Svag poängutdelning på hemmaplan

Det har bara blivit två hemmavinster på sex matcher. Nio tappade poäng – och det får inte bli fler förlorade hemmapoäng om Anundsjö ska ha en chans på seriesegern i norrtvåan.
Förra säsongen vann Anundsjö fem av de sex inledande hemmamatcherna. Totalt blev det åtta trepoängare på elva hemmamatcher. I år är det ju 13 hemmamatcher.
Anundsjö kryssade igen på Olympia. Det var tredje oavgjorda på de fyra senaste hemmamatcherna. Sett till spelet och chanserna borde det ha blivit vinst för Anundsjö mot Sandvikens i lördags.

Visserligen är Anundsjö svåra att besegra. Nio raka utan förlust, men fyra av dessa matcher har slutat oavgjort.
Mot Sandvikens klev Martin Åberg ner i planen och tog Simon Gustafsons (sjuk) plats på det defensiva mittfältet. Åberg klarade den uppgiften på ett utmärkt sätt. Tuff i närkamperna och Åberg vann många luftdueller trots att han var kortare än sina motståndare.

Sandvikens var välorganiserat och hotade några gånger på djupet. Framför allt i första halvlek, men brytningssäkre mittbacken och lagkaptenen Anders Dahlbäck var alltid på plats. 22-årige Dahlbäck har ett spel som skulle räcka högre upp i divisionerna.
Anundsjö har haft många hörnor i sina senaste hemmamatcher. Tolv mot Sandvikens. Anundsjö har svårt att skapa heta lägen på sina hörnor. Givetvis är motståndarna inne med i stort sett hela sitt lag i boxen, men där måste Anundsjö komma på något.

Piteå borta väntar härnäst för Anundsjö. Ännu en toppmatch. När detta skrivs leder Piteå med 2–0 i första halvlek borta mot serieledande och obesegrade Ånge.

Vädret var perfekt i lördags – för åskådarna i alla fall – och nästan 700 hade kommit till Olympia för att se toppmötet på nationaldagen.
Tyvärr var planen långt ifrån perfekt. Gräsplanen gjorde det nästan omöjligt för spelarna att rulla bollen till varandra. Den studsade hela tiden på det ojämna underlaget. Planen lutar åt alla möjliga håll. Det är tragiskt att planen är i ett så dåligt skick.
”Det var länge sedan jag varit på en sådan dålig plan. Det är ojämnt och saknas gräspartier på vissa ställen. Oerhört svårspelat. Blir mest att slå långt och förlita sig på fasta situationer. Passningsspel efter marken är det ingen större idé att försöka med”, sa Sandvikens tränare Anders Boman till tidningen Arbetarbladet.

Härnösands FF åkte på ett svidande nederlag borta mot Selånger. Hela 3–5 betydde Härnösands femte förlust på elva matcher.
Jag är rädd för att HFF kommer få kriga om att klara nytt kontrakt den här säsongen. Fjolårets tabelltrea har helt klart stora problem med sitt spel. Jag har själv inte sett HFF spela i serien än. Men rapporter från kollegor ger en bild av ett lag som letar en spelidé som fungerar.

Publicerat av

4 reaktioner till “Svag poängutdelning på hemmaplan”

  1. Sören, hur kan du tycka efter gårdagens match, att Dahlbäck har ett spel för högre serier?
    Han förlorade nästan varje närkamp i andra halvlek. Saines snabbhet räddade honom åtminstone 3ggr i andra. Dahlbäck är väldigt bra. Men saknar snabbhet och styrka i luftspelet för att kunna spela mittback i en högre serie.

  2. Spelidé hit o spelidé dit, HFF ”måste spela på konstgräs” för att lyckas med sitt spel, eller tycka att som senast, Selångers gräsplan var dålig, ja, jag vet inte vem man försöker lura med sådana uttalanden. Ibland kanske det är bättre och säga till sig själv, idag så var motståndet klart bättre än oss, och anledningen till att vi inte kunde prestera bättre. Jag tror att STÖRSTA PROBLEMET är att det finns (möjligen) 1 spelare med HFF hjärta och det är Fredde Nilsson, Böna är ”Älgare i själen”, alltså 2 st Härnösandsbor i startelvan, hittills denna säsong!!!!, resterande är värvade att representera HFF:s färger. Att från i princip varje säsong (de senaste 4 åren i varje fall), spela in kanske 7-9 spelare varje år. Från å ena sidan Europas Östra sida, till mer varmare breddgrader än så, och tillbaka till Höga Kusten, med spelare därifrån, vem kan ärligt tro att detta är något bra att bygga på för fotbollens framtid i Härnösand ?, på både kort eller lång sikt ?. Det är som att pinka på sig, skönt en kort stund, sen är det bara skitjobbigt. Nä, det här är det närmaste man kan komma en ”Tyresö Light Version” vi kan komma.
    Frågan är inte om det spricker, utan när, tror jag !!!!.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *