempelvis KB65, Kramfors, Älgarna eller Björna, säger Peter Westin och tillägger:

– På sätt och vis fick vi en gynnsam lottning som fick möta de ”sämre” lagen först. Vi kan växa oss in i serien och få bra självförtroende innan vi stöter på de bättre lagen. Det blir en jämn serie i år, det är ett som är säkert.

 

Ja, det är väl fem lag (KB65, Älgarna, Arnäs, Björna och Kramfors) som gör upp om seriesegern?

 

– Ja, det känns så. Det blir ju ett större intresse kring serien om det är jämnt in i det sista. Ifjol dog ju serien lite när Gottne var så överlägset, avrundar Arnäs huvudtränare Peter Westin.

 

Imorgon, fredag, är det tänkt att Arnäs ska ta sin fjärde raka seger i divsion 4 då Sidensjö står på andra sidan. Här är övriga matcher imorgon:

 

Björna IF – Nätra GIF

Undrom – FV 2

KB65 – Kramfors

Anundsjö 2 – Bjärtrå

Alla matcher har avspark kl 19:00.

 

 

 

 

 

Publicerat av

Jonas Lindmark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *