Anna Ljungström – en av personerna bakom Blue Army

Härnösands SK har inlett division 2 mellersta Norrland med tio poäng på fem matcher. Något som laget är nöjt med.

– Jo, det är vi. Enda förlusten är mot Frösö, men jag tycker vi borde ha vunnit mot dem, för vi var det bättre laget, säger en lagets mittbackar Anna Ljungström.

Laget har ingen speciell målsättning inför den här division 2-säsongen.

– Nej, vi tar en match i taget och så får vi utgå från det. Det är inte så att vi har sagt att si och så många poäng ska vi ta, eller ett visst antal matcher ska vi vinna. Men det är klart att det skulle vara roligt att ligga i toppen av tabellen och bli bäst av alla ångermanländska lag.

Stämmer det att du är mittback – och målvakt?

– (skratt) Ja, till viss del stämmer det. Jag har varit handbollsmålvakt när jag var yngre, och det har blivit så att jag är en inofficiell andremålvakt eftersom vi bara har haft en målvakt i A-laget. För några veckor sedan blev det en målvaktskris i andralaget (division 3) och då var jag tvungen att ställa mig i målet. Jag höll faktiskt nollan så det måste jag vara nöjd med, haha.

Härnösands damlag har en fiktiv supportergrupp som kallar sig för Blue Army.

– Man kan säga att vi driver med supporterkulturen. Vi har ingen klack som står och sjunger för oss på matcherna, nej, så är det inte, säger Anna Ljungström.

Hur är intresset annars då – har ni mycket folk på hemmamatcherna?

– Ja, jag tycker det är ganska mycket folk, men det är klart att vi ser fram emot derbyt mot BIK, då hoppas vi att det kommer ännu mer folk, säger Anna.

När och om Härnösands damlag får en hejarklack på riktigt och inte bara en fiktiv sådan – det får framtiden utvisa.

 

Fotnot: Den ”påhittade” supportergruppens twitterkonto är @SUPPORTHSK.

 

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *