Division 2-tipset – omgång 9

Då är vi framme i den nionde omgången av divsion 2 norrland. Matchen Sandvik- Piteå inleder omgången ikväll medan de resterande matcherna spelas imorgon.

Matcherna Anundsjö- Söderhamn, Hudiksvall- IFK Östersund och Teg- Härnösand ser på förhand svårast ut att tippa i den här omgången.

 

Sandvik – Piteå                  0-3

 

OM Piteå har en normal dag och OM det finns logik inom idrotten ska Piteå åka hem till Norrbotten med tre pinnar.  Men som tur är, är bollen fortfarande rund… Allt kan ju hända. Piteå tillsammans med Ånge går bäst just nu.

 

Teg- Härnösand                 1-1

 

För Härnösands del finns det några frågetecken inför bortamatchen i Umeå. Målvaktsstjärnan Amamoo kan laget räkna bort och kanske också båda mittfältarna Johan Ödmark och Adam Kalenga. Teg och Härnösand skriker efter poäng, därför tror jag det blir en ganska tråkig match med fokus på försvarsspelet. Inget lag kommer att chansspela, därför tror jag HFF spelar oavgjort återigen.

 

Hudiksvall- IFK Öst.           2-1                

 

Hudik har haft ett tufft program hittills. Laget bör kunna avancera i tabellen innan uppehållet. IFK plockar poäng här och där och gör det bra, men här tar det stopp för jämtarna.

 

Selånger- Sandviken          2-2

 

Sandviken får verkligen slita hund för poängen i den här norrlandsserien. De får inget gratis. Jag har en förmåga att övervärdera laget från Gästrikland. Selånger har ryckt upp sig efter att Anundsjö körde över laget på Norrporten Arena. Tror på en jämn match.

 

Boden- Mariehem             3-1

 

Bodens poäng hemma mot Anundsjö är nog laget nöjt med. Mariehem räcker inte till just nu. Norrbottningarna är klar favorit här.

 

Anundsjö- Söderhamn      0-1

 

Det här blir en rysarmatch på Olympia. Två lag med tätkänning. Dessutom är både AIF och SFF vana naturgräslag, frågan är dock hur mattan på Olympia mår. Den är fortfarande inte helt perfekt. Jag vet inte varför, men något säger mig att Söderhamn till slut vinner denna jämna match.

 

Ånge- Morön                                           4-1

 

Ånge bara öser på i toppen. Om medelpadingarna vill vara kvar i pole position är det bara vinst som räknas mot Morön.

 

 

Publicerat av

Jonas Lindmark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *