Många frågor inför Anundsjö – Sandviken

Inför toppmatchen mellan Anundsjö och Sandviken ställer jag här några frågor som jag är nyfiken på imorgon.

 

Förutom mot Mariehem har Anundsjö haft svårt med målskyttet hemma på Olympia så här långt. 0-0 mot Ånge och 1-1 mot Söderhamn. Det kan dels bero på att planen är dålig på Olympia – en dålig plan är en klar nackdel för Anundsjö eftersom det är i huvudsak ett bollhållande och spelande lag – men det kan också bero på motståndarnas taktiska drag mot AIF. Både Ånge och Söderhamn har spelat ett lågt försvarsspel och gått in för att åka hem med en pinne. I italienska ögon är det en perfekt bortamatch mot en svår motståndare.

Anundsjö har så här långt inte haft något bra svar på bussparkeringen. De har inte haft tillräckligt med snabbhet i tanke och fötter för att sära på det täta försvaret. Det krävs mycket finess och fantasi i ett anfallsspel för att låsa upp motståndaren när denne står utanför eget straffområde och slår långt.

Däremot har laget lyckats bättre när de själva spelar lågt och får ställa om på motståndarna. Joel Åman och Tobias Stenberg är riviga omställningsspelare som är ytterst svårfångade på djupet. Framför allt Tobias Stenberg har imponerat på mig. Det är en klassavslutare som är klinisk när han får chansen. Att ha den egenskapen kan vara tungan på vågen i jämna matcher.

Frågan är alltså: Ska Anundsjö spela ett omställningsspel hemma på Olympia så Joel Åman och Tobias Stenberg kan springa sönder gästrikarna? Alltså spela ett ”bortaspel” hemma på Olympia. Ja, jag tycker nog det, jag tror Anundsjö har en större chans att vinna mot Sandviken med den taktiken. Men samtidigt måste man ju vara två för att dansa och ingen vet ju hur högt Sandviken lägger laget. Det är inte som att gå på en restaurang och beställa det man vill ha, fotboll är mer komplext än så.

För övrigt ställer jag följande frågor:

 

Hur bra är Sandvikens ex-allsvenska spelare Hjalmar Öhagen?

 

Sandvikens forwards Seth Rudolph och Björn Berglund är tillbaka efter skada, hur mycket kommer de att spela?

 

Vad tänker Sandviken-spelarna när spelarbussen glider in i Bredbyn centrum? ”Vart har vi kommit?”

 

Hur mycket bättre har planen på Olympia blivit sen förra hemmamatchen?

 

Anundsjö har en förmåga att skapa mängder med hörnor under matcherna, men utdelningen på dessa är ganska skral hittills. Kommer hörnmålen att bli avgörande i den här matchen?

 

 

Som ni märker har jag många frågor inför morgondagen. Men på förhand vet jag åtminstone två saker.

För det första kommer det bli en fantastisk fotbollsmatch mellan de här två  lagen – och för det andra kommer Anundsjöklacken att leverera.

 

Frågor på det?

 

 

 

Publicerat av

Jonas Lindmark

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *