Division 2 norrland – omgång 10

Matchen Piteå- Selånger, Piteå-vinst med 4-0, tjuvstartade omgången igår.

Dagens matcher är således sex till antalet och där toppmatchen Sandviken-Ånge är den hetaste. Här är mina tankar och tips inför den tionde omgången i division 2 norrland.

 

Härnösand – Sandvik           2-0

 

Efter Sandviks match mot Anundsjö har laget ryckt upp sig rejält och skakat topplagen (vinst mot Boden och oavgjort mot Piteå). För Härnösand är det här den absolut sista chansen för att inte bli avsågade. HFF måste gå för seger!

 

Morön – Anundsjö               1-3

 

AIF saknar mittfältarna Simon Gustavson, Rasmus Bergström och Toby Davis samt backen Luis Vasquez. Tunga avbräck! Dessutom är Morön en otäck motståndare för Anundsjö. AIF har aldrig vunnit borta mot Morön ( 2-5, 1-3 och 2-2). Fjärde gången gillt? Ja, jag tror ändå det. Jag tycker AIF kan mönstra en stark elva trots att ovanstående spelare saknas. Anundsjö har ju haft ett manfall i varje seriematch hittills och gjort det bra.

 

Söderhamn – Boden             1-1

 

Boden är på uppgång. 2-2 mot AIF följdes upp med 3-0 hemma mot Mariehem. Söderhamn gjorde en smart bortamatch mot Anundsjö senast: lågt försvar och högg på de chanser som uppstod. Det här blir jämnt. Oavgjort?

 

IFK Östersund – Teg           2-1

 

Två skickliga lag som kanske förtjänar fler poäng sett till spelet. Tycker ändå IFK Östersund känns snäppet bättre.

 

Mariehem – Hudiksvall         2-4

 

Hudiksvall har haft ett tufft program hittills. Men från och med nu måste HuFF visa musklerna och ta treor – det finns en stor potential i laget. Mariehem var chanslöst mot Boden borta senast.

 

Sandviken – Ånge                1-2

 

Omgångens stora fotbollsmatch i division 2 norrland. Att båda lagen har fin form gör inte matchen sämre. Enligt Sandvikens hemsida väntas storpublik i fina vädret. I senaste hemmamatchen hade SIF runt 700 åskådare mot bottenlaget Sandvik. Kommer det 1000 idag mot kaxiga nykomlingen Ånge? Jag tror Ånges ogenomträngliga försvar avgör det här toppmötet.

 

 

Till sist: Missa inte kvällens landskamp mellan Sverige och Belgien.

Poplaget Belgien som kan ta VM med storm i sommar. Landet är numera en större talangfabrik än vad exempelvis grannen Holland är. Det blir intressant att se ett landslag som står för dåtiden (Sverige) och ett landslag som står för framtiden (Belgien).

Avspark: 20.30 på Friends Arena.

Tips: Sverige – Belgien 0-4.

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *