Granskning: AIF och HFF – hittills stora likheter med fjolåret

Ifjol slutade Anundsjö på andra plats och Härnösand på tredje plats i divsion 2 norrland. För att äntligen kamma hem seriesegern satsade Anundsjö på spets framför bredd inför den här säsongen. Spetsspelare i form av Rasmus Bergström från Sollefteå, Tobias Stenberg från Kramfors, Mac Ward från FV, samt Christoffer Milde och Ahmed Khreis från Selånger hämtades till klubben. Samtidigt var det en handfull spelare med flera säsonger bakom sig i klubben som gick åt motsatt håll. Med Anundsjö-mått-mätt har det varit en ganska stor omsättning på spelare inför den här säsongen. Vad har det här då inneburit för laget så här långt i serien? Ja, egentligen är det mesta sig likt i Anundsjö.

Efter åtta spelade matcher påminner det mycket om fjolåret. Så här såg det ut för Anundsjö efter omgång 8 ifjol:

 

2013

8     5     2     1     18-8    17

 

2014

8    4    2    2    16-8     14

 

 

Inför den här säsongen var det tänkt att Härnösand skulle få igång det laget hade jätteproblem med förra året – målskyttet. Robin Bergman, som värvades från Kubikenborg, och Nick Scharkowski firade stora triumfer och hade lekstuga emellanåt under träningsmatcherna, gav Härnösand hopp om att målskyttet nu var löst inför seriestarten. Men, nej, målskyttet är ett stort frågetecken för HFF fortfarande. Nick Scharkowski som skulle leda laget har hittills bara mäktat med två fullträffar. Han måste ligga på en högre nivå i sitt spel om Härnösand ska lyfta. Istället är trenden efter åtta matcher otäckt likt fjolåret. Både målskillnad och poäng. Så här såg det ut för Härnösand  efter 8 matcher ifjol:

 

2013

8    3     1    4    8-9    10

 

2014

8   2    3    3  10-10   9

 

Vad tror jag om de återstående matcherna för Anundsjö och Härnösand på vårsäsongen? Ja, efter att ha haft grus i maskineriet i inledningen har båda lagen hittat tryggheten igen. Anundsjö har hittat sin höga lägstanivå som gjort laget så framgångsrikt de senaste åren, skador till trots. Härnösand har visat på styrka de senase matcherna genom att spela oavgjort mot de erkänt skickliga lagen Hudiksvall, IFK Östersund och Piteå.

På pappret tycker jag Anundsjö har svårare spelprogram än Härnösand – där Söderhamn(H), Sandviken (H) och Piteå (B) blir någonting att bita i för Bredbynklubben.

Härnösands tuffaste matcher innan sommaruppehållet tar vid är Ånge (H) och Söderhamn (H).

Om Anundsjö och Härnösand tar poäng mot ovannämnda lag innan sommaruppehållet, ja, då finns det en stor chans att våra lag från Ångermanland hamnar på en topplacering återigen – precis som fjolåret.

 

__________

 

Ånge biter sig kvar i serietopp i omgång efter omgång. I helgen var det Söderhamn som fick känna på sin första förlust för säsongen efter 0-2 mot Ånge.

Med en målskillnad på 20-5 imponerar Ånge eftertryckligt så här långt. Man ska komma ihåg att årets version av division 2 norrland kanske är den bästa någonsin. Det har aldrig varit så här många och bra topplag i serien förut. Det är egentligen bara de fyra sista lagen i tabellen – Teg, Morön, Sandvik och Mariehem – som inte är lika bra som övriga.

Ska Ånge göra en ”Selånger”?

Det vill säga att som nykomling vinna divsion 2 norrland.

Just nu verkar inget lag kunna stoppa Bennys Boys.

 

 

 

Publicerat av

Jonas Lindmark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *