7 reaktioner till “Videoblogg: ”Tränar division 3-lagen på försvarsspel?””

 1. Bra initiativ, Jonas! Du har en skarp poäng där med försvarsspelet i Division 3 och det är nog en detalj som skulle gynna alla inblandade ifall man granskade närmare.

  1. Tackar. Det är svårare än man tror att snacka med en kamera. Men jag tycker det har sina fördelar att ”visa sig” på en videoblogg då och då och inte bara sitta bakom ett tangentbord och tycka en massa.

  2. Och angående försvarsspelet tycker jag det tränas för lite på det i den lokala fotbollen. Jag har haft tränare som sagt: ”Vi kommer inte träna försvarsspel så mycket i år , helt enkelt för att jag tycker det är tråkigt”.

 2. Citatet som du pekar på där är ju inte bra, samtidigt som det känns som om det beskriver en inställning som går hand i hand med varför klubbarna lokalt faktiskt inte kommer längre upp än de gör. Det tar stopp. Är det för att vi är tekniskt och fysiskt underlägsna andra delar av landet? Nja, jag tror att det (kanske inte hela sanningen men en större del av den) handlar mer om brist på kunnande. Fotboll går att lära sig.

  Ett lag i trean-fyran som har den bästa spelartruppen står inte och nöter försvarsspel på träningarna, för dom kommer ändå inte att tillbringa så många minuter per match utan boll.

  Intressant i år ändå är att jag tycker mig se ett Sollefteå som vars stora styrka i princip börjar bakifrån. Det känns kul att se hur de kommer att utvecklas till nästa steg. Om de bara var genomgående bättre än sina motståndare eller om det faktiskt finns en större spelplan för dem.

 3. Vi i Sollefteå GIF tränar typ inget annat än försvarsspel, trots att vi har gått som tåget i år.

 4. Intressant, Wästis. Det förklarar förmodligen en stor del av varför ”tåget” tar sig fram utan några större problem eller förseningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *